18 Şubat 2023 Cumartesi

Galatasaray'dan bir İsmail Çipe geçti


İsmail Çipe'nin Boluspor'a transfer olduğunu öğrenince "hala Galatasaray'da mı oynuyordu" gibi sorular gelmesi doğal. Bu sezon için varlığından dahi haberim yoktu. FM kaynaklı vardı da, kendisinin yüzünü pek görmedik. Kadroda ilk andan itibaren düşünülmemesi ve idmanlarda dahi yer almaması doğal. Geçtiğimiz sezon yeni sözleşme alırken, "kulübeye kavga anlarında koruma lazımdı" diye ironi yapmıştım. Kendisini görebildiğimiz tek an oydu çünkü.

🧤 Galatasaray'dan bir İsmail Çipe geçti.  

📅 2010-2023  
🏆1 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa 
⚽17 maçta kalesinde 27 gol gördü, 5 maçta kalesini gole kapadı

13 yıl Galatasaray formasını giyiyorsun. Arada kazandığın kupalara bak. Komedi taraf ise, böyle bir takımda 17 kez maça çıkıp, 27 gol yemek. 5 maçta kalesini gole kapattı derken de, o maçları hatırlamıyorum bile. İsmail Çipe'nin oynadığı 1 iyi maç var aklımda, o da Kayserispor formasıyla Galatasaray'a karşı. 1-1 berabere kaldığımız maçı hatırlayın. Lung harikalar yaratıyordu ve sakatlandı. Umutlandık derken, İsmail Çipe o çizgiden devam etti. Dünyaları kaçırmıştık.

Eray İşcan ve İsmail Çipe gibi Galatasaray altyapısından yetişmiş kaleciler bu takımda yıllarca kaldı. Bir sürü de maç oynadılar. Bu kalecilere güvenilerek, 2. kaleci transfer edilmediği günler var. Ne kısmetse, Muslera da hep o dönemler sakatlandı. İsmail Çipe bir de geçtiğimiz sezon yeni ve zamlı bir sözleşme aldı. Şu an Boluspor'a gidebiliyor olması şans aslında. Onlar da ne gördü ve bu transferi gerçekleştirdi anlamadım.

4 yorum:

  1. Alt yapı kaleci taramalarını yapan ekiple vedalaşmak lazım. Muslera arkasına yıllarca tecrübeli 27-32 yaş bandında yerli kaleci almayan, Sinan Bolat Cenk Gönen Fatih gibi denemeler olsa da, transfer heyeti de ilginç.
    Okan kalmazsa biri lazım Jankat vs ile olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem iyi gençler var. Jankat vs dediğin çocuğun Avrupa'dan tonla talibi vardı. Sözleşme uzatabilmek büyük iş.

      Sil
  2. İsmail Çipe inanılmaz gerçekten. 13 yıl 17 maç. Nasıl yıllarca takımda durdu hayret.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir