19 Ocak 2023 Perşembe

Okan Hoca, başarının anahtarı olarak, iyi bir oyuncu grubu ile çalıştığını söylüyor


Son 11 resmi maçta, 11 galibiyet. Bu kusursuz istatistik de en son 1988'de yakalanmış. Antalyaspor maçı kazanılırsa da, Okan Buruk yeni bir rekor daha kırmış olacak. Hem ligde üst üste kazanma noktasında, hem de resmi maçlarda. Bu grafiğin hakkını yeterince vermiyoruz gibi. Şu grafiği x bir teknik adam ya da unutulmaz efsanelerimizden biri kırmış olsa, çok daha fazla konuşulurdu. Şu an rekor konuşmaktan ziyade, sonraki maça odaklanmak önemli de, hocanın da hakkını vermek gerekiyor.

Dünkü idmanda kazanan takımın fotoğrafı da enteresan. van Aanholt ve Seferovic'in yer aldığı şu takımın kazanması büyük olay. Okan Buruk'un kazanma alışkanlığı ya da görüntüsü öyle sirayet ediyor ki, yer aldığı şu takım kazanabiliyor. Bu işin şakası tabi. Okan Hoca, başarının anahtarı olarak "iyi bir oyuncu grubu ile" çalıştığını söylüyor. Elimizde güçlü, kaliteli ve keyifli bir oyuncu grubu var. Bu takımla da yükselmek çok daha kolay.

Yükselişte de, Okan Hoca'nın oyuncu idaresi ve forma adaleti en büyük etken. Bunu geçen gün de yazdım. Son limitlere kadar, herkesi kazanmak adına çabalıyor. Kazandığı ismi önce rotasyona yazıyor, yükselişi devam ederse de ısrar ediyor. Arkasında bekleyenin kim olduğundan bağımsız üstelik. Bunu da ilk sezonunda yapabilmesi değerli. Kendisini kanıtlaması, direkt olarak şampiyonluğa ulaşması gerektiğini o da biliyor. Kimi hoca böyle bir yola girince, en kısa yolu tercih eder. Okan Hoca öyle değil.

Müthiş bir takımdaşlık ve mutluluk var. Takım oldukça keyifli, kazandıkça da bu keyif daha da artacak. Oyun gücün yüksek, oyuncu kaliten zaten yukarıda. Uzun zaman sonra tam kadrosun bir de, taşlar tam anlamıyla yerine oturuyor. Bundan sonrası "kazanma alışkanlığı" artık. Böyle devam etmeliyiz. Önümüzdeki maçı, en zor maç olarak göreceğiz ve asla rehavete kapılmayacağız. Güçlü bir tribüne sahibiz, iç saha yoğunluğu da artarken, oldukça avantajlıyız.

4 yorum:

  1. Okan hocamizi bir konuda elestirmek istiyorum. Özgür Baran AKSAKA... Buyuk adam, cok sogukkanli, topun koymetini biliyor, topu ezmiyor, topu cok dogru yonlendiriyor. Ancak ne hikmetse okan hoca israrla oynatmiyor. Lig macinda 4-0 ondeyiz, yine almiyor oyuna yine almiyor. Forma adaleti varsa bu cocuk oynar !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bu isyanı yapıyorsan, o bile biraz Okan Hoca sayesinde değil mi :)

      Sil
  2. Mac sayisi azaldikca avantaj bize geciyor ki Fenerbahce daha Avrupa maclari oynayacak bu tempoya o kadro kalitesiyle dayanmalari mümkün degil önemli olan Basaksehir Besiktas gibi 3. Takimlarin yarisa dahil olmamasi yoksa ben ciddi kasitli hakem hatalari olmadikca Feneri rakip görmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç sahadayız bir de sürekli. Avantaj ciddi anlamda var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir