22 Ocak 2023 Pazar

Yıldız diye düşündüğümüz çoğu isimden de daha yüksek bir auraya sahip


Sinan Yılmaz'ın, maç sonunda Okan Hoca'ya Icardi'yle ilgili güzel bir sorusu vardı.  "Icardi müthiş şutör ama aynı zamanda çok iyi de pasör. Derbide de görmüştük. Zaman zaman daha geriye gelip pas dağıtımına katılmasını düşünüyor musunuz?" diye sordu. Okan Hoca da, "Daha çok topla buluşmasını, top alıp yüzünü dönmesini de istiyoruz. Çünkü gerçekten çok üretken bir oyuncu. Bir dönem takım arkadaşlarının ona hazırladığı pozisyondan daha çok o takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamıştı. Konuşuyoruz kendisiyle bu konuda." diye cevapladı.

Benim de ısrarla altını çizdiğim bir konu. Icardi'nin golden çok, gol attırmaya daha odaklı olduğunu söylüyordum. Son 2 maçta, gol odaklı oynamış olsa da, etrafındaki herkesi yükselten bir forvet. Son 2 maçta, rakip ceza sahası içerisinde çok fazla kaldı ve sürekli topla buluşmak istedi. O oradayken de, hücumun odağı oluyor. Herkes ona top çıkarmaya çalışıyor. Bu da Galatasaray hücumunun verimini düşüren bir durum aslında. Farklı opsiyonları görmüyoruz. 

Icardi, Antalyaspor maçının sonlarında biraz daha serbest oynamaya başladı ve orta sahaya yaklaştı. O anlarda da hücumu yönlendirdiğini, pas yaparak, takımını rahatlattığını gördük. Tüm maç bu şekilde oynayabilir. Oynuyordu da aslında. O öyle oynarken de, Kerem Aktürkoğlu ve Mertens'in, Icardi'nin servisleriyle ya da boşalttığı alanlarda gole yaklaştığını görüyorduk. Okan Hoca'nın elinde forvet kullanma kılavuzu var. Icardi'den de en iyisini alıyor.

Icardi ile alakalı sevdiğim noktalar "aidiyet ve istek". Kazanmayı istiyor, bunun için zorluyor. Hatayspor maçında 4-0 öndeyken de arkadaşlarını ön alan baskısına çağırıyordu. Antalyaspor maçının ilk yarısı biterken de, arkadaşlarına bu konuda isyan etti. Galatasaray'ı sahiplendi, yeniden ayaklandığının o da farkında. Kazanmak istiyor, "gol iştahı" inanılmaz yükseldi. Gerçek bir yıldız ve geçmiş yıllarda yıldız diye düşündüğümüz çoğu isimden de daha yüksek bir auraya sahip.

20 yorum:

  1. İcardi'nin oluşu sanki rakip takımlara haksızlık oluyormuş gibi. Sanki bir rüya. Umarım önümüzdeki sezon Avrupa'da, Şampiyonlar Liginde yanımızda olur. Bizler onu çok sevdik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'yi takımda tutmak, yaz döneminin en önemli hareketi olacak.

      Sil
  2. Bu adam haaland levandowski benzema oishem jesus ile birlikte şu an dünayadaki en iyi forvetlerden biridir. Şu 5-6 kişi arasında olması ve bu adamın gsda olması 29 yaşında bir rüyadır. Bu adam bir şekilde alınmalı çünkü bu fırsat bidaha gelmez çünkü bu seviyede bu yaşta hiçbir forvet türkiyeye gelmez gelmesi için icardi gibi farklı bir kafası olmalı. Gelirsede +1 yada 2 şampiyonuk yazılabilir kendisine o derece haksız rekabettir. Attığı gollere bakın kalecide bizim gibi izliyor genelde adam milletin ayağıyla veremediği falsoyu kafasıyla veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, mental sorunlar maalesef en üst seviyede tutmadı.

      Sil
    2. Şu anda mental sorunlarını kendini futbola vererek aşmaya çalışıyor sanki öyle görünüyor. Geçenlerde wanda naranın açıklamasını okumuştum icatdi için varsa uoksa takımı vs diye. Adam takımı sahiplendi. Bence aradığı tutku, taraftar sevgisi ve birazda özgürlüktü hepsini buldu gsda. Şu an mental problemli bir durum yok keşke bizim olsa

      Sil
    3. İstiyor o da, sanki 0'dan başlamış gibi.

      Sil
  3. Çok şanslıyız ona sahip olduğumuz için. İnşallah yazın bonservisiyle de gelir. Galatasaray tarihine damga vuracak. Aurasi takımı sahiplenisi, taraftarla bağı başka bir seviyede. O yüzden bir taraftar olarak çok mutluyum ve sahada İcardi varsa sorun yok diyorum o halleder. Geçen sene o kadar umutsuzdum ki, işlerin bu sene bu kadar iyi gideceğini hiç düşünmemiştim. Bunun için emeği geçen herkese çok teşekkürler. Özellikle başkanımız Dursun Özbek ve sevgili Erden Timur'a. Erden Timur bambaşka, Burak Elmas'in taraftarda açtığı yarayı, hayal kırıklığını o kadar güzel tamir etti ki, geleceğe umutla bakabiliyoruz. Sagolsunlar, varolsunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmak istiyor gibi görünüyor ama belli de olmaz. Zor olacak :)

      Sil
  4. benzema'nın yedeği yok bu adam bizde oynuyor. çok acayip bir seviye. hiçbirine benzemiyor. ne drogba ne anelka ne mario gomez.

    YanıtlaSil
  5. jardel haricinde bu kadar mükemmel bi bitirici görmemiştim ülkemizde.

    YanıtlaSil
  6. Oyun kurucu santrfor profili özlemiştik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru tanimlama bu aynen katiliyorum, poacher dediler ama kimse bu kadarini beklemiyordu Icardi'den.
      10 senedir GS'nin Avrupa maclari haric mac izlemeyen kardesim aradi gecen Icardi formasi alicam abi galiba diyor 40 yasinda kendisi :)

      Sil
    2. Bu özelliğini göstermekten geri durmuyor, o güzel. İstese, sadece gol atma odağıyla da devam ederdi.

      Sil
  7. Ligin üzerinde bir kalite. Ve kalıcı olarak transfer edilmesi gerekiyor. Sezon sonuna beklenmemeli. Rashia bir tık daha yükselse Icardi 5 tık daha yükselecek. Etrafı çok hareketsiz kaldığında adam oyun kurucu role büründü. Hoca ondan bunu alıyorsa ve bu adamı bu oyuna ikna ediyorsa büyük iş. Birçok hoca kendisini Icardi olarak kullanırdı. Biz kendisinin yeni bir özelliğini piyasaya çıkarttık. Allah bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz döneminin en önemli gündem maddesi olacak.

      Sil
    2. Yaza bırakmadan çözmek gerekir. Yerine düşünülen Dembele kötü bir oyuncu değil ligin forveti aslında tam da bize uygun ama Icardi değil. Nihat Kahveci’nin dediği gibi adamın bir şutu 80 e gitsin kafası da 90 a şutu da 90 a. Bunu yapabilecek sayılı adamlardan biri kendisi. Kendini burada bulduğunu düşünüyorum. Mental sorunlarını da aşmışa benziyor. Şu an piyasada onun gibi net bitirici 10 tane sayamayız. Kaldı ki kendisinin içinden bir oyun kurucu da çıkarttık. Bu kendisini 10 kat daha değerli yapıyor. Psg ile sözleşmesi var 1 yıl daha yanılmıyorsam Psg şans vereceğini de düşünmüyorum kendisine. Tekrar kiralanır mı ondan da emin değilim. Bonservis ile ayrılır oradan. Wegorst gibi bir oyuncunun M. United gitmesi de Icardinin ne gibi yada nasıl alıcıları olabileceğini gösteriyor. Senin ilk geldiğinde söylediğin bir laf geldi aklıma ’Aşırı değerli bir bitirici, saf yetenek.’ Kendisi isterse kalır. Ama ben bu takımı koruyabileceğimizi düşünmüyorum. Boey ve Nelson gidici. Yanlarında da Torreira gider gibi. Ligin aşırı üzerindeler. Hal böyle olunca da talip artıyor.

      Sil
    3. Icardi nin kendisini bulması Torreiranın yükselişi. Avrupa’da hala üst seviyede kalmak isteyen oyuncuları da bize çekecek sadece bizde kalsınlar değil bezen gitsinler de. Aynı politika devam ettiği sürece birçok oyuncu bize katılıp. Tekrar Avrupa amaçlarını ortaya koyabilirler.

      Sil
    4. Keşke çözebilsek de, tutar yüksek. Onu da satış yapmadan karşılamak zor. Şu an da satış yapmak, tüm düzeni bozar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir