2 Kasım 2022 Çarşamba

Öğrenmek isteyen adına, daha büyük bir okul yok


Bazı noktalarda "lüksü" yaşıyoruz. Mata'yı yedek bırakmak zorunda bırakmak, benim için lüks. Sahada olması gereken bir futbolcu. Takım içerisindeki en büyük "akıl" olduğunu düşünüyorum. Ancak öyle bir noktadayız ki, herkesi bir arada kullanmak mümkün değil. Oliveira, senin olmazsa olmazın. Mertens de var, Kaliteli ayak çok da, hepsi bir arada olmuyor. Şu ana kadar da, dışarıda kalan hep Mata oldu. Tabii geç geldiği, kamp görmediği için, hazırlanma süresi de uzun sürdü.

Çoğu kaliteli ayağımız adına asıl etkiyi Dünya Kupası arası sonrası görürüz. Mata da bu sürede tam anlamıyla hazır olur. Şu an, son 30 - 35 adına koz diyoruz. Ama senin yapın onu taşıyabilse, 11'de de etkisini gösterir. 4-2-3-1 gibi oynuyoruz aslında. Bu formasyonda da, forvet arkası için, Mertens'e göre daha doğru profil. Mertens'i 2. forvet gibi bir tek Alanyaspor maçında kullanabildik. Diğer maçlarda ise, 10 numara gibi oynattık.

Mücadele etti, özverisi yüksekti ama ekonomik kullanılmadı. Çoğu zaman da rakip ceza sahasından uzaklaştı. İşin oyun kurulumunda, Mata daha doğru profil. O pozisyonun futbolcusu çünkü. Beşiktaş maçında Mata'yı kullanmak sürpriz olmaz mesela. 4-2-3-1 oynamaya devam edeceksek de, tercihim o olurdu. Oyun kurulumunda etkisi büyük, saha içerisinde de önemli bir lider. Takımı oynatacak isim o diyebiliriz.

Dünkü idmanda medyaya verdiği röportaj da güzeldi. Hamza Akman ve Baran Aksaka gibi gençlerin altını çizdi. Bir yandan da takipçi, öğretici. Böyle yüksek karakterlerin, özellikle genç futbolcular adına şans olduğunu düşünüyorum. Kazandığınız tecrübeye bakar mısınız? Mata ve Mertens gibi futbolcularla idman yapıyorsunuz. Öğrenmek isteyen adına, daha büyük bir okul yok. Mata gibi bir isimden ne kapabilirim diye düşünürdüm ben olsam.

2 yorum:

  1. Bizim gençlerden bunu yapanı hiç görmedim. Bir tek omurgasız belözoğlu, Hagi'den faydalandı, o da Hagi'nin zoruyla. Yoksa ne büyük figürler geçti şu kulüpten. Kewell'ın antrenmanlarda Aydın'ı azarladığı günleri hatırlarım, ya da Emre Çolak'ın dibinde duran Sneijder'den bir şey öğrenmediğini. Cidden çok ilginç bir durum. İdolleri olabilecek adamlarla antrenman yapıyorlar ama hiçbir şey öğrenmiyorlar. Üstelik bu adamların çoğu mütevazi, öğretmeye, eğitmeye istekli kişiler. Şu anki oyunculardan da böyle bir şey yapan olduğunu sanmıyorum. Torreria, Oliveria, Mertens, Icardi, Seferovic, Mata gibi üst düzey isimlerden çok öğrenbilirler halbuki. Hatta fundementali çok yüksek bir isim olan Rashica'dan çok şey öğrenebilir Yunus, Kerem ve Barış. Ama o ışık hiç yok bunlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençten gence değişiyor o. Almak isteyen alır, okul orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir