15 Mart 2023 Çarşamba

Bugün Icardi'yi Fenerbahçe'ye getiriyorum de, elinde olanı düşünmezler bile


Teselli kovalıyorlar diye düşünüyorum. Icardi'yi, ülke içinden x forvetle kıyaslamanın başka amacı yoktur çünkü. Yere göğe sığdırılamayan Icardi 9, beğenilmeyen Batshuayi 10 golde diyorlar. Ya da Enner Valencia ligde 23 gole ulaşınca, en iyisi o diyen de var. Valencia'nın performansı özel de, bu lig çok fazla gol kralı gördü. Hem de rekor gol sayılarıyla. O forvet oynadığı takımı hangi seviyeye taşımış, takımı içinde rolü neymiş, o takımın konumu neymiş. Bakman gereken birçok parametre var. Hepsinden önce de, bugün Icardi'yi Fenerbahçe'ye getiriyorum de, Valencia'ymış, Batshuayi'ymiş diye düşünmezler bile.

Icardi'nin 13 lig maçında 9 gol 6 asisti var. Oynadığı maç sayısına oranla o asist sayısını kimse konuşmuyor. Hadi gol sayısını geçelim diyeceğim de, o golleri de hangi takıma attığını düşününce geçemiyorsun. Her golün ağırlığı bir değil. 5-0'lık maçta 3 gol atmakla, Fenerbahçe deplasmanında takımının 3. golünü atmak ya da kendi sahanda Beşiktaş'ı devirdiğin golünü atmak bir olmuyor. Valencia gol kralı olurken, Icardi seni şampiyon yapıyor. Bu bir takım oyunu diye biliyorum. Kimin oynadığı takıma katkısı daha yüksek bunu konuşalım.

Icardi, statik bir forvet değil. Oyun kurucu gibi oynuyor, resmen 9.5 numaraya dönüştü. Bu asist rakamı tesadüf değil yani. Oyun içi katkısı üst seviyede. Kaliteli oyuncu grubu içerisinde, en kalitelilerden biri. Lig içinde de onu kıyaslayabileceğimiz 2. bir forvet yok. X forvetlerin adını vermek, o takım taraftarlarının tesellisidir. Bugün Icardi senin olsun de, hepsi havada kapar. Zamanında da Drogba / Webo kıyaslamaları vardı. Bu düşünce yapısına şaşırmıyorum, öncesinde de gördük. Yarın da göreceğiz. Sol bekini bir kenara bırak, pozisyon pozisyon bakınca da, bu ligin en iyi futbolcularına sahipsin.

6 yorum:

  1. Bu sezon Fenerli olmak çok zor , olur böyle, huzursuz bir ikilemdeler Ali Koç konusunda. Ahmet Ercanlar'in yancılariyla dili dönmeyip "Zaniola" transferini eleştirdiği video gibi görmek lazım, futbol karşılığı yok çünkü o kiyasin.

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray'a sallayanlara yönelik yazılar yazman gerçekten çok hoşuma gitti abi. Lütfen bundan sonra hep gelsin bu yazılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazılar artık Sportif Cümleler'in olmazsa olmazı. Eskidendi o sadece saha içinde kalalım günleri.

      Sil
  3. Icardi olsaydi Fenerbahce Sevillayi elerdi, Arda'dan baska yaratici oyunculari yok gercekten tek kale oynadilar 4 devrenin neredeyse 3 devresini ve ciddi pozisyonlari bir elin parmaklarini gecmiyor ne yazik ki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir