7 Mart 2023 Salı

Okan Hoca'nın futbolcu yönetimi ve mühendisliği işte


Icardi odağımız yüksek de, Gomis gerçeğini asla unutmuyoruz. Bu sezonun en güzel hikayelerinden biri çünkü. Icardi'nin olmadığı o sezon başlangıcında, seni ayakta tutan isim. 1-0'larla ilerlenen, özellikle de son dakikalarda gelen gollerle kazanılan o maçlarda. Sonrasında da devreye girdi. 11 oynadığında da attı, sonradan girdiğinde de. Icardi yokluğunda, Gomis oynarken sallandığımız doğru da, adam da atıyor bir şekilde. 16 lig maçında 8 golden bahsediyoruz. 8'i de birbirinden kritik, maç kazandıran goller.

Sezon başında ayrılık ihtimali konuşuyordu. Diagne ve Mostafa Mohamed de eldeydi. Rotasyon oluşturulmaya çalışılıyordu. Seferovic geldi önce, iyi başladı. 1. forvet o olur diye bekliyorduk. Mostafa Mohamed gitmek istedi, kalmış olsa bence şansı vardı. Nantes, kendisiyle devam etmeyecek bu arada, sezon sonu takıma dönecek ve hala şansı olduğunu düşünüyorum. Diagne ile olan bağ ise kopmuştu, ayrılığı doğaldı. Kalsa o da iyi rotasyondu ama neden gitti diyemem. Karagümrük performansı ise asla sürpriz değil.

Seferovic sallanınca, o gündem içerisinden Icardi gibi bir dev çıktı. Gomis de 3. planda kalır diye düşünürken, Seferovic'in önüne geçti ve bugün 2. ihtimal. Saha içi kadar, saha dışı faydası da bol tabi. Büyük liderlik yapıyor ve herkes ona saygı duyuyor. Şampiyonluk yürüyüşünün bence en özel hikayelerinden biri. Sezon sonu belki takımdan ayrılabilir de, bunun şampiyonlukla gerçekleşmesini isterim. Yaz aylarında Sion onu istemiş, Okan Hoca bırakmamış. Bu da Okan Hoca'nın futbolcu yönetimi ve mühendisliği işte. En doğru forvet rotasyonunu oluşturdu..

2 yorum:

  1. Okan Hoca Boey'i kadro dışı birakip aslinda iyi oldugunu gec de olsa farkedip hic ego yapmadan geri cagiran bir adam, yine cok güzel bir noktaya deginmissin. Baska hoca olsa isimlere takilir Seferovic'i oynatirdi ya da yaşlı deyip Gomis'u jeserdi ama Okan Hoca tsmamen takim ve basari odakli tam bir modern hoca bu nedenle Swnol Gunes Ve Jesus'u hem sjor hem de oyunda yendi.
    Gomis de tam.bir savascı isimlerden korkmadi O Icardi ise ben de Gomis'im dedi ve bence Ucardi kadar mac kurtardi. Deprem olsun altyapi olsun heryerde abilik yapti, gecen sene seni ligin dibinden kurtardi bu adam daha ne yapsin abi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey de kadro dışı kalınca çalışmaya ve gelişimine devam etti. Geldiği gibi de etkisini gösterdi. Hoca da ısrar etti. Dubois iyileşti, ona dönelim demeden. Bu da forma adaleti işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir