25 Şubat 2023 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #35; Emre Güngör


Galatasaray'da "ara transfer" dosyasını açsak ve en iyileri konuşsak, onca iddialı ismin ardında gibi görünen ama "nokta atış" olmuş Emre Güngör'ü de anmak gerekir. 2007 / 2008 sezonu Ocak ayında Galatasaray'a katılmış ve kazanılan şampiyonlukta önemli bir rol oynamıştı. Servet Çetin / Emre Güngör tandemi de kendisini yaz dönemi Euro 2008'e kadar taşımıştı. Emre Güngör'ün daha uzun bir Galatasaray kariyeri olmasını isterdim de, sakatlıklar yakasını bir türlü bırakmadı.

Lincoln gibi bir transferin olduğu sezon olsa da, diğer transferlere o kadar büyük paralar harcanmadı. Hatta takım gençleşme içine girdi ve maliyetler oldukça düşürüldü. Ligin ilk yarısında Song oynuyordu. Ligin 2. yarısında ise nedenini anlamadığım bir durum oluştu ve çok fazla kadroya alınmaz olmuştu. Emre Güngör de Ankaragücü ile sorunlar yaşamaya başlamıştı. 700 bin avro gibi bir rakama, Ocak ayında transfer edildi. 

Transferi çok ses getirmedi, hatta beklenti içine de girilmedi. O ise ayağının tozuyla müthiş bir performans gösterip, şampiyonlukta önemli bir rol oynadı. Önümüzdeki sezon Skibbe takıma geldiğinde, bence oynamaya devam edecekti. Yaşadığı adale sakatlığı yüzünden neredeyse tüm sezonu sakat geçirdi. Linderoth'u çok konuşuruz da, Emre Güngör'ün yaşadıkları da bence çok talihsizdi. Onun da Galatasaray kariyeri daha farklı bir noktaya gelebilirdi.

Rijkaard dönemi de uzun sakatlıkları oldu. Sezon öncesi kampı yakalasa da, göze girmesi kolay olmadı. Bir noktada formayı aldı yine de, Rijkaard ısrar da etti. Çünkü Servet Çetin ve Gökhan Zan gibi isimleri çok tutmuyordu. Emre Güngör'ün topla ilişkisinin biraz daha iyi olması ve topla çıkabilmesi gibi artıları vardı. Rijkaard da bu özellikleri sever. Yine de olmadı, sakatlıklar sonrası istenilen düzeye bir türlü ulaşamadı. 2010 - 2011 sezonuna girerken ise, Gaziantepspor'a 1 milyon avro'ya satıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir