10 Mart 2023 Cuma

Mertens'in yokluğu, sezon başından bu yana alışık olmadığımız bir durum


Kasımpaşa karşısında Mertens sahada olmayacak. Mertens'in yokluğu, sezon başından bu yana alışık olmadığımız bir durum. Kadronun alternatifi bol da, Mertens'siz düzeni merak ediyorum. Galatasaray'ın oyun akıllarından biri olduğu kadar, ciddi de bir skor gücü. Forvet özellikli bir oyun kurucu. Tabi biz biraz daha oyun kurucu tarafına eğildik ve onu orta sahanın derinliklerine kadar getirdiğimiz oluyor. 35 yaşında, neredeyse 60 - 70 dakika da ön alan presinin içerisinde. Yokluğu elbette sorun olacak.

Yine de karalar bağlayacak bir durum olmamalı. Alternatifli yapı bu yüzden oluşu. Alternatif kim olur diye düşünmemizin sebebi de aslında Mata. Beklediğimiz gibi ilerlemediği için, şu an kim oynar diye sorguluyoruz. Oysa tam da bu yüzden transfer edilmişti. Mertens'in arkasında, tecrübeli ve kalitesi yüksek bir alternatif. Sürekli oynamayacak ama yeri geldiğinde de orayı gönül rahatlığıyla dolduracak. Maalesef o güveni veremedi. İstanbulspor maçında Mertens yoktu, Mata oynadı. Mata da 2 gol atmasına rağmen kötü bir futbol oynuyordu.

Zaniolo'nun hazır durumda olması eli güçlendiriyor. Hazır ve olabildiğince hırslı. Haliyle de bir an önce işe başlayacak ve sahaya atacağız. Forvet arkasında da başlayabilir, sağ kanatta da. Ağırlıklı olarak sağ kanatta oynayacak olsa da, bu maç için forvet arkasında da rahatlıkla oynar. Icardi ile uyumunu merak ediyorum. Mertens'in yokluğunda kullanacağım isim Zaniolo olurdu. Nedeni de kanatlardaki alternatif sayısının bolluğu.

Yunus Akgün'ün de forvet arkasında denendiği yazıldı. Onun da gerçek anlamda büyüyeceği pozisyon bir anlamda orası. Mertens tarzına biraz daha evrilirse, kariyeri daha net şekil alacak gibi hissediyorum. O oyun aklına sahip çünkü, potansiyeli var. Prese katılır, rakip eksiltir, şutu var, dar alan becerisi yüksek. Zaniolo da sağ kanatta başlar maça. Bu da 2. ihtimal. Maç içi de yerleri değiştirebiliriz, böyle imkanlar da mevcut. El güçlü yani, Okan Buruk en iyisini alacaktır.

2 yorum:

  1. Saha içinde oyuncu değiştirmeden sistem değişikliği yahut oyuncu rol değişimleri yapılabiliyor. Rakipler için zor bir durum bu. Zaniola 11 başlar gibi duruyor ama aksi durum da sorun olmaz doğrusu. Ben Rashia içinde olumluyum doğrusu. Hazırlık maçlarında yükseldiğini gördük. Kanat bolluğu elimizi rahatlatacak. Kenardan gelecek isimler de forma rekabetini yukarıya taşımak adına X2 oynuyorlar. Kimi kimin yerine alsan sırıtmıyor. Zaniola Oliviera yerine de olur sanki. Gerektiği durumlarda orayı kaldırabileceğini düşünüyorum. Teknik kapasitesi ve oyun görüşü buna müsait. Mertens olmayışı iliklerimize kadar hissedeceğiz. Gelçi pres gücümüz çok yukarıda ve bu Mertensin yokluğunda yaptık. Icardi’yi en iyi şekilde beslemek istiyorsak. Presten vazgeçmemesi gerekir Okan hocanın. Bireysel yetenekte muazzam bir seviyedeyiz. Presle kazanılan her top dengesiz yakalanan rakibe bela niteliğinde. Göreceğiz nereye gidecek bu seviye. Tek arzum Kazımcan ile başlamasıdır hocanın. Adekugbe de iyi bir oyuncu ama Kazımcan onun önünde görüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica da olabilir tabi. Yunus Akgün son dönemde formdaydı, daha fazla hak ediyordu formayı. O yüzden kendisini ısrarla yazıyorum. Hocanın da forma adaleti sanki Yunus'u işaret ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir