23 Şubat 2023 Perşembe

Giresunspor maçında attığı gol, onun kalitesine yönelik en önemli göstergeydi


Trabzonspor maçındaki mesafe kat etme istatistiklerine bakınca, ilk 2 sırada Dubois ve Boey var. Dubois, 12.6 km ile maçın en çok mesafe kat eden futbolcusu. Dubois ile alakalı sık sık konuştuk. Transfer edildiği gün beklenti başkaydı, bugün ise bambaşka bir açığı kapatmak durumunda kaldı. Sezon öncesi sakatlık yaşadı, o arayı da Boey iyi değerlendirdi ve yükselerek devam etti. Dubois de doğal olarak geri planda kaldı.

Sonrasında "sol bekte" açık doğunca o boşluğu kapattı. Geçmişinde mutlaka o pozisyonda oynamışlığı var da, bu denli istikrarla hareket etmesini de beklemiyordum. Bazen ters ayaklı oynamasının yan etkileri hissediliyor olsa da, oyun aklıyla çoğu şeyi kapatıyor. Geriden oyun kurmana yardımcı, savunmada orayı iyi tutuyor, hücumda da akıl katıyor. Sol beki doldurmuyor, ciddi anlamda performans veriyor. Hem de zorluk düzeyi yüksek maçlarda.

Şimdi yine arka plana geçebilir. Adekugbe'nin yerli statüsünde oynayabilme avantajı ile formayı alacağını düşünüyorum. Sağda da Boey gibi bir gerçek var. Şu kısım eli rahatlatıyor, yarın öbür gün Boey'in transfer durumu mutlaka oluşacak ve bu olduğunda, ilk 11 için transfer gereksinimi duymayacaksın. Çünkü Dubois var. Uzun vadede formayı mutlaka alacaktır. Böyle bir kalitenin takımda yer alması, olası eksiklik halinde düşünmemeni sağlıyor.

Giresunspor maçında attığı gol, onun kalitesine yönelik en önemli gösterge. Solda oynamasının kendisi adına dezavantajları olsa da, avantajı da kat edip, sağ ayağıyla şut atabilmesi. Ayak içini ne denli iyi kullandığı da "teknik" özelliğini gösteriyor. Fenerbahçe, Trabzonspor gibi zorlu maçlarda Dubois'e gönül rahatlığıyla dönülebiliyor. Önümüzdeki süreçte de yine bu oluşabilir. Tabi bu olunca da, hücumda yerli kullanma zorunluluğu oluşuyor.

6 yorum:

  1. Şu detayda çok önemli. Karakter.. Sinan gümüş Tolga ciğerci kötü topçular değildi ama karakter olarak Barış Alper Berkan çok daha karakterli sahiplenme var. Nelsonun sezon başı gitmemesi, Abdülkerim i bize gelişi.. hepsi apayrı hikayeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aidiyet mühim. Erden Timur da transfer yaparken bu durumun altını ısrarla çizdiğini söyledi. Gerçi söylediğin isimler onun dönemi gelmedi ama olsun :)

      Sil
  2. Dubois bence Mariano'dan sonra gelmis oyun akli ve yetenegi en yüksek bekimiz. Hatirlayin Mariano son döneminde tempo yapamaz durumdaydi yine de mükemmel asistleriyle rakiplere kendi kalesine dahi gol attiran bir yetenekteydi. Dubois belki o kadar olmasa da ona yakin kalitede pas ve asist dagitiyor, kosusu, savunmasi ve oyun akli da cok üst düzey.
    Burada Fransa Milli Takimi havuzundaki bir oyuncudan bahsediyoruz, Boey'den temposunu alirsak Sabri seviyesinde (abartmis olabilirim :)) bir bek bile degil pas kalitesi olarak ama Dubois bambaska bir seviye, bunu hep yaziyordum.mac yorumlarinda, senin ayri bir yazida islemen güzel olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yorumuna. Mariano teknik tarafta çok daha üst seviyede olunca, Dubois'i bu özelliği ile pek konuşamadık. Oysa sol bekte yaptıkları, o oyun aklının işaretiydi. Dubois uzun vadede formayı da mutlaka alacaktır ama Boey öyle bir seviyeye geldi ki, buna kimse inanamıyor :) Çok teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  3. Gitme ihtimali en yüksek diğer isim ise Nelsson. Onun yerine de Ross'u monte edip parlatabilsek çok kazançlı iş olur. Nelsson-Boey ikilisinden gelecek büyük para cepte kalmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'u da tutabileceğimizi düşünmüyorum. Ross monte edilebilirse büyük iş de, bu dönem şans bulması zor. Keşke kiralansa da, yarım sezonu oynayarak geçirse. Zaten işin güzeli de bu. Gitme potansiyeli olan isim elindeyken, alternatifini o gitmeden alabilmen.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir