21 Kasım 2022 Pazartesi

Morutan'ın süreleri ciddi, oynuyor, tabelasını yapıyor ama Pisa için işler kötü


Mostafa Mohamed, beklediğimiz gibi "gelişim" içerisinde. İyi gidiyor ve sezon sonu da opsiyonu mutlaka kullanılır. O konuya ayrıca değiniriz. Morutan da fena ilerlemiyor. Takımının durumu iyi değil tabi. Zorunlu opsiyon şartı da, Pisa'nın Serie A'ya yükselmesi sonucunda ortaya çıkacaktı. Morutan'ın süreleri ciddi, oynuyor, tabelasını yapıyor ama Pisa için işler kötü. Bu arada, Milli Takım'ında da ilk golünü attı.

Piyasa yapıyor olması da değerli. Beklenti daha farklıydı, geçen sezon yükselmesini bekliyorduk. Avrupa Ligi oynadık, orada da iyi gittik. Lig'de ise daha başarılı olmak gerekiyordu. İş kaosa girdikçe, Morutan da gözden uzaklaştı. İyi başlamıştı oysa, uç potansiyel yakaladığımızı düşünüyordum. Orta sahanın merkezinde daha da büyüyecekti ki, önce kanada kaydırdık. Sonra da formayı ondan aldık ve istikrardan uzaklaştı.

Bu söylediğim, Fatih Hoca döneminde oldu. Torrent geldi de, Morutan'ın yüzüne bakmadı gibi bir durum yok. Gerçi bakmadı bakmamasına, süresi daha da kısaldı. Torrent, biraz daha günü kurtarmaya odaklandı ve kendince hazır gördüğü isimlerle devam etti. Neticesinde de takım daha kötü bir noktaya geldi. Torrent göreve geldiğinde hedef "ligde kalmak" değil, "Avrupa Kupalarıydı". Torrent o kadar kötü başladı ki, ligde kalsak iyidir noktasına geldik. Büyük fiyaskoydu.

Morutan'ı Okan Hoca da denedi ama geçen sezondan gelen çoğu isim üzerinde bağ koptu. Yenilenme ve kalite kazanmak şarttı. Bu yüzden de çoğu isim ile yollar ayrıldı. Bu değişimi yaşamasak, geçen sezonun ölü toprağını üzerimizden atmak zordu. Okan Hoca da katkı alabileceği isimleri tuttu, diğerleri ile yolar ayrıldı. Sonraki satış anlamında beklenti duyduğumuz isimler kiralandı tabi. Morutan'ın da Pisa'ya kiralanma şartları kötü durmuyordu.

Bu performansı devam ederse, Serie A içerisinde de talip bulabilir. Göze girecek sonuçta, illa Pisa'da kalır diye düşünmeyin. İtalya Ligi'nde de birçok Romanyalı futbolcu görebilirsiniz. Cicaldau'nun da oraya kiralık olarak gitmesini isterdim. Cicaldau demişken, o da Milli Takım'da güzel bir frikik golü attı. Galatasaray'da, topun başına geçtiğini dahi hatırlamıyorum. O kadar sinmişti ki, bu tarz hareketlerini hiç göremedik.

4 yorum:

  1. Morutan ve Cicaldau iyi oyuncular.Bonservis kazanacağımızı düşünüyorum.Ozellikle Morutan iyi giderken Fatih Hoca birden kesmeye başladı ve kanata attı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de, Cicaldau olabilecek en kötü yere gitti ve piyasası dibe yaklaştı.

      Sil
    2. Cicaldau hala milli takımda oynuyor ve yaşı genç.Bu avantaj ve bunu kullanmamız gerek.

      Sil
    3. Suudi Arabistan işi iyi olmadı maalesef. Biraz gözden uzaklaştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir