26 Ocak 2023 Perşembe

Galatasaray'daki transfer akıbeti


Galatasaray'daki transfer akıbeti, biraz da takımdan ayrılacak olan futbolculara bağlı. Sol bek için yerli ihtimalini konuşurken, yabancı transferi konusu direkt olarak "ayrılacak" olan isimlere bağlı. Gitmesi istenen yabancılar da, van Aanholt ve Seferovic. Her 2 ismin ortak noktası, İstanbul'dan ayrılmak istememeleri. Bu doğrultuda da, çeşitli takımlarla isimleri anılıyor. Kasımpaşa ihtimali konuşuluyordu ben bu yazını yazarken, sonucu ne olacak bilmiyorum.

Kazımcan Karataş döndü, Emre Taşdemir de oynamaya başladı diyoruz da, van Aanholt ayrıldığı an, mutlaka sol bek transferi gelir. Sol bek transferi de, U21 kuralına uygun bir yabancı mı olur, yoksa yerli mi olur bilmiyorum. Emre Taşdemir'e güvenmek zor, her an sakatlık ihtimali var. Bu yüzden de, mutlaka sol bek transferi yapılır. Özellikle de, van Aanholt ayrıldığı dakikada. Bence de sol bek transferi yapılmalıdır. Kazımcan Karataş'ı çok tutsam da, mevcut rotasyona güvenemiyorum.

Seferovic ayrıldığı dakika, forvet transferi de kesinleşir. Okan Hoca'nın forvet isteği, biraz daha kanat özelliği olan, hızlı ve atlet. Wright başka olmak üzere, çeşitli isimleri konuştuk. Hepsinin profili bu yönde. Forvet rotasyonunu çeşitlendirmek adına da bence de bu tarzda bir isme ihtiyaç var. Kanada da atıp, maç içinde 2. forvet gibi kullanabileceğiniz bir isim elinizi oldukça güçlendirir. Rashica da sallanırken, düşünülebilecek bir tarz. Datro Fofana deniliyordu mesela, profil bu.

Bana sorarsanız, en olmazsa olmaz transfer, 8 numara için alternatif üretmek. 2. olmazsa olmaz transfer de, Abdülkerim Bardakcı'ya alternatif üretmek. Oliveira ve Abdülkerim Bardakcı, oynanan oyunda olmazsa olmazlar ve mevcut içerisinde ikameleri yok. Stoper için yazdım, Emin Bayram'ı Abdülkerim Bardakcı yerine oynatmakla, Nelsson yerine oynatmak arasında fark var. Ya da Oliveira yerine Midtsjö'yü yazınca olmuyor. Mutlaka alternatifler üretilmeli ve bu futbolcuların yokluğunda kara kara düşünülmemeli.

6 yorum:

  1. Seferovic Kasimpasaya cok yakin diyorlar (Berk Göl ve Ilhan Tuysuz gibi iki farkli kaynak diyor) bence de Amir gibi 6 8 oynayabilen birisi ve atletik golcü kanat (Rashica golden uzak oynuyor bizde) yeterli olacaktir, ben sol bek icin 2 yerli ve Leo Dubois de varken transferi mantiksiz buluyorum, Kazim zaten yetisti, Emre de halen sakatlanmadi :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek bence şart. Oynayan isimler maalesef o kadar sağlıklı değil.

      Sil
  2. Forvet transferine gerek yok. Icardi, Gomis, Mertens ve Barış ile devam edebiliriz. Sol bek ve 8 numara ile bir stoper transferi mantıklı olur.Emin ve Metehan iyiler ama ikisi de çok genç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok elzem değil de, forvet özeliği olan bir kanat alınacak sanki.

      Sil
  3. Bence arayış belli sefer giderse kanat ve forvet oyanayabilecek güçlü hızlı birisi, anholt giderse 21 yaş altı potansiyel yabancı ve amirin peşinde koşmamızda sergio yedeği arayışımız. Ne olur bilmiyorum ama son zamanların en doğru futbol aklı inanılmaz doğru yönetiliyoruz arayışlar tam nokta atışı ve elimizdikilerden çıkmayıda bekliyoruz hamle için bunlar tamda avrupanın baş altı takımlarının yapacağı tarzda işler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt gitse de bence yerli bir sol bek alınacak gibi. 8 numara en elzem transfer bana göre.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir