6 Mart 2023 Pazartesi

Bosmanlılar #5; Naby Keïta


Naby Keita ile alakalı Ocak ayında ciddi bir gündem vardı. Zaniolo ile birlikte onu bekliyorduk hatta. Transferin son günü bir hareket beklerken, ülkemizde çok acı olaylar yaşandı ve süreç biraz daha uzadı. Sonrasında ise herhangi bir transferi dahi çok fazla konuşmadık. TFF'nin sağlamış olduğu statüden ötürü, Adekugbe transferi gerçekleştirdi ve dönemi kapatmış olduk. Naby Keita ile alakalı ilgi alaka varsa da, bu konu sezon sonuna kaldı.

Dortmund'un da futbolcunun menajeriyle bir görüşme gerçekleştirdiği yazılıyordu. Bu ayarda talipleri mutlaka olacaktır. Galatasaray'da vizyon öyle bir noktaya geldi ki, bu tarz isimlere "olabilir" gözüyle bakıyoruz. Dortmund'la transfer yarışına girişilir, zor da olsa gerçekleşme ihtimali oluşturulur. Ocak transferi günlerinde de yazmıştım, Galatasaray orta sahasında şu an için olmayan bir profil. Ligde sorun yok, derinlik yetiyor da, Şampiyonlar Ligi'nde kalite daha da yükselmeli.

Oliveira, orta sahanın merkezinde iyi bir oyun kurucu mesela. Elinden geldiğince savunma katkısı da vermeye çalışıyor. Torreira ve Berkan Kutlu ise savaşçı orta sahalar. Savaşçı orta saha olarak rotasyon yeterli. Midtsjö'ye gelince, istediğimizi alamadık. Galatasaray orta sahasında, topla dikine çıkabilecek, delici bir isim eksikliği var. Midtsjö'den bu bekleniyordu ama istenileni veremedi. Keita ise bu tarz orta sahalar adına üst düzey profil.

Leipzig günleri büyük potansiyeldi ve 80 milyon avro gibi bir rakama Liverpool'a geldi. Uzun zamandır da Liverpool forması giyiyor. Bu sezona bakınca, rotasyonun derinliklerine indi. Bence beklenen seviyeyi de bir türlü yakalayamadı. Çünkü sık sakatlanıyor ve bu da kariyerinin en büyük handikabı. Kariyerinde irili ufaklı birçok sakatlık var. Yaş 28 oysa, en iyi olacağı zamanları yaşamalıydı. Liverpool ise onu şu aşamada gözden çıkarıyor ve sözleşmesini uzatmıyor.

Yine de değerli bir tarz işte. Dortmund peşinden koşabiliyor. Zaten az istikrar sağlatsan, oynayamayacağı takım yok. Topla dripling özelliği üst düzey, tempolu ve çok hareketli bir orta saha. Oyunun 2 yönünde de ciddi anlamda etkisi var. Galatasaray'a dönersek, o eksikliğini duyduğumuz delici orta saha rolüne alınabilecek en iyi isim. Badou Ndiaye'nin iyi döneminde nasıl katkı verdiğini hatırlayın. Ya da Gedson Fernandes. Bu tarz bir orta sahanın eksikliği bence var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir