11 Ocak 2023 Çarşamba

Güldük eğlendik, derbi galibiyetinin keyfini dibine kadar yaşadık


Güldük eğlendik, derbi galibiyetinin keyfini dibine kadar yaşadık. Fenerbahçe maçıyla şampiyonluk ilan edilmedi tabi, kritik bir eşik atlatıldı. Önümüzde uzun haftalar var ve şimdiden "gelecek" adına plan yapmak zor. Maçlara tek tek bakmak zorundayız ve önümüzdeki maç daima en zor olanı. Kimse de çantada keklik değil bu arada. Her maçın, kendine göre zorluğu var. Hatayspor maçındaki reaksiyon mühim. Derbinin havasından sıyrıldığımızı ve rehavete girmeyeceğimizi umut ediyorum.

Hatayspor maçında, Mertens yok. Mertens de Galatasaray'da şu ana kadar yokluğunu yaşamadığımız, bence muadili de olmayan bir isim. Yine de, Oliveira'nın yokluğu kadar derin bir sorun olmamalı. Mertens yerine, kullanılabilecek isimler var. İlk 11 kıvamı olduğunu düşünmesem de Mata, hazırlık maçlarında orada denenen Yusuf Demir ve bence o pozisyonda çok daha iyi oynayacak Yunus Akgün. Ayrıca Yunus Akgün, yerli konusunda da elini güçlendiriyor.

Fenerbahçe maçında çok beğendim Yunus Akgün'ü. Fenerbahçe baskı kurmaya çalışıyordu ve o anlarda geriden çıkarken müthiş iş yaptı. Çalımları çok klastı. Sakatlıktan iyi döndüğünü görmüş olduk. Bence forvetin arkasında, daha serbest bir rolde çok daha iyi olacak. Mertens de yokken, orada denerdim. Kerem Aktürkoğlu ve Icardi ile birlikte, güçlü bir uyum sağlar. O olmazsa da, başka alternatiflerimiz de var elbette.

Icardi'nin dönüşü başlı başına olay zaten. Bu maçta 11 başlar mı bilmiyorum da, süresinin artması gerekiyor. O sahadayken, hücumun aklı çok daha yukarıda. Attığından öte attırıyor diyorum ya, çevresini müthiş besliyor. Icardi her maç 11 olsa, Kerem Aktürkoğlu bu ligde gol kralı olur ki bunda da çok iddialıyım. Fiş çekememek en büyük sorundu, o da Icardi yokluğu kaynaklıydı. Bu tarz maçlarda yaşadığımız en önemli sorun bu. Icardi olursa, iç sahadaki bu seride çok daha rahat maçlar kazanırız.

9 yorum:

  1. yalnız icardi her maç 11 oynarsa gol kralı kendisi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence odağı atmaktan öte attırmak :)

      Sil
    2. en az 16 maç en az 75 dakika oynasa lig biter. umarım bunu görürüz. kendine iyi baksın.

      Sil
    3. Icardi Besiktas macina kadar oynasin zaten lig bitiyor sonra tatile ciksin abi.

      Sil
  2. Hatay maçına sence kim ilk 11 başlamalı ? Berkan mı Torreira mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de ikisi birden. Mertens yerine Oliveira kayarak :) Şu an forma adaleti Berkan diyor ama.

      Sil
    2. Ben Mata'nin kazanilmasini istiyorum ama Okan Hocayi taniyorsam Berkan oynar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir