21 Aralık 2022 Çarşamba

Yaşadığı sakatlıklar ve Abdülkerim Bardakcı performansını görünce, olumlu bir satış


Marcao, sezona sakat girdi ve uzun süre sahalarda değildi. Geri döndüğünde ise fena maçlar oynamamıştı. Şimdi de yeni bir sakatlık sürecine giriyor ve 3 ay sahalarda olmayacağı söylendi. Bir anlamda sezonu kapattı gibi bir şey. Sevilla'daki ilk yılı böylelikle sakatlık kurbanı olacak. Oraya transfer olmak için elinden geleni yapmıştı. Şu an işler istediğini gibi gitmemekte. Galatasaray dönemi sakatlık gibi sorunlardan bahsetmezdik, istikrarlıydı. Sevilla'da ise sağlıklı kalamıyor.

Kamp dönemi de onun adına pek parlak geçmedi ve bunun eksikliği mutlaka var. Haziran / Temmuz aylarını "transfer" muhabbetleriyle geçirdi. Galatasaray'da idmanlara çıkmamak için dahi uğraştı. Pazarlık süreci uzadı, Marcao da Galatasaray'ın bu konuda elini kolunu bağladı. Sonra da, bonuslarla birlikte 15 milyon avro karşılığında gitti. O gün bu rakam eleştirildi de, Marcao'nun şu yaşadığı sakatlıkları ve Abdülkerim Bardakcı performansını görünce, olumlu bir satış oldu.

Marcao için Sevilla mutlaka bir sıçrama tahtası. Galatasaray'daki performansı da fazlasıyla iyiydi. Onu Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkardık, üst düzey futbol oynadı. Galatasaray'a gelirken, Portekiz Ligi'nde küme düşme hattında olan takımdan stoper mi alınır deniyordu. Harika bir scout işi ve kazancı büyük oldu. Marcao'nun bir üst aşama adına da istekli olmasını anlıyorum. Sevilla'ya ya da x takıma transferi mutlaka gerçekleşecekti. Keşke bu süreçte biraz daha Galatasaray'ın yanında olsaydı. O zaman çok daha iyi bir bonservis bedeli kazanılabilirdi.

1 önceki sezon da, Galatasaray'la olan sözleşmesini bana göre makul şartlarda uzatmıştı. Menajer değiştirdikten sonra ne oldu olduysa. Sevilla'da başarılı olsun, yürüsün isterim. Umarım bu sakatlıktan da iyi döner. Bu sezonu boşa geçirecek olmasından dolayı üzgünüm. Marcao'nun Sevilla'da göstereceği iyi performans, Galatasaray'a artı sağlar. Transfer konusunda, "Galatasaray'ın geliştiriciliğine" çok daha fazla önem verilir. Bu tarz transferler bir anlamda vitrin.

2 yorum:

  1. Monci efendiyle Sevilla'ya ilahi adalet oldu. Marcao bundan en iyi şekilde döner ama bir sene faydalanamayacak olmalarına sevinmiyor değilim. Oyuncu ayartma hastası Monci'ye iyi bir ders olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders oldu da, çok istikrarlı, sakatlanmayan bir futbolcuyu almışlardı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir