27 Aralık 2022 Salı

Okan Kocuk da bu eleştirilerden dersini almış


Okan Kocuk için yaptığım ya da yapılan eleştiriler doğruydu. Kötü bir kamp dönemi geçirdi. Yediği gollerdeki hatası büyüktü, mutsuz bir hali vardı. Bu demek değil ki, maç anı tribün tepkisi doğruydu. Bunun her zaman karşısındayım. Maç sonu yapılan eleştirilerden söz ediyorum. Hadi maç performansı bir yana, mutsuz hali bizleri kızdıran taraf. Sözleşmesi sezon sonu bitiyor, ayrılmak istediği yazılıyordu. Eleştiri olacak elbette. Olacak ki, her şey daha iyi olsun.

Okan Kocuk da bu eleştirilerden dersini almış ve İstanbulspor karşısında muhteşem bir odağı vardı. Bu maçta, Jankat Yılmaz'ın oynatılması taraftarıydım. Yanılttı beni, herkes gibi ben de mutluyum. Geçen sezon, onun olmamasının acısını, Muslera'nın yokluğunda yaşadık. Bugünkü varlığı bu yüzden değerli. Muslera olmadığında, kara kara düşünmememiz gerekiyor. İstanbulspor maçında ihtiyaç doğdu, o da seni ayakta tutan isimdi.

İlk yarısından farka koşabileceğin bir maçta, Okan Kocuk sayesinde galip gelebiliyorsun. Son dakikalardaki o kurtarışı çok kritikti. Şu maç 2-2'ye gelse, bu kırılmanın altından kalkmak kolay olmayacaktı. Gerisi negatif anlamda çorap söküğü gibi gelirdi. O dakika, Okan Kocuk'un ayakları yere sağlam bastı ve seni ayakta tuttu. Kırılmayı yaşamadık, önümüze daha sağlıklı bakıyoruz. Okan Kocuk da böylelikle özgüveni kazanmış oldu. Taraftarın güveni yeniden oluştu.

Eleştiri kadar hakkını da veriyoruz. Herkes iyi olsun isteriz, eleştirilerin amacı bu. Bazısı şov peşinde, daha doğrusu trollük peşinde. Onların yazdıkları "çöp kutusunu" şenlendirirken, gerçek anlamda Galatasaraylı olan ve takımını düşünen dostlarımızla fikir paylaşmaya devam ediyoruz. Okan Kocuk'a dönersek, en azından sezon sonuna kadar kendisini hazır tutmaya devam etmeli. Yerli kaleci kullamanın da avantajını, maç içi hamle yaparken gördük bu arada.

6 yorum:

  1. Bayağı elit kaleci kurtarışıydı ne kadar takdir etsek az. Çok kritik bir tabloda bu kurtarış ve Trabzon'u performansı lider tuttu bizi.Fener momentumu alsa yürür gider yetişmek zorlasir hem bu sene hem uzun vadede, maddi imkanları malum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon olursak da, bu kurtarış mutlaka hatırlanacak..

      Sil
  2. Hocam bende şampiyonluk hissi var ya. Hani diyor ya Galatasaray bir his takımıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivas deplasmanını kayıpsız geçelim de :)

      Sil
    2. Kaypsız geçtik kardeşim. Olumlu muyuz artık

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir