15 Aralık 2022 Perşembe

Topun kıymetini bilen isimler bir arada olduğunda, izlemesi de keyifli oluyor


Lazio karşısında da kaybedilmiş olsa da, iyi izlenimler var. Eksiğiz, orta saha ve hücum tarafında kalite sorunu var. Hatta o kadar eksiğiz ki, Metehan Baltacı'yı orta sahada 11 olarak başlatmak durumunda kalıyoruz. Metehan Baltacı, kendisi için yabancı olan bir pozisyonda iyi iş çıkardı, bu ayrı konu. Yine de, kenarda o pozisyonun futbolcusu kimse, ben onunla oynardım. O da Efe Akman'dı. Efe Akman'ın Lazio karşısında aldığı süre daha uzundu. O da geçmiş maçlarda gösterdiği iyi performans.

Işığı yakan gencin süresi her geçen dakika daha da artıyor. Efe Akman da, geçmiş maçlardaki performansının karşılığını alıyor. Lazio da olabildiğince as kadroyla sahadaydı. Kenardan gelen futbolcularla da o kaliteyi pek düşürmediler. Galatasaray'ın ise kenar hamleleri daha çok "altyapı" üzerine. Mertens gibi isimleri oyuna dahil etsek de, ağırlığımız altyapıdaki gençler. Bu isimlerle de, Lazio karşısında baskı kurup, topa sahip olabilmek değerli.

Yüzde 57 civarındaydı bu yüzde ve baskılı bir Galatasaray vardı. Mertens oyuna dahil olduktan sonra da, girilen gol pozisyonları biraz daha netleşti. O dakikalarda da topun dolaşımı ve pas kalitesini sağlayan futbolcuların başında Efe Akman vardı. Potansiyelinden geçtiğimiz günlerde bahsetmiştim. Çok zarif, bugünün orta sahası. Oyunun 2 yönünü oynayan, pas ve teknik kapasitesi yüksek, çevre kontrolü üst düzey bir orta saha.

"Wonderkid" bu çocuk. Kampta yer alan altyapı futbolcularımız arasında da bence en yeteneklisi. Abartmıyorum, en az Arda Güler kadar yetenekli. A takımda yer alması da uzun süre almayacaktır. Gelecek sezondan itibaren, o rotasyonun içerisinde görmemiz gerekiyor. Bu tarz yetenekler kolay bulunmuyor çünkü. Hem oyunun 2 yönünde aktif olacaksın, pas, teknik ve çevre görüşün iyi olacak, aksiyonu dilediğin gibi oluşturacaksın. Hem de bu yaşta.

Mata ile birlikte oynadığı bir dönem vardı. O dakikalar da zarafetin en üst düzey olduğu anlardı. Topun kıymetini bilen isimler bir arada olduğunda, izlemesi de keyifli oluyor. Mata da toparlıyor bu arada. Çok iyi bir maç çıkardı ve sahada kaldığı her an da takımın en önemli aklı oldu. Fizik olarak toparlaması güzel, kalitesinden zaten kuşku yok. Böyle bir alternatifi kazandığımız an da, başarı yolundaki adımlarımız daha güçlü olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir