31 Mart 2023 Cuma

Bosmanlılar #11; Alfredo Morelos


Morelos'un büyük liglerden teklif beklediği, b planı olarak da Galatasaray'ı düşündüğü gibi bir haber okudum. Sözleşmesi biten futbolcularla alakalı ısrarla yazıyorum, orada ciddi bir maden var. Forvet rotasyonu için değişim beklerken, Morelos da alternatiflerden biri olabilir. Uzun süredir Rangers forması giymekte ve önceki sezonlarda daha büyük bir patlama yapması bekleniyordu. Şu an bulunduğu konum, potansiyelini tam olarak yansıttığı nokta değil. Yine de çok değerli bir forvet.

Fizik olarak çok güçlü, ön alanda çok çalışkan, hareketli bir forvet. Fena da bir bitirici değildir. Okan Hoca'nın ideal forvet tarzı aslında. Ön alandaki pres gücü onun adına kıymetli. Muriqi, Crivelli gibi forvetlerden aldığı katkıyı hatırlayın. Fizik gücü olan, ön alanda çalışkan forvetler. Icardi gibi saf bitiriciler kıymetli de, bu tarz çalışkan forvetlerle de o rotasyonu tamamlamak gerekiyordu. Rotasyonda o noktada eksik kaldık diyebilirim.

Hızlı ya da ön alanda çalışkan forvet ihtiyacı var. Seferovic'den beklediğimiz ama alamadığımız birçok nokta var. O gidince de herhangi bir forvet transferi yapmamak hataydı. Yeni sezonda o rotasyon değişecektir. Hatta ben bütünüyle değişeceğini düşünüyorum. Morelos'u transfer etmek zor olsa da imkansız olmaz. Katkısı da büyük olur. Fizik gücünü, hareketliliğini ve çalışkanlığını önemsiyorum. Attığı goller kadar, asist rakamları da yüksek. 15 gol atıyorsa, 10 civarı asisti de mutlaka görüyor.

Son dönemde kenardan gelmeye başlamış. Sözleşme uzatmaması ile alakalı bir durum olabilir. Bu sezonu da, geçmiş sezonlarına oranla az daha geride. Onu da sözleşme durumuna bağladım. Rangers'da devam etmeyecektir, çünkü ne uzadı ne de kısaldı. Oradaki ilk dönemdeki beklenti düzeyine de bence ulaşmadı. İstikrarlıydı, katkısı yüksek oldu ama daha büyük şeyler beklendi. Yaş 27 olacak, en iyi olacağı zamanlara girecek. Ona dokunacak, forvetini yükseltmeyi bilen bir teknik adamın elinde yapacaklarını merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir