23 Ocak 2023 Pazartesi

Opsiyon bedelleri neyse, maksimum tutarı almaya çalışırım


Geçen sezon yaşanan buhranın ardından, o kadrodan ne kadar az isim yeni sezona sarkarsa iyiydi. Bu yüzden de birçok ayrılık yaşadık. Potansiyel olarak gördüğümüz çoğu isim de kiralık olarak gitti. Bu futbolcuların geçen sezon neden olmadıklarını zaten konuştuk. Potansiyelli ve yetenekli futbolcular elbette. Transferlerine kimse bir şey diyemez de, burada tutunamamaları üzerine herkes konuşmuştu. Transferi yapmak da meziyet, o futbolcuyu yükseltmek de.

Kalsalardı ne olurdu bilmem. Yusuf Demir'e yatırım yapana kadar, Morutan mı kalsaydı gibi sorular soruluyor mesela. Şu an kağıt üzerinde öyle de, Yusuf Demir transfer edilirken ki heyecanı hatırlıyoruz. Yusuf Demir'den de hala vazgeçilmiş değil. Potansiyelli bir futbolcu ve gelecek için yatırım. Morutan'dan da vazgeçilmiş değil bu arada. Olur da opsiyonu kullanılmazsa, o da takıma döner ve katkı sağlar. Özgüveni yükseltti çünkü, büyük tecrübe kazandı.

Morutan'ın Pisa, Mostafa Mohamed'in de Nantes performansı iyi. Mostafa Mohamed, ağırlıklı olarak rotasyonda devam etse de, ön alandaki çalışkanlığı değerli. Onu da Galatasaray'da yükseltemedik bir türlü. Çünkü istikrar göstermesine zaman tanımadık, ısrar etmedik. Şu an alternatif forvet ararken, takımda kalsa mıydı sorusu var elbette. O da gidip, özgüveni yükseltmeliydi. Opsiyonu kullanılmazsa, geri döner ve katkı verir. Gitmesi doğal da, Okan Hoca'ya fırsat verebilirdi.

Taylan Antalyalı, Emre Kılınç gibi futbolcular da Ankaragücü'nde iyi performans veriyorlar. Bu isimlerin hepsi opsiyon, yeni sezonda şansları var. Yerli alternatif üretmekte zorlanırken, bu isimlerin şansı olacak. Opsiyon bedelleri neyse, maksimum tutarı almaya çalışırım. İndirim olacaksa, transferlerine izin vermeden, rotasyona yazarım. Cicaldau adına da üzülüyorum, bugün aradığımız profillerden biri de o. Onun dönüşü kesin mesela, gittiği lig, lig değil.

15 yorum:

  1. bu sene satış yapmamız lazım. İcardi için özellikle kaynak yaratmak gerekiyor. Hem kiralıklardan hem de eldekileri iyi paralara satmak çok önemli. Ayrı kanatlara hem atletik, hızlı hem de teknik ve gol katkısı alabileceğimiz oyuncular bulmak lazım. Örneğin: Di Maria gibi...
    Seneye Okan Hoca2nın ŞL'de iyi işler yapacağına inanıyorum. Hele de yabancı sınırı kalkarsa Erden Timur'un çok daha güzel bir kadro kuracağından şüphem yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi için böbrek toplasalar veririm. Sadece Icardi için değil seneye muhtemelen Avrupa yer alacağız ve alternatif şu an yeterli olsa da seneye kadro için para lazım. Muhtemelen de kadro yapılanması şimdiden başlanmıştır.

      Sil
    2. Bu sezon birçok satış olur. Nelsson ve Boey'i tutabileceğimizi düşünmüyorum. Bu 2'liden de büyük para kazanılır.

      Sil
    3. Nelson 24.999.000 Euro’ya verilmemesi gereken bir oyuncudur. Boey ondan daha fazla kazandırması gerekiyor. Şu an Boey Nelson önünde duruyor. Nelson yerini para olduğu sürece doldururuz lakin Boey yerine Arnold gelse anca bu performansı alırız. Uç seviyelerde ve istikrarı çok önemli. Her geçen maç kendisine bir şey daha katıyor. Önündeki oyuncuyu da yukarı taşıyor. Son maçta şutör kimliği de göze çarptı belli ki bireysel olarak da gelişimine kafa yoruyor. Nelson kötülemek değil amacım ama Nelson gibi oyuncuyu da 15 civarı bırakmak tabiri caizse aptallıktır. Marcao da oynanan oyuna gelinmemeli. Serbest kalma bedeli ortada. Yatırıp direkt oyuncu ile görüşebilirler. Boey için de aynısı geçerli taban rakam belirlenmeli ve aksine müsaade edilmemeli.

      Sil
    4. Nelsson'un ederi 18 - 20 milyon avro arasında olacaktır. Nedeni de belli. Hız sorun, atletizm problem. Boey farklı, daha fazlasını kazandırır. Eksikleri, çalışarak yükseltilebilir çünkü.

      Sil
  2. yusuf'tan hiç bi zaman olmayacak , bu çok net. mental yönü çok zayıf. ondan olmayacağını yüzüne bakınca bile anlıyorsun. istediği kadar yetenekli olsun. emre mor da çok yetenekliydi ama sonuç ; hiç. muhammet demirci de wonderkid filandı. şimdi nerede bilen yok. yusuf demir de aynı yolun yolcusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabuk harcadın çocuğu. Onun olmadı gibi görünme sebebi bence Mertens üst düzey oyunu yada Kerem, Rashia gibi kanatta defansa pek yardım etmemesi. Asıl mevki Mertens bölgesi. Mertensi bu formda kesmek de mümkün değil. Mertensi oyundan alınca yapı değişmeli bu sebeple aynı profilde oyuncu yerine dahil olmuyor Mertensin. Mata gibi topu ayağında tutup en doğru tercihi yapan oyuncuya ihtiyaç oluyor. Zaten geride olduğumuz yada skora ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda Yusuf tercih edildi hep. Şansı da pek yaver gitmedi sakatlandı falan.

      Sil
    2. yazdığım şeylerin teknik, taktik, sistem ile alakası yoktu

      Sil
    3. Niye olmasın, bu kadar erken neden vazgeçiyorsun? O da kiralanır, oynar, gelişir. Çok erken bu yorumlar için.

      Sil
  3. Yusuf bence farkli bir risk alindi evet ama olursa bizde olur zaten bizden gidip parlama sansi az, ancak Morutzan gibi alt liglerde parlarsa parlar o da oralara gitmez, olmadan oldum havasinda, Kerem de ayni kafadaydi zor toparladi umarim Yusuf da aklini basina alir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denebilir bu da. Bizde de hala gelişebilir. Vazgeçmek için erken.

      Sil
  4. En çok Luyindama ve Cicaldau beni yanılttı. Ikiside çok kötü düştüler.Hadi Luyindama sakatlandı Cicaldau geçen sezon ilk yarıda en iyilerdendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama yanılttı, iyi de bir takıma kiralanmıştı. Cicaldau kiralaması maalesef çok yanlış oldu.

      Sil
    2. İlk geldiği maçı tribünden takip ettim Luyindamanın atletizmi şaşırtmıştı o cüssede bir adamın. Psg maçını da hatırlıyorum nefes aldırmamıştı. Ne yazık ki aynı adamın kıvraklığı da dinamizmi de sönmüş. Emre Akbaba gibi olur diye düşünmüştüm ilk kiralandığında hala beklentim vardı kendisinden. Net oynayabileceği bir takıma gitse belki aynı ritmi yakalardı. Ama şu an Antalya da formanın uzağında. Galatasaray da hayal gibi birşey onun için.

      Sil
    3. Luyindama, Marcao'dan da fazlasını kazandırabilirdi. Şanssızlık o sakatlık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir