13 Aralık 2022 Salı

Galatasaray 1-2 Lazio, Okan Kocuk bir şeyler deniyor da hayırlısı


Okan Kocuk'un var bir sıkıntısı. Vücut dili, beni bırakın da giderim der halde. Giresunspor'da müthiş bir sezon geçiren bu adam, Galatasaray'da kayıp. Muslera'nın olmadığı hazırlık maçlarında sahada ve son 2 maçındaki hatalarını artık hata olarak yorumlayamıyorum. Bir önceki maç Jankat Yılmaz'ı izlemiş ve gelecek adına keyiflenmiştik değil mi? İyi olan oynayacak, gençse de fark etmeyecek. Önümüzde Keçiörengücü ve İstanbulspor maçları varken, Muslera yokluğunda Jankat Yılmaz'ı izleyelim.

Sakatlar, Dünya Kupası dönüşleri derken, eksikler devam etmekte. Oynadığımız maçların zorluk düzeyi de bir hayli yüksek. Lazio da başından sonuna, olabildiğince as oyuncularla sahadaydı. Bizim de sahada kimi oynatırsak oynatalım, kendi oyunumuzu oynamaya çalışmamız ve yer yer bu hakimiyeti rakibe kabul ettirmemiz değerli. Lazio maçında, kendi oyunumuzu kabul ettirdiğimiz birçok an var ve üretmekte de sorun yaşamadık.

İlk yarıyı önde bitirebilir, 2. yarıda da goller bulabilirdik. Galatasaray'ın kalesine gelen şutlar gol. Okan Kocuk, ilk golde ters köşeye yattı, diğer şutlarda yere dahi yatmadı. Villarreal maçı da böyle gitti, yoksa Galatasaray'ın yine iyi oyunu var. Ön alan baskısını iyi yapıyoruz, bu baskı sonucunda rakibi geriden çıkartmadık ve toplar kazandık. Kazanılan toplarla da bence organize olmayı başardık. Gelen pozisyonların ağırlığı bu yönde.

Midtsjö'nün enerjisi, orta saha için kıymetli. Metehan Baltacı belki zorunluluktan 6 numara gibi oynadı, o dahi sırıtmadı. Bana sorarsanız, orta saha sakatlanıyorsa, maça başlayacak olan da orta saha olmalıydı. Efe Akman, ilk 11 oynamalıydı diye düşünüyorum. Buna rağmen, orta sahanda Metehan Baltacı ile dahi kendi oyununu oynayabiliyorsan, doğru yoldasın demektir. Mata da organizasyon içinde değerli, pas kanalını o yönetti. Yusuf Demir istekli. Bunlar Galatasaray'a kalite katan hareketler.

Barış Alper Yılmaz, koşucu bir oyuncu. Ne kadar sırtı dönük oynamasını beklesen de, şu an erken, zamanı var. Bir anlamda, gerçek bir 9 numara olmadan oynuyoruz. Gomis'le başlamaktan iyi yine de, Barış Alper Yılmaz da çok çabaladı. Oradaki güvencem, Mertens oyuna girdikten sonra iyi göründü. Icardi'siz haftaları onunla geçebiliriz. Efe Akman başta olmak üzere, gençler de parlamaya devam ediyor. Efe Akman, "wonderkid" tadında, çok özel bir yetenek.

13 yorum:

  1. Okan Koçuk 'un menajeri Mirsad Türkcan.Normal karşılamak gerek.

    YanıtlaSil
  2. Mata'nin iyice maç ritmini kazanmasi adina guzel sinyaller aldik bundan sonra rahat oynar, Mertens de gayet iyidi, güclü rakiplere ezilmeden kendi oyunumuzu yedeklerle de oynamak degerliydi.
    Diger baslikta da yazmistim ligde ve kupada Jankat'in olmasi lazim Okan bizi kafasinda bitirmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata, özellikle Lazio karşısında iyi sınav verdi. Onun toparlanması, kalite katacaktır.

      Sil
    2. Mata Ozellikle duran toplari cok iyi kullanmis, 2 3 tane kafa topumuz var onun ortalariyla bence de cok iyi sinav verdi.

      Sil
    3. Mata çok iyi bir maç çıkardı.

      Sil
  3. Okan Buruk tek handikapı oyunculardan hemen kopamıyor. Bu şekilde oynayan oyuncularda çok ısrar ediyor kazanma odaklı ama olmuyor işte. Pva mesela para mı kazanmayı hedefliyor kendisinden yoksa Elano tarzı bir sözleşmesi mi var anlamış değilim doğrusu. Bu kadar ısrara adam tepki veremiyor işte yok bitmiş kendisi. Orada x bir altyapı oyuncusuna şans verilmesi çok daha değerli olurdu esasında. Kaldı ki eldeki yerli en güçlü aday Kazımcan o gidecek gözüyle bakılan adamdan daha az süre alıyor. Bunlar için sadece hayret ediyorum Okan hocaya. Icardi Mertens Mata gibi adamları kendi oyununa ikna edebiliyorsun ama Patrick yola getiremiyorsun. O zaman uğraşmanın da pek anlamı kalmıyor. Okan Koçuk da öyle bir örnek. Jankat 1. Rotasyon olmalı yada Batuhan Şen neden kiralandı bu adam gitmek istiyorsa oysa kafayı bir tık kullansa bazı maçlarda Muslerayı kenara koyar yabancı sınırı ortada. Eldekileri kazanmaya çok gereksiz vakit harcıyoruz lüzumsuz yere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kopması lazım, artık bazı ısrarların anlamı yok. Yarını olmayacak bile bile ladesler ile bugün hak edenlerin fırsatlarından çalmamalı.

      Sil
    2. Burada sözleşme ile ilgili bir durum var ya da adam oynasın belki alıcısı çıkar beklentisi var. Yoksa Okan Hoca da bizim bu gördüklerimizi tabi ki biliyor. Ama işin içinde başka dinamikler var. 1.9 milyon verdiğin ve daha 1,5 sene daha vereceğin birini öylece kenar attığında nasıl kurtulacaksın?

      Sil
    3. Oynatınca da değer kazanmıyor ki. Kötü oynayıp, daha da dibe sürükleniyor. Zaman kaybı yani.

      Sil
    4. O zaman üstünü çizeceksin. Ama fizik olarak da en diri adam yine o. Hücumda yok. Ama fiziği gücü hızı ile adam hep atlet hep hazır.

      Sil
    5. Aynen oynamasa daha değerli olur kendisi. Lakin 3 lü savunmanın sol kanadı olarak hala değerli bir isimdir kendine uygun bir takım bulduğu halde hala devam edebilir lakin bizim sistemde olmuyor işte ne yazık ki Okan hocanın sistemini benimseyemedi. Bazı arkadaşlar var kendisine sadece savunma yapması talimatının verildiğini iddia eden. Okan hocanın hangi takımında hangi beki geride kalmış çizgiye inmemiş bakabilirler. Adam Akhisar dan Başakşehire kadar olan kısımda beklerinden min 5 gol katkısı alıyordu. Hiç birine ölümüne defans yapın dememişti. Bekler oyuna dahil bir olmadığı düzende forvet beslenemiyor. Kanatlar tam anlamıyla işleyemiyor. Sağ bek kalitesinden dolayı Yunus Akgün sırıtmadı bir süre. Önüne Rashia geçtiği anda film koptu katlanarak performans yukarı çıktı. Oyun, sistem belli ideal 11 diye bir durum da yok doğrusu. A isim çıkıp b isim girince de güzel şeyler çıkıyor ama isteyerek oynayanlardan bahsediyorum. Hazırlık maçlarında doğru profilde oyuncular sahaya serpiştirildiğinde ismin çok çok büyük önemi kalmıyor. Lazio maçına ve sahadaki oyuncu rollerine bakabiliriz. Sistem takıma oturdu artık bu düzende oyuncular devam edecek a isim olmasa dahi b isim ile devam ederken sistem belli olacak.

      Sil
    6. Bence de çizmek, artık şans vermemek lazım. Çünkü hak eden, arkasında bekleyen ismin süresinden çalıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir