10 Kasım 2022 Perşembe

Mata, kağıt üstünde sol açık gibi görünse de, kanatla alakası yoktu bile


Ofspor karşısında, sol açıksız bir 4-4-2 ile oynadık. Mata, kağıt üstünde sol açık gibi görünse de, kanatla alakası yoktu bile. Bu da ihtiyaçtı zaten. Seni yönlendirebilecek yegane isim. Yunus Akgün felaket oynuyor, Gomis / Seferovic da benzer forvetler. Midtsjö / Berkan Kutlu da hücum adına yapabileceklerini yaptı ama sihirli dokunuşu yapabilecek tek isim Mata'ydı. O da böyle bir maçta, alabileceği kadar sorumluluk aldı ve çok istekliydi.

Sırf, Gomis ve Seferovic'i birlikte oynatabilmek adına da böyle bir 4-4-2 zorlamasına gerek yoktu. Kastamonuspor maçında da aynı görüntü vardı ama o gün bitirebildin. Bugün de bitirebilsen, yine farklı bir maç izleyebilirdik. Seferovic'in oyun içi etkisini hiç görmedik, gol atması bir şey değiştirmez. Gomis de bol bol kaçırdı. Gomis'i önde tek tutup, Mata'yı direkt forvet arkası oynatmak ve sola birini atmak daha doğruydu.

Ocak ayında göndermek için çabalayacağın futbolcuları da, bu tarz maçlarda oynatmayı anlamıyorum. van Aanholt ve Seferovic'in şu maçta 11 oynamalarına gerek yoktu. Bu isimlerin yerine, başka alternatifleri kullan, gençlerin biraz daha önünü aç. Okan Hoca'nın genç oyuncular adına yaklaşımını seviyorum da, bu 2'liye hala şans vermesini anlamıyorum. Şans verince, sırf bir arada oynatabilmek adına, alakasız bir kurgu görebiliyoruz.

Mata'ya dönersek, Dünya Kupası arası sonrası kendisini gerçek anlamda izleyeceğiz. Bu yaşta, yaz kampını da kaçırınca, ne kadar profesyonel olursanız olun, geri dönebilmek kolay değil. Ara iyi gelecek ve o da hazır olacak. Son 25 - 30 dakika adına etki beklerken, süre artacak. Özverinin, çabalamanın karşılığını alacak yani. Ofspor karşısında daha doğru bir pozisyonda oynatsak, görüntüsü de bence çok daha iyi olacaktı ve takım da senkron sorunu yaşamayacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir