17 Şubat 2023 Cuma

Arsen Zakharyan & Galatasaray, futbolcunun ikna olmadığı yazılıyordu


Zaniolo transferi konuşulurken, Zakharyan ismi de gündeme geldi. O sırada, Zakharyan için Chelsea gibi takımlar da anılıyordu. Zaniolo zor bir transferdi, Zakharyan da farklı benzerlikte. Rusya biraz ücra köşe oldu, Avrupa'dan koptular. Kazanılan paralar güzel de, potansiyeli olan, genç bir futbolcu için sıkıntı. Böyle bir potansiyeli Galatasaray'a getirebilmek kolay olmuyor. Bonservisi bir yana, ikna durumu diğer yana. 

İyi yönetiliyoruz tabi. Kadroda birçok iddialı futbolcu var ve nice "olmaz" denilen transfer gerçekleşti. Bu sezonun şampiyonluk kadrosu değil mesele, Şampiyonlar Ligi'nde belli bir noktaya gelmeye çalışılıyor. Transferlerin içeriğine bakınca da, tecrübe ve genç harmanı güzel oluşturuldu. Mertens gibi isimlerin yanında, Zakharyan gibi potansiyellerle de ilgileniyorsun. Futbolcuyu parlatıp ve sonraki satışlarda kazanılacak paralar da gelecek adına önemli.

Bu transferle alakalı şöyle bir haber var. Galatasaray ve Dinamo Moskova anlaşmış ama futbolcuyu ikna edememiş. Futbolcu, Türkiye'ye soğuk bakıyormuş. Bunun da nedeni, Ermeni kökenli olması. Ermenistan yerine Rusya Milli Takım'ını seçince ülkesinde önemli bir tepki almış. Şimdi Türkiye'ye gelince de bu tepkinin büyüyeceğinden çekiniyormuş. Gerçi bunu düşünen kendisi değil de ailesi. Futbolcu henüz 19 yaşında. Ailesi de o kadar işin içindeki, futbolcunun mental durumu bende kuşku uyandırdı.

Büyük potansiyel. Forvet arkası ve kanatlarda forma giyiyor. Çok hareketli, teknik özelliği yüksek, gol / asist rakamları ciddi seviyelerde. Dinamo Moskova altyapısından yetişti ve uzun zamandır da A takım seviyesinde devam ediyor. Genç yaşta parladı, önü olabildiğince açık. Böyle bir potansiyeli transfer edebilmek değerlidir. Gelecek adına getirisi çok büyük olur. Forvetin arkasında, gole yakın 10 numaralar da, Okan Hoca'nın düzenine çok uygun. Her 2 kanatta da ciddi bir maç sayısı var ve bu da onu hücum jokeri kılıyor.

2 yorum:

  1. En sevdiğim soruna doğru yol alıyoruz. Kim yedek kalacak kim oynayacak? Herkesin kaliteli alternatiflerinin olduğu ve rekabetten kaçınmayan oyuncularla dolu bir kadro ve forma adaleti olan bir teknik direktör ve ne yaptığını bilen bir yönetim. Çok başarılı olmamız için tüm şartlar oluşuyor adeta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir kadro derinliği var ve ciddi kalite kazanıldı. Genci, tecrübelisi derken de harman çok iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir