25 Ocak 2023 Çarşamba

Emre Taşdemir'in bu sezon şans bulup da değerlendiremediği bir an bile yok


Sivasspor'a okey deseydi, şu an Uğur Çiftçi Galatasaray'daydı. Sivasspor'a tamam dememesini garipsedim de, bakınca da mantıksız değil. Galatasaray'dan kopmak istemiyor ya da düşüncesi daha farklı. Galatasaray da onu "gitmek istemiyor" diye kadronun dışında tutmadı, yine şans verdi. Emre Taşdemir'in bu sezon şans bulup da değerlendiremediği bir an bile yok. Belki Alanyaspor maçında sallandı da, Antalyaspor maçındaki performansını çok beğendim.

Sorun zaten "performans" değil. Sahada olduğunda, geçmiş dönemde de iyi iş çıkardı. Galatasaray'a transfer olduğu dönem, ciddi sakatlıklardan çıkmıştı. Yoksa çok daha büyük bir potansiyeldi. 18 yaşında, Fatih Hoca onu Milli Takım'da değerlendiriyordu. Büyük sakatlıklar yaşadı, sonra da Bursaspor'la sözleşmesini fesih etti. Galatasaray'a transferi benim için sürprizdi. Beklentim de yoktu ama o dönem de bulduğu tüm şansı iyi kullandı.

Giresunspor dönemi neredeyse hiç oynamadı mesela. Galatasaray'a geri döndü, gider diye beklerken, rezerv lig falan demeden bulduğu her şansı değerlendirmeye çalıştı. Sonra imkan doğdu, kendini A takımda buldu ve şansı iyi kullandı. Devamında da rotasyona yazmış olduk. Kazımcan Karataş da iyi performans verirken, sol bek rotasyonunu 2 yerli ile geçebilmek değerli. Şu an sol bek transferi konuşuluyorsa, Emre Taşdemir'in sakatlanma ihtimali yüzünden.

2 maç oynar, 3. maçta sağlıklı kalmasının garantisi yok. Bugün de durum böyle. Giresunspor maçını da iyi geçer, belki devamını getiremez. Haliyle de, sol bek için alternatif üretmek gerekir. Kazımcan Karataş, sağlıklı şekilde geri dönecekse de bu durum böyle. Gidip de Uğur Çiftçi'yi alalım demiyorum da, oraya yerli alternatif şart. Maalesef hamle şansı kısıtlı olduğundan, gidilebilecek isimler belli. Bu da bizi zorluyor. Keşke Emre Taşdemir bir daha sakatlanmasa da, bu transferi hiç konuşmasak.

15 yorum:

  1. Hər depar atdığında hər 2 li mübarizəyə girdiyində "tamam zədələndi " deyirik
    Çox təəssüf sağlam qalsa ən az 4 5 sezon faydalana biləcəyimiz oyun bilgisi ayağı təmiz olan yetənəkli bir oyunçu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlanma ihtimali bizleri çok korkutuyor :)

      Sil
  2. Emre antalya maçında iyi değildi beklentimiz sol bekte o kadar düştüki çizgiye inen 2 aksiyon yapan herkes iyi gözüküyor. Emre çizgiye her ündiğinde 1 pozisyon hariç çok kötü kullandı ezbere attı. Defansta benim saydığım 3 kez ciddi adam kaçırdı ve kolay çalım yedi. Uzun süre oynamayan birisi için kabul edilebilir ama beğenilecek bir durum görmüyorum ayrıca gitmek istememesinin sebebi sezon sonu istediği takıma gidebilecek ve bunu birazda gsda oynayarak yaparsa kontratı dahada zenginleşebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyiydi, gayet de orayı doldurdu. Alanyaspor maçında iyi değildi.

      Sil
  3. Emre gayet iyiydi abi son maçta ne bekliyoruz yerli bekten Mariano mu? Adam cok net 2 milyon euro alan PVA'dan daha iyi ve teknik oynuyor.
    Emre Giresunda cok büyük ailevi sorunlar yasadigi icin oynayamamis Orhan Uluca aciklamisti.
    Sampiyon kadroda olmak istiyorum demis gitmek istememesinin nedeni buymus diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut durumu itibarıyla, en iyisini veriyor ve orayı dolduruyor işte.

      Sil
  4. Sakatlık problemi olmasa milli takımda dahi oynar. Maalesef 3-4 maç üst üste oynayamıyor. Henüz yaşı genç ama yıllardır sakatlıklar yakasını bırakmadı.

    YanıtlaSil
  5. Eğer Kazım da iyileştiyse; bence transfere gerek yok. Emre 2-3 maç oynayarak Kazım'ı desteklediği sürece kalan 17 maçı götürürüz gibi. Sırf 1 devre için transfer yapmak ne derece doğru. En kötü ihtimalle 3. alternatif de PVA. zaten onu bir yere satma gönderme şansımız da yok.
    İlla bir transfer yapacak olsam orta sahaya veya ön tarafa birini alırdım. Örneğin gol atabilen kreatif bir sağ kanat olabilir. Sağ kanattaki oynayan hiçbir oyuncumuzdan gereken desteği alamıyoruz. TR liginde bence şampiyon olmak için öndeki adamların formada ve skor yapabilmeleri şart. İcardi ve Kerem'in form durumu çok iyi. Martens de ligde atarsa, bu ekibe 1-2 kişinin daha gol katkısı ile destek olması lazım. skor yapmak çok önemli kalan haftalarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Fenerbahce macina 4 yerli ile cikabiliyorsun ayrica o kadro yapisi da olustu hem de Leo Dubois leblebi gibi orta atiyor sagdan soldan öyle bir kozun da var Ugur icin 900 bin Euro deniliyor bence cok gereksiz farkedecegi mac sayisi 1 ya da 2 olsun ama Amir H. Alinirsa en az 4 5 mac cözer zira Midtsjö ile olmayacak bu isler.

      Sil
    2. Sol bek bence gerekli, çünkü 2 sol bekimiz de bu sezon sakatlık durumunu çok yaşadı.

      Sil
  6. hıncal uluç hep gazeteci kalmadı medya bitmiş derdi. gerçekten öyle. şu adamla röportaj yapan 1 kişi yok? neresi sakat, sorunlu bölgesi neresi bilen yok mesela. sorun neren sakat, neden geçmiyor? bunlar olmasa milli takımın değişmezi olur muydun vs. öğrenelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfermakt'ta yazıyor sakatlıklarının nedeni. Bursaspor günleri, kronikleşen durumlar maalesef.

      Sil
  7. Emre'ye güvenilip yola çıkılmaz ama bu sezonu solbeki Kazımcan ve Emre ile bitirmek lazım bence. Seneye yabancı kuralına göre yeni bir plan yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirelim tabi de, yarın Taşdemir sakatlanırsa büyük problem olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir