25 Aralık 2022 Pazar

Galatasaray 2-1 İstanbulspor, böyle bir maçtan sonra mutlu olmak zor


Liderlik maçında, baskıyı ne denli kaldırabileceğimizi test etmiş olsak da, maçın hikayesi bambaşka. İlk yarısına bakınca, rahatlıkla 4-5'i bulabileceğin bir maç. 2 gol attın, durmadan kaçırdın. Harika duran toplar kullandın, 2 gol de böyle geldi ve Galatasaray'ın hücum çeşitliliği adına müthiş olay. Gomis'in bu golleri de, duran topların attırdığı goller. İlk 11 başladığındaki hareketsizliği biraz da bu farkın açılmamasına sebep. Yine de saygım sonsuz, adam bir şekilde gollerini atıyor ve takımını ayakta tutuyor.

Tek etken, forvetin hareketsizliği değil elbette. Kerem Aktürkoğlu da durmadan kaçırdı mesela. Kaçırdıkça da oyunu geriye doğru geliyor. Rashica da nadir kötü günlerinden birinde olunca, ne kadar pozisyona girmiş olsan da, hücum istediğin ayarda olmuyor. Buna rağmen 4-5'i bulabileceğin bir ilk yarıydı. Mertens öyle bir futbol oynadı ki, ön alanda resmen cirit attın. Midtsjö de ön alan koşuları ve baskısı ise seni orada kalabalık tuttu.

İlk yarının sonuna doğru baskı yedin mesela, bu kötüydü. 2-1 de bitebilirdi bu yarı, neyse ki rakip golü gelmedi. Ön alanda biraz daha topu tutabilmek ve sakin kalmak lazım. Galatasaray'da bugünün en kötü yanı da, ön alanda kalamamak. Oliveira'nın eksikliği de burada ortaya çıkıyor. Tempoyu ayarlayan isim o çünkü. Torreira / Midtsjö hattında pas yapıp, topa sahip olmak kolay değil. Baskıda iyisin de, topa sahip olman gereken dakikalar oynuyorsun.

2. yarıya da baskılı girildi ve Gomis'in hareketsizliği kaynaklı oluşmayan pozisyonlar var. 60'dan sonra da iyice iş laubaliliğe vuruldu. Rakibin seviyesi belli ve maç 2-0 gidiyor gibi bir düşünceye kapıldın. Bana göre hatalı da değişiklikler geldi. O hamleler de biraz "bu çocuklar da oynasın" kıvamında olunca, rakip golü sonrası panik oluştu. 2-2 bitebilirdi bu maç, eleştirdiğimiz Okan Kocuk'a duacı olalım. 5-0 olabilecek bir maçı, Okan Kocuk sayesinde kazanmış oldun.

Oliveira'yı daha erken al oyuna, tempoyu ayarla, topa sahip ol. Mata girdi, 0 etki. Yusuf Demir biraz seni orada tutmaya çalıştı. Bunu dışında yaptığın hamlelerin artı yanı yok ki. Mertens, 100 dakika boyunca ileri geri koştu, savunmasından kaç tane top çıkardı. Onu önde tutabilmek lazımdı ama sahadaki oyuncu grubu buna engel oldu. Kazanmak güzel tabi de, böyle bir maçtan sonra da mutlu olmak zor.

24 yorum:

  1. Mertens mükemmeldi hem oyun baskisi hem paslari hem duran toplari (Gomis'den sonra en yüksek puani da o almiş en düsük Kazimcandi) zaten son dönemde attigi frikik golü ve ortalar en az Oliveira kadar iyi duran topcu oldugunu Türk seyircisine de gösterdi.
    Kerem yine son dakika gol yediriyordu onu ce Kazimcan'i hic begenmedim, Kazimcan'in ilk yari actigi bir orta karsi sahadan taca gitti, PVA'dan cok da farkli degil hatta PVA'nin defansi cok daha iyi bence.
    Torreira'nin gördügü karta anlam veremedim deplasmana gitmemek icin yaptiysa ayip etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens muazzam bir maç oynadı. Kazımcan gayet iyi oynadı bu arada, daha ne kadar oynayabilir?

      Sil
    2. Kazımcana yeni bir özelliğiyle tanıştık sağ sol ayak şut atabiliyor. İki tane denedi. Duran toplarda seken toplarda etkisi muhtemel.

      Sil
    3. Çok değerli sol bek. 2 ayağı ile şut atabilmesi, forvet orijini kaynaklı.

      Sil
  2. Ağzına sağlık abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sakin olun abi. gomis sadece ilk devre 4 gol atacaktı. ikinci devre de gol kaçırma yarışı aynen sürdü. takım yağ gibi akıyor. 2-1 sonrası olanlar tamamen psikolojik. bunu arjantin de yaşadı real madrid de. ters golle gelişen panik takımın kötü olduğunu göstermez.
      gs her maç 5-6 atacak bir oyun oynuyor. bu da hocanın eseri.

      Sil
    2. Elbette hocanın eseri, her fırsatta hakkını veriyorum.

      Sil
  3. Yine Boey'e dua edelim müthiş oynadı. Korner organizasyonları da çok iyiydi. Ama takımdaki laubalilik, değişikliklerin negatif etkisi ,Torreira'daki fiziksel ve mental düşüş, ağır Gomis'ten 75 dakikalık santrfor oyunu beklemek, 2-1 sonrası uzun vurmaya başlayıp başarısız olmak hep düşündürücü. Yine yarım saat iyi oynayıp gerisini idare ettiğimiz sonları panik içinde geçen maçlara döndük, umarım Sivas maçı böyle olmaz. Sivas daha kapanan bize ters gelebilecek takım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarı maalesef bütünüyle laubalilik ve rehavet. Bunu çözmek lazım.

      Sil
  4. Mata sevdasından vazgeçmek gerek.Olmayacak belli oldu. Oliveria bu takımın en önemli adamı.Top tutan ve takımı rahatlatan o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Mata'dan olmayacak. Bu takım da Oliveira'nın takımı..

      Sil
  5. Mertens 11.94 km ile takimin en cok kosani ve en cok isteyeni idi, bu mac bence Gomis ile birlikte fark yaratan iki oyuncumuz vardi, umarim daha cok konsantre oluruz bu seviye bir sonraki mac icin yeterli olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica daha iyi olacaktır, Icardi dönecek. Icardi döndüğünde taşlar oturacak bence.

      Sil
  6. Mertens bu yaşta müthişti inanılmaz gomis yorulana kadar iyiydi takıma katkı veriyor ne zaman ihtiyaç duyulsa torreria yorulana kadar iyiydi malesef ara geri götürmüş komdüsyon olarak erken çöktü. Kerem biraz bencil oynadı. Mata çok kötü malesef hiç katkı veremiyor. Hele hele son 30 dk nile güvenilip sahaya atmaya gerek yok değişiklikler sonrası geri gittik rashica evet çok iyi değildi ama kanadını iyi savundu o tarafta ciddi hücum tehdidiydi yusuf girince top kayıpları ve savunma zafiyeti ile hep oradan atak yedik malesef. Kazımcanı çok beğendim umarım sakatlığı ciddi değildir. Sonuçta şu fikstürde lideriz ötesi yok. Sivas deplasmanında beraberlik mutlu eder ama kazanırsak çok çok yol alırız çğnkü uzay takımı fb deplasmanlarda ve derbilerde çok çok zorlanacak görünen köy kılavuz istemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya Kupası arası Torreira'ya iyi gelmedi. Bence de fizik olarak geriye gitti.

      Sil
  7. Bir yorum için çok erken. 45 günlük aranın ardından doğal bence. Kazanmak önemliydi. Sivas maçı böyle olmaz. orda çok daha ciddi oynayacağımız kesin. Rakibi bence ciddiye almamak gibi bir hataya da düştü oyuncular. Bazı oyuncularımız da bireysel olarak hazır değillerdi. Ama kadro geniş. Kimsenin kendini hazırlamasını beklememize gerek yok. Mata, Seferoviç gibi fizik olarak kötü durumdaki oyuncuların bu haliyle bence süre alma şansları pek yok gibi. Ama yine de belli olmaz sezon içinde 1-2 maçta sonradan girip 2 ufak iş bile yapsalar şampiyonlukta fark yaratabilirler. iyi oynayan ritm bulmuş takım içinde de iş yapabililer. Bu maça özel negatif yorum yapmak istemiyorum.
    Ama mesela duran top konusunda özellikle ilk yarıdaki yaptığımız işler beni gerçekten çok mutlu etti. Adeta bir kader haline gelmiş olan duran top beceriksizliğimizin düzelmiş olması çok güzel. Nelson, Abdülkerim, Sacha'nın fizik olarak iyi oluşu çok önemli.
    Sivas maçında sol bekte PVA'nın olması bence iyi olacaktır. Kale dahil geride 4 tane fizik olarak iyi oyuncumuz var. Bu maçı alırsak önümüz çok açık. Sanırım İcardi de Ankaragücü maçında sahada yerini alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de böyle bir ilk yarı oynarken, fişi orada çekebilmek gerekiyor.

      Sil
  8. Rezil form devam ediyor. Başakşehir maçında 7 atan takım 5 ten sonra 6 için bastıran takım nerede İstanbulspor maçında tırnak yediren takım nerede. Takım 4 ay geri gitmiş sanki ilk günkü gibi. Torreira Dünya kupası sonrası form düşüşü mü diyeyim ne diyeyim bilemedim ama eskisi gibi değil. Tek hazır ve isteyen oyuncu Mertens. Kerem de çok istiyor pas atmayı da öğrenmiş biraz biraz. Artık her topu kaleye şut atmıyor nihayetinde takım oyununu oynuyor ama takım rehavete kapılıyorsa kenarda hocanın işi bunu düzene sokmak. Oliviera alternatifsiz olan tek oyuncu kadroda ve takım onsuz çok ama çok zorlanacaktır. Sivas maçında Oliviera arkasına Berkan yazıp sola PVA koyulacak sanırım hoca Kazımcan için zor dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezil form mu, tek maçtan mı :)

      Sil
    2. Başakşehir maçı dışında hangi maçta futbol oynadı takım. Keçiören maçında %70 as kadroydu

      Sil
    3. Daha neler ya. Şifa dilemek dahi elimden gelmez bu yoruma. Ciddi ayıp, utanmazlık artık.

      Sil
  9. Gomis Yusuf değişikliği yeterli olacaktı aslında Mertensi öne alıp Yusuf’u Mertens yerine kaydırmak bunları konuşurken hocada rehavete kapıldı kandırmayalım kendimizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvete Barış Alper Yılmaz da atılabilirdi. Bence hata orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir