19 Kasım 2022 Cumartesi

van Aanholt ve Seferovic adına ayrılık haberleri yazılmaya başlandı


Aanholt ve Seferovic için "kendilerine kulüp bulunmaları söylendi" haberleri yazılmaya başlandı. Daha önce de yazdım. Ocak ayında takımda olacaklarını düşünmüyordum. Verilen şansları iyi kullanamadılar, maç kadrosuna dahi giremeyecek haldeler ve maliyetleri var. Seferovic'in opsiyonunun devreye girmesi kötü sonuçlanırdı mesela, artık süre vermemek gerekiyor. Aanholt'un da 1.5 yıllık daha sözleşmesi var. Bir şekilde ondan da çıkmak ve sonuç almak lazım.

Kanatlarda yabancı kullanabilmek adına, sol beki yerliyle geçmek gerekiyordu. 11'de oynayan yabancılar açısından, en zayıf halkamız "sol bek" olduğu için. Aanholt'tan Torrent katkı aldı da, 2 isim dışında katkı alabildiği başka kim oldu? Aanholt'tan olacak gibi değildi yani. Kazımcan Karataş'ı yatırım olarak aldık, ısrar edelim. Emre Taşdemir de alternatif olarak orayı idare ediyor. Olmadı x bir yerliyle daha orası alternatif altına alınır. Sol bekte yabancı kullanabilmek şu an imkansız.

Seferovic de hazırlık kampında iyi görüntü verdi, heyecanlıydık, sonrası yok. Çok şans buldu, ısrar edildi ama olmadı. Önce Gomis'in arkasına düştü, sonra da Icardi hamlesi geldi. İyi ki Icardi hamlesi gelmiş, yoksa forvet tarafı sezonu "başlamadan biter" hale getirebilirdi. Tek forvetle oynuyoruz. Haliyle de maç kadrosunda 2 aynı tip forveti yedek bırakmanın bir anlamı yok. Seferovic'i de tribünde oturtmak lüks. Bir şekilde anlaşmak ve yolları ayırmak lazım.

Doğacak yabancı hakkıyla hamle yapılır mı dersek, bence çok gerekli değil. Yine de yapılabilir. Forvet rotasyonu için, biraz daha farklı tipte bir isim gelebilir. Yazın da konuşuluyordu zaten. Daha hızlı, atlet özelliği olan, hareketli bir forvet. O zaman forvet rotasyonu tam anlamıyla tamamlanırdı. Gönül ister yerli bir forvet olsun da, aklıma gelen kimse yok. Sol bekte "genç bir yerli" alternatif düşünülebilir, forvette ise öyle biri yok.

10 yorum:

  1. Doğacak yabancı hakkı ile hamle yapılmaz umarım.Yusuf 'u kadroya alıp şans vermemiz gerekiyor. Sadece 2 kulvarda oynarken bu kadar yabancıya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Bu arada mutlaka kazanmak gerekiyor.

      Sil
  2. Elimizin, yabancı sol bek konusunda çok rahat olduğu geçen sezon bekleyip bekleyip PVA gibi berbat bir sol beki almamız ve üstelik 3 yılık inanılmaz bir kontrat vermemiz büyük hataydı. Geçen sene doğru yapılan bir transfer var mı diye düşünüyorum. Bir tek Nelson var. Ama takımı orta sahasız sezona başlatıp 8 milyon €'ya bir stoper almak gibi tuhaflıkların bedelini küme düşme hattına kadar gidebilecek inanılmaz bir kalitesiz takımla ödedik. Bunun benzeri sezonları Fatih Hoca - Özhan Canaydın'lı 50 transfer yapılan çöp dönemle benzeştiriyorum. Yine tarihin, kötülükte Canaydın'la yarışacak bir başka vasıfsız başkanı olarak Elmas'la bu rezilliği yaşadık. Allahdan kulübün kendine özgü tepki verme özelliği var da bu seneki takım kuruldu...
    Neyse bu 2 arkadaş giderse harika. Devrede hiçbir şekilde yabancı almaya gerek yok. Kullanamadığımız Mata, Midjo, Yusuf gibi oyuncular var. Ayrıca Yunus var. Ne kanada, ne forvete YERLİ/YABANCI sezon devam ederken almak hata olur. Gereksiz yere hocayı zora sokarız. Tam kadro istikrarını yakalamışken bu tarz işler işleyen düzene çomak sokar. Hele de Cengiz gibi ilk 11 beklentisi olan oyuncunun gelmesi demek, Kerem ya da Rasika'dan birini kenara almak demek. Ne gerek var böyle bir şeye. 23 tane daha maç yapacağız. Avrupa yok bir şey yok. Bana kalırsa orta saha da lazım değil. İlla da alacaksak; yerli sol bek alalım. Konuyu kapatalım.
    Yaz geldiğinde böylesi hamleler yapılır. İcardi, Rasika'nın gitme kalma durumuna göre. Ha keza bu rezil kepaze yerli kuralının değişme durumuna göre.. Ben yerli kuralı değişecekse neden vasat yerli oyunculara yatırım yapayım ki???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli sol bek de yok. Bu yüzden eldeki isimleri parlatmak daha makul duruyor :)

      Sil
  3. Yerli sol bek olarak Kerim Çalhanoğlu adı piyasada dolanıyor. Makul bir ücret karşılığında yatırıma değer bir oyuncu ama Kazımcana harcanan para denemeye değer duruyor. Geçen yıl bir çizgisi vardı o ritmi tekrar yakalarsa gelişmeye de devam ederse büyür oyun olarak. Bu görüntüsü yeterli mi hayır. Ama saha içerisinde oyundan vazgeçmediğimiz sürece takımın aksayan bölgesi olmaz. Sistem işler bu da Kazımcana büyüme fırsatı sunar. Kerim Çalhanoğlu alınacaksa kendisini kiralamamız bizim içinde kendisi içinde çok hayırlı bir iş olacaktır.

    Son olarak. Tüm oyuncular hakkında yazıyorsun ama Muslera için tek yazı göremedik uzun zamandır. Şu ligsiz günlerde bari bloğundan mahrum etme mübarek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mübarek, Muslera hakkında daha ne yazayım. Muslera, bildiğimiz Muslera. Aynı şeyleri yazmış olacağım :)

      Sil
    2. Tüm oyuncularımızın milli takımları hakkında yazı bekliyorum. Ona göre hazırlığını yap 😊

      Sil
    3. Maçlar oynansın da yazılır :)

      Sil
  4. Lukunku nun adı çıkmış kötü diye o yine top indiriyordu mücadele ediyordu bunun yürüyecek hali yok şu an düşme hattında olan Gençlerbirliği nde bile iş yapmaz. Mitroglu dan sonra yine Benfica nın çöpünü aldık. O yine 1 golle hatıralarda kaldı. Son dönemde bu kadar bitik bir transferimiz olmamıştı. İyi ki kiralıkmış ve iyi ki baştan ne olduğunu belli etti yoksa gomis sefer ikilisi ile Ekim de veda ederdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seferovic hala Dünya Kupası görüyor, bence çöp değil de, kötü başladı. Sonra Icardi fırsatı doğdu derken, şans ona gelmeyecekti. Biraz erken hareket ettik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir