28 Kasım 2022 Pazartesi

Kadroyu yamalıyoruz da, temelde problem devam ediyor


Pistolis'le sözleşme yenilenmesi olumlu. Potansiyelli bir coach, mutlaka onun da alacak yolu var. İstikrar açısından da onunla devam etmemiz değerli. Bu sezon, özellikle kadro kurulumu aşamasındaki kötü yanları konuşmuştuk. Bunda Pistolis ne derece etkilidir bilmem de, asıl sıkıntıyı Turgay Zeytingöz tarafında arıyorum. Daha büyük bir bütçe ile, geçen sezonun gerisine düşmek büyük başarıdır. Şu an kadroyu yamalıyoruz, o yamalar da kısmen durumu düzeltti ama temelde problem var. Onu da aşmak zor.

Fenerbahçe, belki de Avrupa'nın en formda takımı. Onlara karşı gösterilen bu mücadele değerli. Kendi seyircimiz önünde olsak da, açık konuşalım ki favori değildik. 3 çeyrek, beklediğimin üstünde bir reaksiyon verdik. Dee Bost / Ennis 2'lisi üstünden gelen 52 sayı var. 2 isim için rakam değerli de, kadro yapısı açısından alarm. McGee kötüydü mesela, 3. çeyreğin sonundaki o top kaybı dahi negatif bir kırılma. Yine de zorlamak zorunda, çünkü hücum opsiyonun az.

3 kısa üstünden döndürmeye çalıştığımız bir hücum var. Floyd'un dönüşü pota altındaki caydırıcılık anlamında nefes olsa da yetmiyor. Uzun tarafındaki asıl sıkıntının da, savunmadan ziyade hücumda olduğunu düşünüyorum. Geçen sezonu hatırlayın. Blackshear büyük aktördü. İstikrarsız olsa da şutu vardı, sırtı dönük oyunu da etkiliydi. Beğenmediğimiz Kravish'in dahi, orta mesafeden bir caydırıcılığı vardı. 

İstikrarlı şut atıyordun da, bir noktada durduruluyorsun. Fenerbahçe, savunmada dişlileri sıktı ve kazandı. Sen ise maçın başından bu yana, savunmada etkili olamadın. Mücadele güzel de, caydırıcılık yok. Kısalar durdurulunca, kontrolü de kaybetmiş oldun. Hücumda farklı opsiyonlar bulamadık. Kontrolsüz hücumlar izledik, top kayıpları geldi. Topu al, içeri devril işi sıkıntılı. Caloiaro ile hücumda opsiyon oluşturup, kısalara biraz nefes aldırayım planı tutmadı. O da ayrı bir hayal kırıklığı.

Takımın yolu var hala. Potansiyel var da, yapı yamalı. Bu yamalar da bizi ne kadar tutacak göreceğiz. Bir uzun daha gerekiyor bence. O uzunun da hücum opsiyonu olması şart. Hummer de bir tamamlayıcı gibi düşünülse de, orada dahi daha farklı bir hücum opsiyonuna ihtiyaç vardı. O hamlenin gerekliliği de tartışılır. Dee Bost ve Ennis'in performanslarına yazık oldu. Ennis de toparlıyor, çok büyük bir patlayıcı güç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir