13 Mart 2023 Pazartesi

Konyaspor deplasmanında forma Kaan Ayhan'ın olacak


Nelsson cezalı duruma düştü ve Konyaspor deplasmanında forma Kaan Ayhan'ın olacak. Stopere +1 yerli daha yazınca, Dubois'i sol bekte kullanma durumu oluşuyor. Bu bir avantaj tabi. Kaan Ayhan da bu günleri rahat geçebilmek adına transfer edildi. Hazırlık maçlarındaki görüntüsüne bakınca, geriden çıkışlarını değerli görmekteyim. Topa sahip olup, kapalı savunmaları aşmaya çalışırken, onun oyun kurabilme özelliği önemli oluyor.

Konyaspor'daki görüntü kötü. İlhan Palut dönemindeki Konyaspor çok daha zorlu bir rakip olabilirdi. Yine de hafife almamalı, mevcutta iyi futbolcuları var ve iç sahadalar. Maçı olabildiğince ciddiye alıp, kayıp yaşamamak gerekiyor. Nelsson'un yokluğu da savunma noktasında mutlaka sıkıntıdır. Abdülkerim Bardakcı ile iyi uyumları vardı çünkü. Eleştirebileceğim birçok noktası var da, savunma kısmında asla. 

Onu eleştireceğim yanları top bizde iken. Bazen ağır kalabiliyor ve oyun kurulumunda da Abdülkerim Bardakcı ya da Kaan Ayhan gibi değil. Bir savunmacının öncelikli görevi elbette defansif anlamda. Yine de bizim gibi oyuna hükmetmeye çalışan takımlar adına, top bizdeyken yapılanlar da önemli. Bu noktada da Kaan Ayhan'ı görmek istiyorum. Galatasaray adına iyi bir alternatif olacak. Hazır durumda ve gerekli tecrübeye sahip. Abdülkerim Bardakcı ile birlikte, 2 tane oyun kurabilen stoper ile oynamanın avantajı mutlaka olacak.

Kaan Ayhan'ın da ağır oluşu ve stoper için 1 tık kısa görmem sorunları. 3'lü savunma stoperi biraz da. Kafamdaki soru işareti bunlar. Yine de yeterli tecrübeye sahip, Türkiye Ligi'nde sorun yaşamamalı diye düşünüyorum. Yarın orta saha ya da sağ bekte de onu alternatif olarak görebiliriz. Hatta ben, orta sahada daha sık izleriz diye düşünüyordum. Kaan Ayhan'ın şansı da Abdülkerim Bardakcı. Nelsson'un da olduğu gibi.

8 yorum:

  1. Abdülkerim olduğu her maçta defansta kim oynarsa oynasın Matias Ross izlemek isterim doğrusu. Hava toplarında Kaan Abdülkerim ile sorun yaşamamız muhtemel. Ross kupa maçlarında iyi görüntü vermişti. Kaan kalitesi falan olan bir oyuncu niyetim onu kötülemek değil. Konya üretemeyen bir takım zaten duran top ile zorlayacaklar. Savunma ve hücumda hava toplarında çok etkili bir isim Ross değerlendirilmesini isterim doğrusu. Sakatlığı bitti diye biliyorum. Eğer hazır durumdaysa bence tam zamanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ross için şu an deneme zor. Kaan Ayhan da gelmişken, o oynar. Oynamalı da. Ross'u sanki en az 1 sezon, x takımda kiralık olarak görmeliyiz.

      Sil
    2. Üstat o kiralık hamle bu sene olmalıydı. Yaşı 22 artık. Hoca bence onu göndermek istemedi. Kıyas olmaz belki ama kendi liginde dünya kadar maçı var. Artık o kiralama hamlesi gerekli mi pek emin değilim.

      Sil
    3. Bu sene olmadı, seneye de olabilir. Yıl sonu ne durumda oluruz, transferde ne düşünürüz bilmiyorum. Metehan Baltacı da dönecek. Birileri kiralanmalı :)

      Sil
  2. Kaan Ayhan bu maçlarda gelecek sezon planlamasının nasıl yapılacağını da belirleyecektir.Nelsson transferi sonrası Kaan -Abdülkerim ikilisinin ilk 11 olarak devam etmesi muhtemel olasılık. İki iyi oyun kurucu stoper ile oynamak büyük avantaj getirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi söz konusu olursa, stopere kalite dokunuşu gerekebilir. Dediğin doğru elbette de, bakalım o duruma :)

      Sil
    2. O ikili aynı anda ancak 3 lü savunmada oynar. Aksi çok büyük sorun oluşturur

      Sil
    3. Ligde oynarsın, burada sorun olmaz. CL'yi kaldırmaz ama.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir