25 Aralık 2022 Pazar

Oyun ezberi ve organizasyon için de, Oliveira'nın sahada olması önemliydi


İstanbulspor maçı "liderlik" sınavı. Maç bitmiş gibi bir ruh haline girmeden, son derece ciddiye almak gerekiyor. Rakibin durumunun bir önemi yok, her maça aynı odakla çıkmalıyız. Bu maçın sonunda alınabilecek liderlik de, ipleri sıkı tutmamıza sebep olacaktır. Tam da bu noktada, takımın tecrübeli isimlerine güveniyorum. Hazırlık maçlarını genel olarak eksik oynadık. Hala dahi tam kadro olamasak da, ideale yakınız diyelim.

Oyun ezberimizin gelişiyor olması ve hücum organizasyonumuz artımız. O oyun ezberi ve organizasyon için de, Oliveira'nın sahada olması önemliydi. Torreira / Oliveira, önlerinde de Mertens'i 11'e yazdığımız an, taşlar yerine oturmuş oluyor. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica da iyi durumlar. Tek eksik Icardi olacak ki, bitirebilme tarafında problem. Icardi'nin yokluğunda forvet olarak kimin oynayacağı sorusu da mühim.

Mertens'i forvet oynatıp, Yusuf Demir'i arkasında görmek isterdim. Okan Hoca ise Gomis'i forvet başlatıp, Mertens'i arkasına yazar. Muslera yokluğunda Okan Kocuk olacak (orada da Jankat Yılmaz oynasın isterdim), bu da +1 yabancı imkanı demek. Sol bekte van Aanholt'u görmemize de şaşırmam. Kazımcan Karataş ile devam ederdim de, eminim ki hocanın tercihi bu yönde olacak. Ocak ayında kendisini kadroda göreceğimizi düşünmesem de, şans vermeye devam ediyoruz.

Kocuk
Boey Nelsson Abdülkerim Aanholt
Torreira Oliveira
Rashica Mertens Kerem
Gomis

Okan Hoca'nın bu maç adına düşündüğü 11 böyle olur. Forvet hareketsiz kalsa da, arkasındaki 3'lü, hatta 5'li oldukça güçlü. Gomis'i kenardan getirip, hamle olarak değerlendirmek daha kıymetliydi. Konuşulmasa da, Barış Alper Yılmaz'ın da forvet alternatifi olabileceğini düşünüyorum. Gomis'in Keçiörengücü maçındaki golü, onu bu maçta 11'e taşıdı. Seferovic de ihtimal dışı kaldı. Kazanalım ve lider olalım. Sonrası Sivasspor deplasmanı ki, kolay olmayacak.

5 yorum:

  1. Toreira - Olivera - Mertens ideal 3lusunde Olivera yokken yerine Mata denenseydi iyi olmaz mıydı? Mata neden hep farklı pozisyonlarda ve farklı oyuncu kombinasyonlariyla denendi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi soruma yanıtı bugünkü maçla aldım. Mata'nın fizik durumu oldukça sorunlu. Olivera da çok mücadeleci değil belki ama yerine Mata olmayacak anlaşılan.

      Sil
    2. Olmazmış. 75 dakika oynamayıp, son 15 dakika oyuna girdiğinde 75 dk oynamış gibi yorgun halde.

      Sil
  2. kalede yerli var diye Aanholt'un oynaması çok saçma. çünkü bu adam sadece kontenjandan değil, performanstan dolayı da yedeğe düştü. sonraki maç Muslera dönünce yine Kazımcan ya da Emre oynayacak zaten ki buna mecbursun. e bu maçta da oynat Kazım'ı filan. sanki Aanholt bugün sol bekte R.Carlos performansı mı verecek ? Okan hoca böyle çıkarsa aşırı yanlış ve saçma bi karar vermiş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamadı neyse ki. Ben oynatır diye korkmuştum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir