14 Aralık 2022 Çarşamba

Messi'nin, Dünya Kupası'nı kazanabilme ihtimalini seviyorum


Dünya Kupası'nı en başından bu yana, Messi'nin kupaya uzanabilme ihtimali üzerinden izliyorum. Kötü bir Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan süreçte umutlar kırılsa da, gün sonunda final geldi. Kim hak etti, kim hak etmedi konusuna girmiyorum. Oynanan futbol anlamında, kimsenin bir şey hak ettiğini düşünmüyorum. Futboluyla değil, hikayeleriyle ön planda olan bir kupa. Messi'nin kupaya uzanabilme ihtimali de en büyük hikaye.

Fas gibi çok özel başarılar var, bunları da diğer yana koyuyorum. Yarı finale kadar gelmeleri çok büyük olay. Grup aşamasında da bu tarz birçok hikaye yazıldı. Benim odağım, en başından bu yana Messi. Futbolun da Messi'ye böyle bir borcu olduğunu düşünüyorum. Benim izlediğim dönemin tartışmasız en iyisi o da, işin "gelmiş geçmiş" boyutunda da bence en iyisi. Milli Takım dönemi ise olabilecek en şanssız hanedanlıkların ortasında kaldı.

İspanya, Fransa gibi hanedanlıklar izledik. Almanya da bu dönemin en büyük ekollerindendi. İşin Arjantin tarafında ise kadro olarak o kalitelere çıkılamadı. 2014'te finalleri olsa da, net favori hiçbir zaman olamadılar. Bu kupaya gelirken ise, böyle bir ihtimal vardı. Kadro olarak Brezilya ve Fransa gibi takımlar çok daha ön planda olsa da, Arjantin'in en azından yarı finale kadar yolu açıktı. Brezilya'nın elenmesiyle birlikte, final kapısı da aralanmış oldu.

Bu Arjantin de kötü bir takım. Messi'yi çıkarınca, geriye neredeyse hiçbir şey kalmayacak nitelikte. İyi yanları şu, Messi'nin çevresinde müthiş bir mücadele sergiliyorlar. İşin mücadele boyutu üst düzey, kavganın içerisindeler ve kupayı istiyorlar. Messi'yi de olabildiğince ekonomik kullanmaya çalışıyorlar. Turnuvada futbolu çok konuşamadığımız için, bireysel yetenekler ve işin mücadele tarafı daha çok konuşuluyor. İş bu noktaya geldiğinde de, bireysel yetenekler ön plana çıkacak. Sahne Messi'nin.

Finali 2. kez kaybeder mi, sanmıyorum demek isterdim. Fransa - Fas eşleşmesinden Fransa çıkacaktır diye bekliyorum ve tüm eksiklerine, hatta Deschamps'a rağmen muazzam bir kadro. Arjantin'in o çok övdüğümüz o mücadele gücü çok daha katlanmak zorunda. Messi de mutlaka hayatının en iyi maçını oynamaya çalışacaktır. Futbolun böyle bir borcu var. Messi'nin Dünya Kupası'nı almasıyla birlikte, "en iyi" tartışmalarını bitirmeyi diliyorum.

8 yorum:

  1. Arjantinin cityli forveti gayet iyi hem mücadeleci hemde yetenekli messi var. Ortasahada enzo fernandez inanılmaz oynuyor, mcalister bu sezon zaten çok iyiydi performansını devam ettirdi. Stoperde otomendi belkide en iyi stoper performansı izletiyor bize yani messi dışında çıkarınca bişi kalmıycaktandan ziyade çok isimli olmayan ama gayet dengeli ve mücadeleci bir takım. Favorim fransa ama arjantin ilk golü atarsa en kötü penaltılara götürür maçı aşırı agresifler. En iyi teknik direktör performansınıda arjantin hocası sergiliyor bunu da ekliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşi mücadele tarafında üst düzeydeler. En istekli olanlar da onlar bence. Yine de Messi devre dışı olunca, yetenek fakiri kalıyorlar.

      Sil
  2. insanların işi gücü var erken kalkıyorlar. o açıdan şanslıydım ve copa america'yı izledim. arjantin çatır çatır kazandı. tam bir turnuva takımı. 36 maç yenilmediler. bunu da malta ile oynayarak yapmadılar. final asla tesadüf değil. adamların özelliği kötü oynar gibi görünmek. kalelerine şut bile gelmiyor. disiplinli takım. fransa da ingiltere hariç iyi takımla oynamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu turnuvaya kötü başlasalar da, iyi ilerlediler ve finale geldiler. Hak ettiklerini de düşünüyorum.

      Sil
  3. Messi ilk defa bir dünya kupasında kendine özel bir takımla oynuyor. Tamamen Messi için kurulmuş bir kadro bu. Belki tek tek baktığında birçok takımın gerisindeler ama mücadele ve inanç anlamında turnuvanın en adanmış ekibi. Messi ve adamları gibi. İnşallah bu kupayı alır. Tarihte bence kimse Messi kadar bunu haketmedi. Fransa gelsin ve en iyiyi yenip kupayı alsın istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2014'te de yapı ona bakıyordu ve finale kaldılar. Yine de bu denli hakim değildi ya da takım tam anlamıyla etrafında kenetlenmemişti. Bence de doğru yorum.

      Sil
  4. ben penaldo'cuyum ya , o yüzden messi'nin almasını istemiyorum. ama fransızların da almasını hiç istemiyorum. finalde tarafsızım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir