20 Ocak 2023 Cuma

Ceza sahası içi ve çevresindeki vuruş kalitesi çok yüksek


Dünya Kupası öncesi de iyi oynuyordu. O dönem "takım oyunu" biraz daha oturma evresindeydi. Takımın özellikle bitirme yönünde sıkıntı olsa da, oyun da tam anlamıyla oturmamıştı. Dünya Kupası'na yakın yükseliş başladı ve sonrasında da devam etmekte. Mertens de, Dünya Kupası sonrasının en önemli isimlerinden. Kimi Dünya Kupası adına çıkış arardı, Mertens ise o aşamayı geçmesine rağmen formunu arttırdı.

2. forvet gibiyken, gerçek bir oyun kurucu gibi oynamaya başladı. Bu oyunu da iyi oynuyor. Oynarken de, son maçlarda o beklediğimiz "tabelası" ortaya çıkmakta. Oynadığı son 6 resmi maçta, 3 gol 3 asisti var. Alanyaspor deplasmanındaki golü de, onun imza vuruşlarından biri. Bu vuruşu da sabırsızlıkla bekliyorduk. Mertens, gole çok yakın bir futbolcu. Ceza sahası içi ve çevresindeki vuruş kalitesi çok yüksek.

Sivasspor deplasmanını hatırlayın, ceza sahası içinde müthiş pozisyon aldı ve harika bitirdi. Ülkemizde kaç futbolcu o şekilde bitirebilir? Bir anlamda, seni ipten de almış oldu. Alanyaspor maçı da iyi gitmiyordu. O kötü başlangıcın üstüne, duran toptan asist yaptı ve oyunu döndürdü. Golüyle de takımı rahatlattı. Sivasspor deplasmanı da zor geçer diye düşünürken, seni ayağa kaldıran isimdi. Çok büyük kalite.

18 maçta 4 gol 3 asist oldu. Onunla alakalı, 10 gol 10 asist beklentim de hala baki. Takımın hücumu büyüyor, organizasyonu gelişti ve Icardi gibi de forveti var. Hem bitirici kalitemiz arttı, hem de Icardi etrafındaki herkesi yükseltti. Mertens de bundan faydalanacak. Takımın gol sayısı da arttı, maçları farklı kazanır olduk. Mertens de zaten hesabı açınca, en az Icardi kadar gol atabilecek bir hücumcu. 35 yaşında ama fizik olarak çok diri, tempo yüksek, ön alan presinin en önde gelen isimlerinden. Saygı duymamak elde değil.

4 yorum:

  1. şu yaşta şu enerji, fizik, istek, ,inanılmaz gerçekten. adam boşuna napoli efsanesi olmamış işte.

    YanıtlaSil
  2. Sezon basi hazirligi eksik yapabildim yeni forma giriyorum diye aciklamasi var zaten takim da ülke de yeni biz zaten bunu bekliyorduk amac bu son 3 4 macta verdigi katkiyi alacak sekilde takim kurgusunu devam ettirebilmek.
    Berkan ve Torreira ne zaman devreye girerse Mertens'in oyunu yükseliyor, bu adam o vuruslari yapsin diye var orta saha gerisinden top cikarsin diye degil, buna cok dikkat etmemiz lazim.
    Rakiplerin hicbirinde bizdeki gibi is bitirici adam yok bu adamlarin fark yaratmasi icin elimizden geleni yapmamiz lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aidiyeti, isteği, arzusu çok yüksek. Bunlar değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir