18 Şubat 2023 Cumartesi

Galatasaray'ın transfer stratejisi, sadece bu sezonu tamamlamaya yönelik değil


Galatasaray'ın transfer stratejisi, sadece bu sezonu tamamlamaya yönelik değil. Şampiyonluk bekleniyor, oldukça da şanslıyız. Şampiyonluk gelirse de, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri için sezonu erken açman gerekecek. 3 tane ön eleme ufukta görülüyor ve yaz dönemi transferi için de zamanın geniş olmuyor. Doğal olarak, olabildiğince güçlü şekilde ön elemelerde yer almak zorundasın. Bunu düşünerek, hamleler bugünden ilerletiliyor.

Bugünün bazı fırsat transferleri, yazın gündem olmayabilir. Zaniolo şu an gelmese, yazın belki de alamayacaktın. Roma'dan ayrılmak istiyordu, Avrupa'da transfer kapalıydı derken, bu transferi gerçekleştirmeyi başardın. Zakharyan için de bu geçerli. Avrupa takımları, Rusya'dan transfer yapmaya o kadar sıcak değil. Özellikle de Rus futbolcuları. Zaten transfer dönemleri de şu an kapalı. Haliyle de fırsat oluştu ve bunu kovalıyorsun.

Bu işi yaz dönemine bıraksan, Zakharyan adına birçok talipten söz edilmeye başlanacak. Potansiyel sahibi, ileride önemli noktaya gelecek bir yetenek. Bugün fırsat olunca, transferde agresif davranıyorsun. Önemli rakamlar konuşulsa da, yazın yapacağın hamleleri bugünden yapmak önemli. Kadronun temelini bugün oturtursan, yazın elin rahatlayacak. Bazı satışlardan bahsedeceksin ve o boşluğu doldurmak için uğraşacaksın. Bir de Icardi'nin opsiyon durumu.

Agresif davranılıyor da, büyük bonservisler "yaş haddi" geçmiş isimler için konuşulmuyor ki. Zaniolo henüz 23 yaşında, Zakharyan ise 19. Zaniolo için 35 milyon avro'luk çıkış bedeli var. Zakharyan için de benzer rakamlar konuşulur. Futbolcular biraz olsun ivme yakaladığında, bu rakamları veren de çıkar. Zaniolo zaten kendisini belli ölçüde kanıtlamış futbolcu. Zakharyan'ın ise potansiyeli büyük. Olası satışları düşününce, bonservis olarak ödediğin rakamların esamesi okunmuyor.

12 yorum:

  1. Şampiyonlar ligi ön elemeleri için mevcut kadroda 8 ve icardinin durumunun gecikme italimne karşı forvet alternatifi şart. Şuan olmasa bile en azından şimdiden görüşmeler yapılabilir. Mevcut yönetim yapacaktirda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da yaza kalabilir. Yeter ki şimdiden hareketlen.

      Sil
  2. Bu yönetimin hep sonrasını hedefleyerek iş yaptığından emin olduk. bu seneyi şampiyon bitirirsek sonrası için çok güzel seneler bizi bekliyor. ben hedef olarak uefa kupasını veya konferans ligini seçerdim. Orda ilerlemek yeniden güven kazanmak alışma döneminde çok önemli. 3 ön eleme geçip de şl'ye girmeyi hedeflemek bence gerçekçi bir hedef değil. Maalesef ülke puanı o kadar kötü yeniden şampiyonlar liginde başarı hayali kurmak için ülke futbolu olarak 4-5 yıl iyi yönetilmiş bir lige ve kulüplere ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyon var, doğru hareket ediliyor. Haliyle de beklentimiz arttı. CL hedefi gerçekçi, ön elemede zor rakipler yok. Ülke puanı değil, takım puanın mühim orada.

      Sil
  3. Galatasaray kalan 12 maçta sadece 3 kez İstanbul dışında açıkçası bu fikstür ile şampiyonluğu bırakacağımızı sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu adam beni bellingham kadar heycanlandırdı bakın abartmıyorum. De bruyne hariç topa 2 ayağıyla bu kadar hükmedip akıl koyan ve atlet bir 8 numara görmemiştim. Tabiki de bruynenın %20 si bile değiş şu anda ama gerçekten attığı bazı paslar ve sezileri çok etkileyici nette bulduğum 2 maç ve skills videoları beni kesinlikle tatmin etti çocuk ben wonderkidim ve büyük potansiyelim diye bağırıyor. Eğer alırsak ve zaniola ile 30 bandında satabilirsek. Parayı bir kenara koyuyorum. Potansiyel futbolcular için tercih noktası olacağız ve belkide medyaya düşmemiş ama bizi tercih etmeyen bir çok futbolcu bizi isteyecek. Böyle shaktar benfica porto olunuyor çok doğru yoldayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma arkasına, her açıdan ve şiddette kusursuz paslar atıyor. Icardi gibi zeki bir forveti düşünüyorum da, büyük nimet.

      Sil
  5. Oyuncu gelir gelmez orasi ayri konu ama Oyuncunun etnik kökeninden dolayi edilen küfürlü yorumlardan utandim hepsi de rakip.taraftar olamaz mutalak Galatasarylilar da var.
    Ben de yurtdisinda yasiyorum acikcasi benzer cok ufak olaylar bile cok üzüzcü gelebiliyor insana, yazik adam orada dogmussa suçu nedir.
    Gercek Galatasaray'in menfatini düsünen taraftarlar sevmese de en azindan ses cikarmamali, son birkac günde yapilanlar cok ayip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok çirkin bir olay. Niye ırkçılık yapılır, futbolcunun bu konuda suçu nedir? Niye hedef alırsın. Gerçekten de çok ayıp ve bizlere yakışmıyor.. 2023 Dünyasında kalmamalı böyle şeyler.

      Sil
    2. Instagram hesabini bugün gizliye almis sonucta ilerde olacagi varsa da sansini azaltiyorsun fanatizm yüzünden ve belki baska firsatlari da engelleyecek birisi bana böyle davrandilar deyip baska bir futbolcuyu da engelleyebilir, cok yanlış gercekten.

      Sil
    3. Bu yüzden futbolcuyu kaçıracak olursak çok yazık olacak :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir