14 Şubat 2023 Salı

Trabzonspor maçı sonrası, Oliveira performansını da konuşmak istiyordum


Trabzonspor maçı sonrası, Oliveira performansını da konuşmak istiyordum. Son haftalarda eleştiriliyordu çünkü. Trabzonspor maçı için de, acaba kenara alınmalı mı diye de düşünenler vardı. Oliveira'yı beğenirim, bu takımın da "onun" olduğunu düşünürüm. Onun olduğunu söyleme nedenim, oyunun merkezinde oluşu. Oliveira iyi durumdaysa, oynadığın oyun oldukça güçlü, hücumda işler istediğin gibi ilerliyor. Sallandığında ise kazanmaya devam etsek dahi oldukça zorlandık.

Büyük futbolcu. Transferini de, bu tarz maçlarda oynaması üzerine gerçekleştirdik. Bu tarz futbolcular belli zamanlarda düşüş yaşayabilir. Yine de ısrar etmeniz, hele ki bu tarz büyük maçlarda ödün vermemeniz lazım. Oliveira yerine Berkan Kutlu'yu yazarsın da, birbirleriyle alakaları yok. Kendi hücum gücünden ödün de vermiş oluyorsun. Türkiye Ligi'nde oynuyoruz, kağıt üstünde ve oynanan oyun itibarıyla da en güçlü biziz. Hele ki kendi sahamızda niye ödün verelim?

Trabzonspor maçında büyük oynayacağını biliyordum, bu yüzden de ısrarla kafamdaki 11'e yazdım. Bu performansı şaşırtmadı yani. Maça 1-0 yenik başlasan da, telaş etmemende ve skoru çevirmendeki en büyük etmendi. Dilediği zaman oyunu hızlandırdı, dilediği zaman topa sahip olmanı sağladı. O yönlendiriyor hücumu. Oliveira iyi oynayınca da, Mertens'i rakip kaleye daha yakın tutmayı başarıyorsun. Bu da sana tabela olarak geri dönüyor.

Zaniolo transferi sonrası da fikrim değişmedi. Bu takım hala Oliveira'nın. Oyunun merkezinde o yer almaya devam edecek ve iyi oynadıkça da sahada en güçlü şekilde kalacak, hücum hattındaki gücün daha da yükselecek tabi. Topla ilişkisi iyi, oyuna hükmedecek bir futbolcunun daha denkleme girmesi, herkesin yükünü hafifletecek. Oliveira'nın yükü hafifleyince de, istikrarı bozulmayacaktır.

2 yorum:

  1. Galatasaray'ın en büyük artısı çeşitlilik. Kadro kalitesi ve genişliğinden dolayı her senaryo için çözüm üretebilecek imkana sahip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alternatifli, joker olabilecek birçok isim var bu yapıda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir