25 Şubat 2023 Cumartesi

Yunus Akgün'ün forvet arkası oynadığı maçı konuşmak isterdim


Pendikspor'la oynanan hazırlık maçını izleyebilsek, Yunus Akgün'ün performansı üstüne konuşmak isterdim. Çünkü "forvet arkası" gibi oynamış ve Mertens'in alternatifine dönüşmesini bekliyordum. Kendisi adına da sanki en doğru mevki orası olacak. Mevcut rotasyona bakınca da bu durum böyle. Sağ kanada Zaniolo geldi, arkasında Rashica var. Mertens'in arkasında ise Mata. O pozisyon için transfer konuşulsa da, Yunus Akgün'ün de önü açılabilir.

Ligi bıraktığımız noktada, Yunus Akgün oldukça iyi seviyedeydi. Ümraniyespor ve Trabzonspor maçlarındaki geri dönüşlerde ciddi payı var. Özellikle de Trabzonspor maçının 2. yarısını müthiş oynuyordu. Fenerbahçe deplasmanında da mesela, özellikle geriden çıkmaya çalıştığın sıralarda sana nefes aldırmıştı. O kadar seri rakip eksiltebiliyor ki, durdurulması güç. Son 5 lig maçında 3 asisti var. Değerli istatistik.

Ümraniyespor ve Trabzonspor maçlarında da 45'er dakika sahadaydı. Ligler devam edebilse, Gaziantep FK karşısında 11 oynamasını bekliyordum. Dubois'i kullanabilmek adına da, Yunus Akgün'ün kazanımı değerli olacaktı. Maalesef işler şu an değişti ve farklı strateji üretilecek. Sol beki yerliyle geçme durumu oluştu, Zaniolo geldi derken, Yunus Akgün'e farklı bir yer bulmak gerekebilir. O da forvet arkası olabilir diye düşünüyorum.

Mata'dan katkı alamıyorsun, Yusuf Demir ise piyasada yok. Transfer yapılacak mı bilmiyorum da, Yunus Akgün'ü orada kullanabilirsin. Çok seri, pas özelliği, oyun aklı da yüksek bence. O pozisyonda gole de çok daha yakın olacaktır. Şut özelliği oldukça iyi mesela, Galatasaray formasıyla göremediğimiz eksiklerinden biri. Adana Demirspor'da hatırlayın, mesafe tanımaz durumdaydı. Yeni ve hak ettiği sözleşmeyi aldıktan sonra, ivmesi ciddi anlamda arttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir