7 Kasım 2022 Pazartesi

Kupa maçlarını, rotasyonu görmek açısından ipler çekiyoruz


Kupa maçlarını, rotasyonu görmek açısından ipler çekiyoruz. İzlemek istediğimiz ama şans vermekte zorlandığımız çok isim var. Times, "Galatasaray'ın kadrosu Şampiyonlar Ligi kadrosu gibi, Mata süre bile alamadı" diyor. Haklı da. Yusuf Demir var bir de, maç kadrosuna dahi yazamıyoruz. 1 önceki sezonun wonderkid'i. Onu da merakla bekliyoruz. Kupa maçları, rakip kim olursa olsun önemli. Gol iştahını göstermek açısından da güzel oluyor. Kastamonuspor maçından herkes keyif almıştır.

Kocuk
Dubois Ross Metehan Kazımcan
Midtsjö Berkan
Yunus Mata Yusuf
Gomis

Ofspor karşısında beklediğim 11 bu. Emin Bayram değil de, bu maçta Metehan Baltacı'yı görürüz. Emin Bayram'ı ligde sıkça kullandık. Kazımcan Karataş'ı da, sakatlığının ardından yeniden ısındırmak gerekecek. van Aanholt gibi Ocak ayından sonra olmayacak bir isme yeniden süre vermeye gerek yok. Kastamonuspor karşısında 7 gol bulduk ve o maçta dahi kötü oynamayı başardı. Ocak ayı sonrası olmayacak isimler, bu maçta olmamalı. 

Seferovic adına da bu geçerli. Ocak ayından sonra, çok büyük ihtimalle olmayacak. Bu maçta oynatıp da, neden x futbolcunun önü tıkansın? Gomis oynasın, sonradan da genç bir isim oyuna girer. Mata, Yunus Akgün ve Yusuf Demir'in yerlerini garanti görüyorum. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz, son haftalarda sıklıkla oynuyorlar. Midtsjö / Berkan Kutlu da mutlaka sahada olacaktır. Onların da maç eksiğini gidermek değerli.

İlk 11'de istikrar gerektiğinden, lig içerisinde rotasyon yapmak zor. Maçına göre bazı hamleler gelir ama omurga aynı kalır. Omurgayı rotasyona alacak isimler de, bu tarz maçlarda kesin olarak sahne alır. Avrupa olsa, daha sık bir rotasyon görürdük ve kadronun da hakkı buydu. Ofspor maçı da keyifli olacaktır ve hücumdan önü vermeyeceğimizi düşünüyorum. Kastamonuspor maçı gibi, farklı ve keyifli bir maç olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir