16 Aralık 2022 Cuma

Branco van den Boomen & Galatasaray, ufuktaki 4-3-3 ihtimali


Erden Timur'un açıklamalarındaki transfer detayında, sezon sonu sözleşmesi bitecek ve son yılına girecek futbolcular diye 2 bölüm oluşturdukları vardı. Bu sefer daha planlı ve organize hareket etme olanağı var. Bu yaz dönemi seçildiklerinde ciddi bir süre geçmişti ve hazırlık yapılamadı. İlk ayı da yetki kargaşası içinde geçtik. Önümüzdeki Ocak ve yaz dönemleri adına planlar yapıldı, hedefler belli. Daha sağlıklı bir transfer dönemi bizleri bekliyor.

Branco van den Boomen'in ismi Galatasaray'la geçiyordu. Sanki daha öncesi de konuşulmuştu diye aklımda. Bu dönem, sezon sonu sözleşmesi bitecek birçok isim ile görüşülüyor. Moussa Dembele de bu isimlerden biri mesela, menajeri sık sık İstanbul'a geliyor ve görüşmelerde bulunuyor. van den Boomen'in de sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. İstikrarlı bir futbolcu ve maliyetinin de bizi çok fazla zorlamayacağını düşünüyorum.

Şu an mevcut yapı içerisinde, 1 numaralı alternatifsiz futbolcumuzun Oliveira olduğunu düşünüyorum. Sakatlığı beni kara kara düşündürse de, idmanlara başlaması da mutlu etti. Geri dönmek için büyük bir özverisi vardı. O sahada olmadığında, oyun aklını ciddi anlamda kaybetmiş bir Galatasaray var. Mevcut içerisinde de maalesef alternatifi yok. van den Boomen'in tarzı Oliveira'ya çok benziyor. Orta sahanın merkezinde, işin daha çok hücum odağında var olan ama 2 yönlü oynayabilen bir orta saha. Takım oyununa yatkın, hücum odağına rağmen de çalışkan.

1 önceki sezon Ligue 2 performansı, 37 lig maçında 12 gol 21 asistti. Bunu da ağırlıklı olarak merkez orta saha oynayarak yaptı. Yer yer de 6 numara gibi izledik. Bu sezon ise Ligue 1'de 15 maçta 1 gol 4 asisti var. Her maç oynuyor ve hemen hemen 90 dakika sahada. O da Galatasaray'daki Oliveira misali, kendi takımının olmazsa olmazı. Bu transferi gerçekleştirebilirsek, Oliveira adına müthiş bir alternatif yaratmanın yanında, olası 4-3-3 kurgusunda da sağlam bir tamamlayıcın olacak.

6 numarada Torreira var. Oliveira ve van den Boomen de harika bir çift 8 olur. Çift 8'in, oyunun 2 yönünde var olmaya çalışan ve oyun aklıyla ön plana çıkan isimler olacak. van den Boomen de iyi bir duran top kullanıcısı ayrıca. Şutu da fazlasıyla iyi ve gol / asist katkısı ciddi seviyelere çıkabiliyor. Böyle bir transfer sonrası da 4-3-3'e rahatlıkla geçilebileceğini düşünüyorum. Böyle bir kurguda, 3 orta sahanın birbirini tamamlayabilmesi değerli.

van den Boomen ve Oliveira, hızlı orta sahalar değil, belki sorun orada oluşur. Yine de oyun akılları o kadar yüksek ki, iyi pozisyon alıyorlar. Torreira gibi bir 6 da varken, önde böylesine pasör ve teknik 2 tane 8 numarayı kullanmak mümkün. Okan Hoca'nın dönem dönem kullandığı formasyonlardan biri. Özellikle de Başakşehir'le Şampiyonlar Ligi performansında. Alternatifli kadro oluşturulmaya çalışılıyor.

10 yorum:

  1. Aynı takımda Stijn Spierings adındaki oyuncu var onunda sözleşmesi bitiyor. Orta saha oynuyor bu sezon önlibero olarak görev yaptı ancak o da 6 ve 8 oynayabiliyor. Toulouse 3 sezondur düzenli oyunyo ve 1996 doğumlu alternatif adına iyi bir tercih olabilir

    YanıtlaSil
  2. Üst düzey bir duran top kullanıcısı, Oliveira'nın alt lig versiyonu diyebiliriz. Tabii Oliveira'dan biraz daha tempolu box to boxa daha yakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi alternatif olurdu. İyi transfer olarak bakarım..

      Sil
  3. Hem oliviera hem de van den boomen la pamuk gibi yumuşacık bir orta sahaya sahip olabiliriz böylece ve ciddi temasli oynanan ligimizde de içimizden geçip tokat ve gol manyağı yaparlar bizi. Mutlaka alınmalı.

    YanıtlaSil
  4. Erden Timur bu sene yaptığı transferler ve başarılı işleri. Tahminimce önümüzdeki yılın transferi tamamen belirlenmiştir. Dembele çok iyi bir oyuncu ama bize daha net bir bitirici gerektiği konusunda ısrarcıyım. Dembele bizim ligimizde iş yapar mı yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dembele'den daha bitiricisi Icardi oluyor. O fırsat sürekli düşmez :) Dembele ihtimal ise bence kaçırılmaz.

      Sil
    2. Elbet tabi ki ama Icardiden sonrası Sneijder sonrası Belhanda gibi duracak. İş yapacak ama göz önünde olamayacak. 😂

      Sil
    3. Dembele de yüksek profil. Yaş henüz 27. Büyük fırsat :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir