22 Aralık 2022 Perşembe

Boey'e gelen tekliflere gösterilen reaksiyon ne olacak?


Nelsson'a gelecek teklifler sonrası gösterilecek reaksiyonu merak ediyordum ve bunu bloga yazdım. 2. kısım da Boey, onun için de teklifler var. 16 milyon avro gibi epik rakamlar yazılsa da, şu aşamada orayı gördüğümüzü hiç sanmıyorum. 10 milyon avro civarı görülmüştür. Üstüne de mutlaka çıkılabilir. Boey o potansiyeli gösteriyor çünkü. Her geçen zaman, üstüne koyarak ilerlemeye devam etmekte. Dubois gibi bir beki unuttuk, öyle bir performans.

Tam bir Premier Lig beki olduğunu yazıyorduk. Müthiş bir atletizm çünkü. Savunma / hücum dengesi de büyüyor. Okan Hoca'nın da Boey üzerindeki dokunuşunu konuşmak lazım. Galatasaray'a transfer edilirken "potansiyel" olduğunu biliyorduk da, şu performansı başka bir şey. Beklentimizin önüne geçti. Bunu da, kadro dışı başladığı bir sezonda yapıyor. Silip atmamak ve şans vermenin önemi işte. 2-3 milyon avro'ya satmayı göze aldığın isim için, 15 milyon avro üstünü şu gün hayal ediyorsun.

10 milyon avro civarı bir teklif bugün kabul görmez. Avantaj şu, Boey'in arkasında Dubois var. Uzun vadede de takımın bekinin Dubois olacağını düşünüyorum. Nelsson gitti diyelim, o ayarda transfer gerekecek. Boey giderse, Dubois arkasına alacağın bir yerli alternatif yeterli olacak. Yine de takımda kalsın isterim. Şampiyonluk yolundayken, bana göre ligin en iyi sağ bekini bırakmak istemem. Ülkenin ekonomik durumu, bazı tekliflere hayır demeye engel maalesef.

Boey'le yeni sözleşme de yapabilirsiniz. O sözleşmede de çıkış bedeli mutlaka olur. Menajerini değiştirdikten sonra biraz gözü açıldı. Hedefleri büyüdü. Kamerun Milli Takım'ı ile Dünya Kupası'nda yer alacakken, Fransa'yı beklemeye karar verdi. Potansiyeli de, günün birinde orada olabileceğini söylüyor. Onun yolu da Avrupa, bu sezon sonunda mutlaka transferini isteyecek. Aldığı maaş, rolü ve takıma oranla düşük. Sözleşme süresi ise uzun, ipler Galatasaray'da. Boey de kafasına göre hareket edemez.

10 yorum:

  1. Kim gidecek, kim gitmeli kalmalı...Bu gibi soruların cevabı biraz da yabancı kuralının akıbetinde saklı gizli. Keşke seneye ne olacağı şimdiden belli olsa. Eminim o zaman Erden Timur'un tüm stratejisi ona göre şekillenir. Eğer serbest olacaksa Boey'in devrede gitmesinde sakınca yok. Hatta Nelson'un bile. Hatta belki hiç yerlinin bile peşinde koşmanın manası yok. Ama memleketteki diğer tüm konularda olduğu gibi hepsi belirsiz. Gelecek belirsiz. Ve bu belirsizlik içinde plan/program yapmak da imkansız. O kadar çok risk var ki. Nasıl risk analizi yapacaksın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da bir an önce açıklasalar keşke. Şu andan aksiyon almak imkansız bu şekilde.

      Sil
  2. Ali Turap'ın geleceği de Boey'nin durumuna bağlı. Kalirsa sözleşme imzalama konusunda çocuğun cekincesi olabilir. Boey 10 milyon üstü ve satıştan paya gidebilir bence. Ritim bulmuşken satmak lazım, Luyindama olayına dönecek diye acayip korkuyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalsa da, her dakika satış ihtimali olacak Boey'in. Luyindama olayı şanssızlık, o sakatlık başka bir şey. Sakatlık korkusu ile hareket edersek, herkes için bu tehlike var.

      Sil
  3. Değerini bulan oyuncuyu satmak gerek diyeceğim de yönetimin karnesi çok iyi değil değerini buldurma konusunda (bunun dışında müthişler), belki bu sefer farklı olur. Bir de Dubois'nin misal Yunus'la çok uyumlu olacağını düşünmüyorum, Rashica'yi tutmamız daha da önem kazanır Boey giderse. Gelecek bonservis Rashica'ya verilir belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Boey, tam olarak değerini bulmadı. Fazlası var.

      Sil
  4. boey formayı dubois'e verir mi bilmem ama dubois o formayı mümkün değil alamaz.

    YanıtlaSil
  5. Dubois Keçiören maçında sanki yoktu o denli kötü oynadı çok isteksizdi kendisi. Aslında bunlar onun için ciddi fırsatlar. Boey eli kulağında gideceği belli be bu Boey performansını yukarıya çekiyor. Kamerun değil Fransa’yı istiyorum demesi bile elinden gelenin en iyisini yapacağı anlamına gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey'in arkasında kalması sanırım onu etkiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir