19 Ocak 2023 Perşembe

Transferde, 8 numara alternatifinin konuşulmamasını anlamıyorum


Amir Hadziahmetovic ismi, yaz dönemindeki orta saha arayışında konuşuluyordu. Bugün için konuşmamak doğal, ilk 11 için değil de, alternatif üretmek adına ihtiyaç var. Alternatif üretirken de, şu aşamada büyük bonservisler ödemek zor. Yine de onun için yapılan tekliflere bakıyorum da, bir şey değil. Beşiktaş, 3 milyon avro + futbolcu önermiş. Burnley ise 4 milyon avro + bonuslar. Ligin en istikrarlı ve yararlı futbolcularından biri. Büyük takımlarda yapar mı diye bir soru da yok kafamda.

Galatasaray, o pozisyon için Oliveira'yı aldı ve kaliteyi ciddi anlamda arttırdı. Ligin en iyi 8 numarasına sahibiz. Hatta en kalitelisi de. Galatasaray'daki sıkıntı, Oliveira'nın alternatifsiz oluşu. Sahada olmadığında problem çok büyük. İlk 11 oynamadığı maçlarda yaşadığımız sıkıntı malum. Organizasyon ve oyun kalitesi ciddi anlamda düşüyor. Bu takım biraz da Oliveira'nın derken ki kastım buydu. Tabi iş sadece 11 başlamadığı maçlarda bitmiyor.

Kenardan da bu rolde oyuna alabileceğin kimse yok. Berkan Kutlu ve Midtsjö, orta saha alternatiflerin. Berkan Kutlu yükselmişken de, Midtsjö ile üst üste binmeye başladılar. Tarzlar benzer çünkü. Midtjö biraz daha topla çıkmayı seven orta saha da, Oliveira ile hiç alakası yok. Skoru tutman gerekirken, orta sahada pas yapabilecek alternatiflere ihtiyacın var. Mata bitmiş halde, Yusuf Demir'den istediğini alamadın.

Bu transfer dönemi için, en önemli ihtiyaçlardan biri. Sol bek, stoper, forvet konuşulurken, 8 numara alternatifinin konuşulmamasını anlamıyorum. Gözü karartsak, Amir için biz de teklif yapalım derdim. Orta sahanın alternatif kalitesi de yükselir. İyi pasör, hem 8, hem de 6 oynar. Oyunu sana tutacak isimlerden olurdu. Bu rolde bir futbolcu almamız lazım ve bunu da her fırsatta yazmaya devam edeceğim.

11 yorum:

  1. Hocam bı miktar para + mithjö olsa sıcak bakar miydiniz

    YanıtlaSil
  2. Olursa çok iyi olur umarım gelir. Olmazsa gönlümün sultanı Belhanda da çok faydalı olmaz mı en az 1,5 sezon ?

    YanıtlaSil
  3. Berkay Özcan alınmalı, 6-8 için Hadziahmetovic'te korkutan tek nokta yumuşak kalması olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amir Yumusak degil bence elbette bir Torreira degil ama pas özelligi de cok üst düzey ikinci bir oyun oynamak gerektiginde mac da cözecek adam bence Amir kesin ihtiyac ve Ali Naci'ye göre masadaymisiz ve oyuncu Galatasaray'dan teklif gelirse tercihim Galasaray olur demis (Vole plus transfer yayininda acikladilar).

      Sil
    2. Berkay Özcan yumuşak kalmıyor mu peki :) Amir yumuşak kalmaz, aksine çok çalışkandır.

      Sil
  4. Medyada fark ettigim bir durumu paylasmak istiyorum. Medya oyle bir algi yaratiyor ki, sanki dunyanin en buyuk direktoruymus gibi. Bu arada sadece medya degil, mesela caykur rize fener macinda bugun spiker bile jesus soyle iyi boyle iyi, soyle kaslari yetiyor falan gibi boyle absurt algi cikariyorlar
    Bunlarin binde biri okan hocaya yapilmadi vesselam.. jesus ki butun derbileri kaybetmis jesus. Bu olaylari sadece ben mi farkediyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben saldım o kısmı artık, izlemeyip, ilgilenmiyorum bile.

      Sil
    2. Bence bugün yine rezil oldular 2. Lig takimi onlardan daha iyi top ceviriyor, maci cözecek adamlari kesinlikle yok bence hic karistirmayalim böyle kendilerini dev aynasinda görmeye devam etsinler, Jesus bu devreyi tamamlayamaz bu yorum burda dursun.

      Sil
    3. Jesus da saldı gibi artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir