23 Aralık 2022 Cuma

Keçiörengücü karşısında en mutlu olduğum nokta, Rashica'nın iyi dönüşü


Keçiörengücü karşısında en mutlu olduğum nokta, Rashica'nın iyi dönüşü. Dünya Kupası arasının yarayacağı isimlerin başındaydı. Başakşehir maçında darbeye dayalı bir sakatlık yaşadı ve ara olmasa, uzun süre sahalarda olmayacaktı. Yeni döndü, idmanlara başladı ve direkt olarak kendisini sahaya attı. Keçiörengücü karşısında normalde oynamayacakmış. Hastalığı varmış ama sahada olmak istemiş. Rashica'yı değerli kılan da bu. Rakip kim olursa olsun, aynı aidiyet. Bu adamın "kiralık" olduğunu da unutmayalım.

Bıraktığı yerden devam ediyor. Bıraktığı yer de çok üst düzey noktaydı. Beşiktaş ve Başakşehir maçlarını geçerken, Rashica performansı ile ön plana çıktı. Takıma geç katıldı, Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün üzerinde ısrar varken de, formayı alması geç oldu. O son gün transfer harekatında, adı çok konuşulmadı da, en değerli transferlerden biriydi. Bundesliga günlerini bilenler bunun farkındaydı. Opsiyonsuz kiralanmasına üzülmüştüm. Bu adam ligin şifrelerine uyan isimlerden ve henüz gol katkısını istediğimiz düzeyde almadık. Israrla altını çiziyorum.

Keçiörengücü karşısında bakıyorsun, sağ kanadı sürükledi ve ilk yarıda ritmimizi yüksek tuttu. Arkasında Boey olduğunda, o sağ kanattaki etki daha da artacak. Muazzam bir tempo ve atletizm kazanılıyor. Çok hareketliydi, pozisyonların içerisinde gördük ve mücadeleden hiç ödün vermedi. Savunma yardımı üst düzey, geriye gelip de rakip atağını engellediği pozisyonlar var. Bu ödün vermez hali de onu özel kılıyor. Rakibin kim olduğunun önemi yok, aynı aidiyet ve disiplin içerisinde mücadele ediyor.

Barış Alper Yılmaz'ı çok över ve severim, Keçiörengücü karşısında çok bencildi. Kaçırdıkça daha da zorladı, bu da basit hata demekti. Kafasını az kaldırsa, birçok pas noktası var ama ısrarla kaleyi zorluyor. Kerem Aktürkoğlu oyuna girdikten sonra, kilidi açtı ve maçı kazandırdı. Rashica / Kerem Aktürkoğlu kanatlarıyla devam ederiz. Kalite düzeyi oldukça iyi. Icardi yokluğunda da, Mertens ile birlikte gol noktasını bu isimler sürükleyecek.

8 yorum:

  1. Rashica kalmak istiyormus bence bu aidiyetin bir sonucu da bu yoksa Keciören macinda kendini hasta haliyle bu kadar zorlamaz kimse
    Mertens'e de bir parantez acalim abi cok iyi şutlar cikardi yani as kalecileri sonradan girdi oyuna rotasyon yaptilar ve resmen 2 net golünü cikardi Mertens'in.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens üstün kalite ve o da olmazsa olmazlardan.

      Sil
    2. Mertens sonrası Sneijder sonrasının aynısı olacak. Hep onu arayacağız.

      Sil
    3. O denli bir boşluk olmaz :)

      Sil
  2. Rashica aidiyeti yüksek bir oyuncu.Bonservisi kesinlikle alınmalı. Yabancı oyuncu alıyorsan takımı yukarı çekecek oyuncuyu almalısın. Rashida da bu tip oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de alınmalı. Tam da bu ligin futbolcusu.

      Sil
    2. Bu performans ile aşırı derecede zor onu almamız belki Nelson satışı ile değerlendirilir bonservisi. Takımı için ciddi yatırımdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir