13 Şubat 2023 Pazartesi

Rotasyon içerisindeki rolü yeniden büyüdü ve oyuna girdiği anda da etki ediyor



Yunus Akgün bir noktada patlayacak. Yeni sözleşme yaptığı dönemden bu yana yükselişi devam ediyor. Rotasyon içerisindeki rolü yeniden büyüdü ve oyuna girdiği anda da etki ediyor. Sezona onunla girmiş, devamında Rashica'ya dönmüştük. Barış Alper Yılmaz da yükselince, kanat rotasyonundaki görüntü çok değişmişti. Yunus Akgün'ü yeniden kazanmaya başladık. Trabzonspor maçının 2. 45 dakikasında oyuna girdiğinde etkisi büyüktü ve geri dönüşün mimarlarından oldu.

Barış Alper Yılmaz'ı Trabzonspor maçında kanatta oynatmanın mantığı, biraz daha hava şartlarına yönelikti. İş biraz daha mücadeleye döner diye düşünüldü. Bu yüzden de neden 11 başladı diyemem, mantığı var çünkü. Maç 0-0 değil de, 1-0'lık skor handikabıyla başlayınca, Galatasaray adına tüm felsefe değişti. Haldır haldır oynanmadı, kontrollü skor arandı da, baskı kurmak isterken "topa sahip olma" gerekliliği doğdu.

Bu doğunca da, Barış Alper Yılmaz'ın bir anlamı kalmıyor. Teknik ve pas yeteneği düşük. Zayıf kaldı yani, her topu ezdi, son vuruşları kötüydü. Yunus Akgün daha farklı bir tarz. Teknik özelliği üst düzey, kenar oyun kurucu gibi de oynayabilen, iyi bir sol ayak. Hem hareketliliği sağlıyor, hem de topun kıymetini biliyor. Yunus Akgün, Fenerbahçe deplasmanında oyuna girdiğinde de bizi sürükleyen isimlerden olmuştu.

Trabzonspor karşısında oyuna girdikten sonra, sağ kanadı daha işlevli kullandık. Penaltıyı aldı, pozisyonların içerisindeydi. Patlayacak dediğim noktası da, goller atmasını bekliyorum. Adana Demirspor dönemini hatırlayın, iğne deliğinden geçiriyordu topu. O vuruş kalitesini bekliyorum işte. Şu an yokluyor da, hala o beklediğim gol gelmedi. Yunus Akgün'ü, Gaziantep FK karşısında 11de de bekliyordum.

3 yorum:

  1. Abi zaniolo sonrasi Yunus'un forma sansinin azaldigini dusunuyor musun? Ayni sekilde yabanci siniri yuzunden ayni sebeple Dubois'da fazlasiyla etkilenecek gibi duruyor, Zaniolo 11 basladiginda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gaziantep FK maçı oynanabilse, Yunus Akgün o maçta 11 olacaktı bence. Zaniolo devreye sağ kanatta girecektir, doğal olarak azalır o şans. Yunus Akgün'ün bence biraz daha Mertens yerine alternatif olabilmesi gerekiyor.

      Sil
    2. Yabancı sınırı konusunda istemesem de, Gaziantep FK ya da Hatayspor'dan bazı isimler gelebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir