3 Mart 2023 Cuma

Bosmanlılar #3; İlkay Gündoğan


Barcelona'nın, yaz dönemi transfer yapmayacağına yönelik bir haber okudum. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Son dönemde, ağırlıklı olarak "sözleşmesi elinde olan" yıldız isimlerin peşindeydiler ve bu yönde hamleler yaptılar. Yaz dönemi de bu şekilde devam ederler diye düşünüyordum ve İlkay Gündoğan ismi konuşuluyordu. Barcelona bu işten çekildiyse, Galatasaray için umutlanası geliyor insanın da, söz konusu futbolcu da İlkay Gündoğan.

Niye gelsin diye bir soru sorulduğunda, "çok iyi Galatasaraylı" dışında verebileceğimiz bir cevap yok. Gerçekten de çok iyi bir Galatasaraylı bu arada. Gözünü karartsa ve gelse, mevcut Galatasaray vizyonu içerisinde şaşırmam. Erden Timur, buna alıştırdı çünkü. İkna edilir, projeye inandırılır ve kariyerinin son dönemini Galatasaray'da bitirtir. İmkansız olduğunu düşünmeden, zor olduğunu da biliyorum. Var bir hayalimiz diyelim. Bu dönem olmazsa, sonrası zor çünkü.

Yaş 32 ama hala elit bir orta saha. Manchester City de bu tarz futbolcularının genelde posasını çıkarır. Fernandinho'nun kaç yaşında bu takımdan ayrıldığını hatırlayın. Guardiola, bu tarz inandırdığı ve yıllarca onunla yürüyen futbolcularıyla devam etmeyi sever. Premier Lig'de City dışında bir takımın formasını giyeceğini düşünmüyorum ama Avrupa'nın en elit takımlarında da yeri var. Talipleri olacak, aradan sıyrılmak zor. Bence en güçlü ihtimal, Manchester City'de devam etmesi.

Mancheter City'nin kaptanlarından biri, hala 11'in vazgeçilmezi. 8 oynar, 6 oynar, 10 oynar, yeri gelir sahte 9'da da yapabildiğini gösterir. Böyle bir jokerden bu kadar kolay neden vazgeçesin? Galatasaray'a getirmek gerçekten kolay değil. Duygularına yürümek ve projeye inandırmak lazım. O kadar iyi Galatasaraylı ki olmaz da diyemiyorum. İlkay Gündoğan'ın nasıl bir futbolcu olduğunu anlatmaya gerek yok. Transfer olursa, başka seviye bir futbolu konuşmuş olacaksın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir