28 Kasım 2022 Pazartesi

Samsunspor'un kendini favori görmesi iyi de, kontrolsüz şekilde gol aranmaz


Formda iken girilen "aralardan" çekinirim. Geri dönüşü sıkıntılı olabiliyor. Samsunspor, bay arasının ardından bıraktığı yerden devam ediyor gibiydi. Ocak transferine kadar geçecek sürede, mümkün olduğunca kazanarak ilerlemek gerektiğini söylüyordum. Bu sürede pek de iyi futbol beklentim olmamasına rağmen, takımın futbolu da büyüyor. Maç içerisindeki "iyi oyun" süreleri de giderek artıyor. Keçiörengücü karşısındaki ilk yarı muazzamdı.

Keçiörengücü, ligin en iyi takımlarından biri ve deplasmandasın. İlk yarıya bakınca, 3-4 farklı bitebilirdi. 1-0'ı buldun, öncesinde ve sonrasında da net pozisyonların var. Baskıyı kurmuşsun, hücum oldukça akıcı. Tanque ve Laura'nın savunma arkası koşuları, ayrıca atılan o pasların zamanlaması muazzamdı. Müthiş bir hücum planı olsa da, bitiremedin. Bitirememek problem ama bu futbolcu profiliyle de yaşanmasını beklersin.

Tanque, fizik olarak çok güçlü ve bence ligin üstünde bir forvet. 40 metreden rahatlıkla gol de atar, kalenin ağzından kaçırabilir de. O dengeyi tutturabilse, seviyesi farklı olur. Laura da aynı şekilde. Bitirememeye takılmıyorum, sıkıntı 2. yarıdaki görüntü. İlk yarı biterken ki korkum, maçın oldu da 1-1'e gelmesi halinde, Samsunspor'un yaşayacağı psikolojik sıkıntıydı. Yazılı olmayan kuraldır, bu tarz maçlarda rakip cezayı genelde keser.

Keçiörengücü de 1-1'i bulduktan sonra baskıyı arttırdı ve bence galibiyeti kaçırdı. Maçın sonlarında verilmeyen penaltıları var bir de. Samsunspor için iyi olan şu, kendilerini favori olarak görüyorlar ve böyle bir deplasmanda 1 puan iyidir demiyorlar. Kötü olan şu, kontrolsüz şekilde gol aranmaz. Fatih Hoca'nın orta saha boşaltmalı gol arayışı tarzında bir görüntü oluştu. Tempo arttı, iş koş koşa döndü ve Keçiörengücü daha etkili oldu.

Samsunspor gol ararken, neredeyse pozisyonu yok. Hamle şansı da kısıtlı, rotasyon olabildiğince dar. Kanat ve 10 numara için, daha güvenilir alternatiflere ihtiyaç var. Seni rakip yarı sahada tutacak, tempoyu belirleyebilecek ve işleyişi değiştirebilecek ayaklar lazım. Fofana da sakat olunca, opsiyonun kalmıyor. Harris değil o opsiyon. Ocak ayında bu çözülecektir, transfer mutlaka yapılır. Oraya kadar ki süreci iyi atlatmak gerekiyor. Samsunspor iyi yolda, Hüseyin Eroğlu da fazlasıyla başarılı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir