12 Aralık 2022 Pazartesi

Jankat Yılmaz'ı, Muslera sonrası adına hazırlamak lazım


Bu konuyu daha önce de yazmıştım, yine yazacağım. Jankat Yılmaz'ı A Takım'da ilk kez Adana Demirspor ile oynanan hazırlık maçında izledik. U19 maçlarını izleyenler, potansiyelinden zaten haberdardı. Maçtaki ilk golde hatası olsa da, hatayı genç yapsın, tecrübeli değil. Maçın sonraki gidişatına bakın, fazlasıyla iyi bir maç çıkardı. Hatta bazı noktalarda gösterdiği reaksiyon da, potansiyelinin ne ölçüde olduğunu gösterdi.

Bazı sekanslar var, Adana Demirspor'un ceza sahası içerisinden üst üste şut attığı. Oradaki reaksiyonu önemsiyorum. Hataya takılmadı, ayağa kalktı ve ayakları da yere sağlam bastı. Bu maçta sahada olmasından dolayı mutluyum. Galatasaray'ın, özellikle altyapıdan çıkardığı kaleciler konusunda şanssızlığı varken, bunu kırıp atabilecek bir potansiyel. Kaleci için de, bir noktada yerliye dönmeyi önemsiyorum.

Jankat Yılmaz'ın, sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Avrupa'dan izlendiğini ve talipleri olduğunu biliyorum. Onu takımda tutmak, biraz da önüne koyacağınız plan ile alakalı. Orada da olması gereken şu. Muslera'nın önümüzdeki sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Jankat Yılmaz'ı, Muslera sonrası adına hazırlamak lazım. Şu 2. yarıyı x takımda kiralık geçirse, gelecek sezon da kupa ve yer yer lig maçlarında şans bulsa, Muslera sonrası adına tecrübeyi de kazanacak.

Sonra da kaleyi devralır ve neler yapacağını izleriz. Böyle bir potansiyeli değerlendirmek gerekiyor. Yoksa sittin sene, altyapıdan çıkacak yerli bir kaleciye bu imkanı sunamayacağız. Geçmişte kötü tecrübeler olsa da, herkes o kadar kötü potansiyelde değil. Gerçi bizim dışarıdan transfer ettiğimiz yerli kalecilerde de şansımız tutmuyor. Bu döngüyü kırabilmek adına, cesur kararlar almalı ve potansiyel üzerinde ısrar etmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir