14 Aralık 2022 Çarşamba

O iyi sekanslar içerisinde, kalemize gelen ilk top gol oluyor


Okan Kocuk'un ruh halinden rahatsızım. Aşırı isteksiz ve mutsuz bir görüntüsü var. Hazırlık maçlarındaki görüntüsü de felaket. Adana Demirspor karşısında Jankat Yılmaz oynayınca umutlandım. Lazio karşısında yeniden Okan Kocuk'a dönmek bana göre hataydı. Giresunspor'da harikalar yaratan o adam, bu dönem felaket halde. Galatasaray'daki önceki 2. kaleci günleri de çok daha iyiydi. Sözleşmesi sezon sonu bitiyor ve belli ki gitmek istiyor. Talibi varsa, şu dakika bile tutmam.

Geçen sezon, onun yokluğunu çok aradık, hatta geri döndürmeye de çalıştık. Bu dönem takımda, fırsat yine geliyor ama oralı bile değil. Ne yapayım böyle tecrübeyi? Hatayı o yapacağına, genç kaleci yapsın. En azından "geleceği kazanmaya çalışıyoruz" deriz ve destek oluruz. Jankat Yılmaz gibi bir potansiyele sahipken, Muslera'nın olmadığı zamanlarda onunla devam ederim. 2. kaleciliğe yükselirse de, Galatasaray'daki geleceğine emin olur belki.

Geçen gün yazdım. Potansiyeli yüksek, olumsuz yerli kaleci algısını kırabilecek bir yetenek. Muslera'nın da gelecek sezon son senesi. Şimdi 2. kaleci yaparsın ve Muslera sonrasına hazırlarsın. Önüne doğru bir planlama koyarsan, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatır. Onu da kaçırırsak, sonrasında fazlasıyla üzülürüz. Gençler şans bulmaya başlamışken, onların önünü olabildiğince açmalıyız.

Hazırlık maçlarında Galatasaray'ın görüntüsü kötü değil. Fazlasıyla iyi sekansları da var. O iyi sekanslar içerisinde, kalemize gelen ilk top gol oluyor. Villarreal ve Lazio maçları birbirinin kopyası. Çok güçlü rakiplere karşı, eksik kadromuz ve gençlerimizle iyi iş çıkartıyoruz. O an, kalene gelen ilk top gol. Lazio maçında, o şutta ters köşeye nasıl yatıyorsun? 2. golde o nasıl yer tutmak? Yere dahi yatmadı ve yediği gol harici, yanlış pozisyon alması kaynaklı 2 pozisyon daha var. Onlar da direk dibinden gitti ve Okan Kocuk yine yere bile yatmadı.

Gitmek istiyorsa gidebilir. Oynatıp, ısrar etmenin anlamı yok. Hazırlık maçı anı yuhalanmasına hala karşıyım da, eleştiri olacak. Hakkında yazılan tüm eleştiriler de doğru. Önümüzde Keçiörengücü ve İstanbulspor maçları var. İstanbulspor maçında da Muslera cezalı. Bu 2 maçta Jankat Yılmaz oynamalı ve Muslera'nın arkasına yerleşmeli. Okan Kocuk'un sana pozitif anlamda verebileceği bir şey kalmadı belli ki. Bu arada, gelecek adına da adım atmış olursun.

10 yorum:

  1. Okan hiçbir büyük takımda kalecilik yapamaz çünkü büyük takım kalecisi değil. Büyük takım kalecisi nedir ? Kalesinde uzun süre pozisyon görmesede 40-50 dk.da ilk pozisyonda soğuk haliyle kurtarıl yapabilen kalecidir. Olan gibiler küçük takımlarda kurtarış taptıkça oyun içinde kaldıkça kendini gösterip üst üste kurtarış yaparlar. Giresunda özgüveni yerine gelince çoğu maçta kurtarış sayıları çok fazlaydı ama görüyoruz bizde maça giremiyor konsantre değil. Ayakları desen musleredan beter. Bunlar hep yetersiz scout gözlemleri ile yapılan hamleler. Bu akımın lideri hakan arıkandı aklımdayken paylaşıyım küçük takımlarda izlesen ne harika kaleci dersin beşiktaşta teneke bağlandı. Okanın gsda işi bitmiştir. Jankat ondan daha kötü olamaz hadi oldu diyelim çocuğun ayağı gayet iyi durum budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi alternatifti, bu çizgiyi de koruması lazımdı. Şu an ruh hali de çok değişik.

      Sil
  2. Okan, bence ruhen bizimle olan bağlarını kopartmış durumda. Keşke Okan hoca cesaret etse de 2 maç üstü üste Jankat'ı oynatsa. Kim bilir 50 yıldır beklediğimiz o Türk kaleciyi en sonunda buluruz. Okan'ın iç sahada oynadığı ve hatalı goller yediği bir maçla Gs kariyeri de biter bizim de şampiyonluk ümitlerimize darbe vurulur. İstanbulspor maçında ciddi ciddi endişeliyim. 45 günlük ara. Bir sürü sakat. Takım dağınık. Önümüzde 10 gün var hemen toplanmak zorundayız. Bu maçta Martens, Mata, Torrera gibi oyuncuların sahaya karakter koymaları şart. İcardi ve Oliviera'nın bence Fener maçına kadar dönme ihtimal yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman, bizim de bağları koparmamız lazım. Genç oynasın, gerekirse hatayı o yapsın.

      Sil
  3. Okan’ın yokluğu bizi Pena ile tanıştırdı. Pena basında ara ara ismi gündem oluyor. Umarım ihtimal olur umarım kendisi Galatasaray’da izleriz. Okan da kaliteli kaleci esasında ama düz oyuncular bunlar. Geçen yıl Pena nın ayaklarını konuştuk hatta geçen seneki ortasaha oyuncularımızdan daha iyi ayakları olduğunu da konuştuk. Musleradan sonra yıllarca kaleyi emanet edilebilecek üst düzey kaleci alınmalı Musleraya kadar olan kısımda kaç yıl kaleci aradık isimler geldi gitti ama orayı bir türlü dolduramadık. Bu yüzden çok risk almadan Pena için şartlar zorlanmalı. Jankat rotasyondan sivrileceğini düşündüğüm bir kaleci. Ama al kale senin diyebileceğimiz bir oyuncu değil. Henüz hazır değil. Kiralama işi de Türkiye de olmuyor kaleci ile olmuyor. Geçen yıl Batuhan Şen Harika işler çıkardı bu gün arkasında beklediği kaleciden de iyi durumda bence. Ne yazık ki alt ligler ile Süperlig arasında seviye farkı çok büyük. Bu sebeple Jankat kiralamak yerine takımda tutup rotasyonda kullanılmalı şanslar Okan yerine kendisine verilmeli Kupa ve Hazırlık maçlarında. Yalandan vakit kaybetmenin anlamı yok. Ama işin özü Pena umarım olur. Musleranın yokluğunu hissetmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera, gelecek sezon da devam eder. 2 yabancı da o noktada lüks kalabiliyor. Yoksa Pena bence de değerli bir kaleciydi, kimyası bizimle tutmuştu.

      Sil
  4. Abi tutabilecegi toplara uçmadı resmen, saniyorum 3 ya da 4 net cikaracagi topa gitmedi, sanki bedavaya oynuyor bu yaptigi resmen sabote etmek o kadar insanin emegini.
    Bence karakter olarak sinifta kaldi, moralinn bozuk olabilir ama profesyonelsin iyi de para aliyorsun bu hareketlerinden sonra takimda tutulmasi mantiksiz olur yeri gelir maci veririz bu cocukca tripler yuzunden.
    Pva'ya kizarsin ama mucadele etmedi diyemezsin mesela Okan öyle degil benim güvenim sarsildi sahsen.

    YanıtlaSil
  5. Batuhan Şen ve Jankat varken Okan'ı tutmamak gerek.Batuhan sezon sonu dönecek.Menajeri Mirsad Türkcan şimdiden Okan'a takımını bulmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de katılıyorum. Bu arada Jankat'in da menajeri Mirsad Türkcan'di sanırım :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir