17 Şubat 2023 Cuma

Tozlanmış parçalı #34; Yaser Yıldız


Bazı "ya tutarsa" transferleri vardır. Yaser Yıldız'ın Galatasaray'a gelişi de öyleydi. Beşiktaş altyapısında oynarken, gelecek adına konuşulan isimlerden biriydi. Orada olmadı ve Galatasaray'a kadar ufak bir Anadolu turu attı. Denizlispor'a imza atmıştı mesela, onlar da bu futbolcuyu birçok takıma kiraladılar. Umudu kestiklerinde de, Kartalspor'a imza atmıştı. Kartalspor dönemi ise onun adına ufak bir kırılma noktası.

Kartalspor o dönem 1. Lig'deydi ve futbolcu da o dönem önemli bir gol sayısına ulaşmıştı. Galatasaray ile anlaştıktan sonra kadro dışı kalmıştı diye aklımda. Ligin ilk yarısındaki gol rakamı çok yukarıdaydı, 2. yarısında ise kadro dışı. 2008 - 2009 sezonuna girerken de Galatasaray'a transfer oldu. Genç bir yetenekti ve bu tarz "ya tutarsa" transferlerini yapmanız gerekiyor. Kazanamazsan bir zarar yok da, kazanım halinde de getiri ciddi anlamda artı oluyor.

Galatasaray'da da beklediğimin üzerinde bir şans buldu aslında. Skibbe de, Bülent Korkmaz da o şansı verdi. Kanat özelliği olan, hızlı bir forvetti. Ön alanda hareketliliğiyle etkili olmaya çalışıyordu da, maalesef Galatasaray kalitesinde değildi. Deplasmandaki Hacettepe maçını unutmam. Bülent Korkmaz, Yaser Yıldız'ı o maç 11'de ve forvet olarak oynattı. Lincoln'ün müthiş bir ara pasında, savunma arkasına sarkmış ama golü atamamıştı. Lincoln de hocaya dönüp, ben daha ne yapayım diyordu. O günlerde, Lincoln'ün Bülent Korkmaz'la sorunları vardı.

Yaser Yıldız'ın Galatasaray kariyeri sadece 1 sezon sürdü. Ertesi sezon, Ufuk Ceylan'ı Manisaspor'dan transfer ederken, o da takas olarak oraya gitti. Sonrası da kendisi adına parlak geçti diyemeyiz. Alt lig golcüsü olarak kariyerine devam etti. Galatasaray'a gelirken ki o 6 aylık boşluk mu kopma oluşturdu bilmiyorum. Denedik, olmadı diyeceğiz. Beşiktaş altyapısında oynarken adından çok söz ettiriyordu. O dönem aslında bir yerlere gelmesini bekliyordum.

6 yorum:

  1. Fabio Pinto Florin Bratu'nun Kartal şubesi :)

    YanıtlaSil
  2. Çağlar Birinci vardı bir de. Unutuldu gitti kısa sürede :)

    YanıtlaSil
  3. Yerli kuralı yüzünden Anadolu'dan kimler geldi gitti. Yerli beklerin altından daha pahalı olduğu dönemler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kural seni bu tarz deneme yanılmalara mahkum ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir