31 Mart 2023 Cuma

İdeal yapıya dönüp, eldeki kadroyla çok fazla oynamamak, değişiklik yapmamak lazım


Konyaspor mağlubiyeti moralleri bozmuş olsa da, hala favori olduğumuzu unutmamak gerekiyor. Ligde rekor galibiyet serisini de bu takım yakaladı, yeniden ayağa kalkmamak için bir sebep olabilir mi? Verilen aralar ritmimizi kaçırmış olsa da, bu sorun aranın iyi zamanda geldiğini düşünüyorum. Konyaspor maçındaki hakem skandalına rağmen, kazanmak gerekiyordu. Öne geçtin, oyun sana baktı ama aldığın anlamsız risklerle birlikte kaybetmiş oldun. Hatalardan ders çıkardığımızı umuyorum. Paniğe gerek yok.

Galatasaray'da "oyun gücünün" düştüğü doğru. Mertens'in yokluğu takımı ciddi anlamda etkiledi. Maalesef fiziksel düşüş de var. Çok fazla ara verildi ve ritim de kaybedildi. Adana Demirspor maçı sonrası "bay" geçecek olsak da, sonrasındaki trafik yoğun. O zaman da yeniden yükseleceğimizi düşünüyorum. Qarabağ maçındaki hata, eldeki as oyuncularla oynamamaktı. Eldeki ideal 11 oynayacak isimlerin birlikte oynamaya ihtiyacı varken, bizler hala alternatif kazanma derdindeyiz. Oysa bazı isimlerin şu noktada kazanılamayacağı çok açıkken.

Mertens'in dönüşünü bekliyoruz. Mertens'in yokluğu bence Icardi'yi düşüren etmenlerden biriydi. Takımın en önemli oyun akıllarından ve ön alandaki presi bir anlamda başlatan isim. Rakip ceza sahası içinde de ciddi bir gol etkisi. Icardi şu an orada yalnız kalıyor. Rashica'yı forvet arkasında değerlendirmek iyi bir opsiyon olsa da, onu sağ taraftan kaydırınca da, Boey ile olan uyumunu kaybetmiş olduk. Zaniolo da hala hazır değil. Şu aşamada 11'de olacağını düşünmüyorum.

Mertens oynayacak durumdaysa ideal yapıya döneceğiz. Solda Kerem Aktürkoğlu, sağda Rashica, forvetin arkası Mertens, önde de Icardi. Nelsson'un da dönüşüyle birlikte, stoper uyumunu tekrar sağlarız. Bu arada Kaan Ayhan kazanıldı. Rashica'nın forvet arkası oynayabilme opsiyonuyla birlikte, eldeki 2 kazanım bunlar. Artık ideal yapıya dönüp, eldeki kadroyla çok fazla oynamamak, değişiklik yapmamak lazım. Konyaspor maçını biraz da bu rotasyon sevdası kaybettirdi. Takım içi ayarlarla bu kadar oynamaya gerek yoktu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir