14 Mart 2023 Salı

Bosmanlılar #7; Jason Denayer


Yaz dönemi Denayer ismini andık durduk. Önce Galatasaray, sonra Beşiktaş'a. Cenk Ergün'le görüşüyorlardı hatta. Neyse ki Erden Timur ipleri eline aldı ve müthiş bir kadro kurdu. Denayer'i sever beğenirim ama olmadık rakamlara imza atmasına da karşı olurdum. Denayer'in tek odağı paraydı maalesef. 27 yaşında, Suudi Arabistan Ligi'ne gitmesi de bunun işareti. Dünya Kupası fırsatını dahi bu uğurda elinin tersiyle itti. 

Bir futbolcu, hele ki bu yaşlarda Suudi Arabistan gibi liglere gidince kuşkum artıyor. Tempon düşüyor, geriliyorsun çünkü. Denayer de Aralık ayından bu yana hiçbir maça çıkmadı görülüyor. Sakatlığı da yok üstelik. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek, neyse ki 1 yıllık imzalamış. Tabi bu maç eksikliği, yeni sezona girerken ona eksi yazacak. Oraya gittiği için pişman mıdır dersek, aldığı rakamı duyduktan sonra hayır.

Denayer, büyük potansiyeldi. Galatasaray'da geçirdiği 2 kiralık sezonda hem yüksek aidiyet gösterip, hem de başarılı olmuştu. Hızlı, atlet, topla ilişkisi iyi bir stoper. Bazen konsantrasyon sorunları olabiliyordu da, bunları da aşmaya başlamıştı. Lyon'un kaptanı, Belçika Milli Takım stoperiydi. Bir anda gözden düştü ve sözleşme uzatmayınca da oynatılmamaya başlanmıştı. Yaz dönemi iyi bir takıma imza atar derken, "evet" desek Galatasaray'a gelişi de olasıydı.

Nelsson'a gidecek gözüyle bakıyorum. Boşalan yere de mutlaka transfer yapılacak. Sözleşmesi biten birçok isim var. Bonservisli bir isim de alınabilir mutlaka, bu tarz bir isim de. Denayer'in avantajı hızı, atletizmi ve topla ilişkisi olur. Okan Hoca'nın düzeninde bu tarz stoperin yeri büyük. Nelsson'un hızı ve top kullanımı ile alakalı sorun olabiliyor. Çok konuşulmasa da böyle bir şey var. Denayer tarzı bir stoper bence öncelik olacak. Ön alanda baskı var, geriye hızlı koşmak çok değerli. İlla Denayer olur demiyorum da, tarz bu.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

6 yorum:

  1. Erken emeklilik dönemine girdi maalesef. Bu tür oyuncuların çok yararlı olacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bizim kafamızdaki rakamlara olsaydı sezon başında Dünya Kupası büyük ihtimalle olurdu kendisine. Aidiyet yüksek oyuncu Taraftarı da biliyor takımı da tanıyor. Okan hoca dokunuşuna ihtiyacı var. Galatasaray’da sözleşmeler doğru yapılıyor belli ki. Şu takımda şu hocayla hiç bir oyuncu bizi seçemez. Öyle bir ihtimal yok artık. Galatasaray seçim yapar ve alır. Denayer büyük isimdi yaz döneminde. O gün bile oyuncunun istekleri karşılanmadıysa bundan sonra çok zor bir önceki yazında da söyledim. Matias Ross adam geldiği ligde her hafta onbire seçilen bir adamdı neredeyse. Biraz gelişim gösterirse çok iyi bir oyucu. Hava hakimiyeti çok yüksek. Bu tarz kazanımlara da gidilmeli artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da da devam edebilirdi, mutlaka talipleri olmuştur. Böylesine para odağına girmesini çözemedim ben. Kariyerini çizdi resmen.

      Sil
    2. Buraya da Matias Ross yazayım da algı oluşturayım :) Büyük paralar verip acaba demektense Ross gibi yatırımların arkasındayım.

      Sil
    3. Denenir, bakılır. Olmadı kiralık yollanır, gelişimi gözlenir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir