13 Şubat 2023 Pazartesi

Kaan Ayhan'ın joker özelliğinin ilk meyvesini topladık


Oynadığı süre az gibi görünse de, çok kritik bir anda oyuna girdi. Skoru korumak gerektiği anlarda, kağıt üstünde doğru hamleleri yaptık. Mertens / Kaan Ayhan, Oliveira / Midtsjö değişiklikleri doğru ve zamanlıydı. Kağıt üstü deme sebebim, Midtsjö'nin kötü futbolu. Resmen futbolu unutmuş gibi hareket ediyor. Büyük zarar yazdı ve o son anlardaki Trabzonspor baskısı da biraz da o yüzden oluştu. Oliveira kenara gelince, orta sahada fazla pas opsiyonu kalmıyor. Midtsjö'den en azından topu öne taşımasını beklerken, sahada dolaşmakla yetindi.

Kaan Ayhan ise öyle değil. Joker özelliğinin ilk meyvesini topladık. Orta saha gibi oyuna girdi ve merkezdeki ağırlığı büyüktü. Özellikle pozisyon almasını çok beğendim. Pas açılarını o kadar doğru kapattı ki, hemen hemen hiç geçilmedi. Kazandığı sahipsiz toplar da var. Bir anlamda "süpürücü" gibiydi. Ayak da temiz olunca, topa sahip olmanı, özellikle de baskıyı kırmanı sağlıyor. Galatasaray'a katkısı büyük olacak.

Transferi için tepkiler vardı, kafamda oturmayan bazı noktaları paylaşmıştım. Bu noktada da seri özür diletecek gibi. Kenardan hamle yapabilmek de önemli, 11 için eksik olduğunda devreye girebilmesi de. Stoper ve sağ bek için de bu joker özelliğini kullanacağımız anlar gelecek. X eksik olduğunda, direkt olarak ona dönebileceğiz. Orayı da güvenle dolduracaktır. Bazen atlanıyor da, Türkiye Ligi'ne geldi. Bundesliga ve Serie A'da yıllarca oynadı bu adam. Süper Lig'de neden yapamasın?

Trabzonspor karşısındaki başlangıcı oldukça hoşuma gitti. Güçlü bir şekilde devam edecektir. İyi bir alternatif kazandık. Yerli zorunluluğu olan ortamda da, elimizi oldukça güçlendirdik. Tecrübe kısmını atlıyoruz, özellikle böyle zorlu maçlarda, baskının olduğu ortamda etkisi çok daha net ortaya çıkar. Ağırlıklı olarak da orta saha oynayacak gibi bu arada. 6 için alternatif oluşunu düşünürken, 8 numarada da görürüz. Futbola başlangıç pozisyonu da bu zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir