13 Mart 2023 Pazartesi

Rekor elbette Galatasaray'ın da, mimarı Okan Buruk


Kasımpaşa maçıyla birlikte, ligde 14 maçtır üst üste kazanmış olduk ve Beşiktaş'a ait olan rekoru kırdık. 1959 / 1960 sezonunda, Beşiktaş'ın ligde 14 maçlık bir galibiyet serisi vardı. Tarihe bakınca, kırabileceğin en zor rekorlardan biri. Rekor elbette Galatasaray'ın da, mimarı Okan Buruk. Okan Hoca bu konuda biraz mütevazılık yapıyor. Eminim ki bu noktaya geldikten sonra o da rekoru kırmak istiyordu. Hedef şampiyonluk olunca, maç maç bakıp, her maçı kazanma düşüncesinde.

1959 öncesine de bakmak lazım. Fenerbahçe'nin aynı sezon içerisinde oynadığı ve hepsini kazandığı liglerdeki galibiyet serisi daha fazladır. Bu konuda mutlaka bir açıklama yayınlarlar. 1959 öncesini yeniden gündeme getirmelerini zaten bekliyorduk da, Jesus dahi çıkıp "play-off" olmalı diye açıklama yapıyor. 6 puan oysa bir şey değil, Galatasaray zamanında 8 de kapanır 18'de diyordu. 11'i kapattığına da bizler şahidiz. Mücadeleye odaklansalar ihtimalleri var da, son haftalarda sürekli kazanmalarına rağmen fark kapanmayınca, yine gündem değiştirme peşindeler. Şaşırdık mı, elbette hayır.

Maç maç bakıyoruz gerçekten de. Kalan tüm maçları da kazanabileceğimize inanıyorum. O kaliteye fazlasıyla sahibiz. Şu an tek sorunun ritim olduğunu düşünüyorum. Elde geniş ve kaliteli bir kadro var. Maç sayısı ise az. Maalesef çok fazla ara vermek durumunda kaldık ve geri dönüşler problem olabiliyor. Kasımpaşa karşısındaki kötü görüntüye bu yüzden takılmamak lazım. Ritim yakaladıkça, takımın ivmesi eski haline gelecektir.

Okan Hoca, bir yandan da herkesi hazır tutmaya çalışıyor. Alternatiflerine kadar, gelişim gösteren isimler var. Üstelik de birçok maçta kenarda olmalarına rağmen. Yedek olup da sorun çıkarmayan futbolcular görüyoruz. Bunlar da iddialı, büyük isimler. Forma adaleti yüksek, oyuncu yönetimi ise üst düzey. Takım ruhunu da maç sonunda gördünüz. Zaniolo dahi dün gelmiş olmasına rağmen, bir anda kendisini müthiş bir ortam içerisinde buldu. Yeni sezonda gider diye beklerken, şu sahiplenme sonrası o iş de değişir.

8 yorum:

  1. Hocanın elindeki kadroyu büyük isimler dahi bir arada tutamaz takım haline getiremez. Hocada ego yok. Bir karar alıp üstünü karalamak yok. Formada adalet olduğunu bilen herkes elinden geleni yapıyor. Şahsen ben Berkan Kutlunun yerinde olsam mental olarak gerilerim. Önünde Torreira var ne kadar çalışırsan çalış ne olacak diye düşünürüm. Hiç bir oyuncu bunu yapmadı Icardi bile kötü antrenmanlar çıkarsa forması sıkıntıya düşer. Durum böyle olunca bunların hepsi hocanın başarısı. Yakalanan seride 2 tane derbi var. Başakşehir maçını hatırlıyorum kim mutlak galibiyet olarak bakıyordu. O galibiyet bizi tam anlamıyla takım yaptı. Her maçı aynı ciddiyetle oynasak skorlar o seviyelerde olur. Hoca hariç herkes vazgeçilebilir bu takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takımdaşlığı, kimyayı oluşturmak çok zor. Futbolcuların da hocaya saygısı büyük.

      Sil
  2. Okan Hoca, Fatih Terim'in artık futbol sahnesinden çekilmesiyle birlikte resmen bayrağı ondan devraldı. Hem de ne devralmak. Sezonu geç açmamız, seçimin geç yapılması, yönetimin geç oluşması ve geç gelen transferlere rağmen kurulan bu muazzam kadronun böylesine bir sonu alması hoca başarısıdır. Okan Hoca tarihi bir iş yaptı. Nisan ayında şampiyonluğumuzu ilan edeceğimizi ve puan rekoru kıracağımızı düşünüyorum. Bu yönetim anlayışı ile seneye ve sonraki senelerin de mutlak şampiyonluk adayı Galatasaray'dır. iyi satışlar yapıp kadroyu daha da kuvvetli hale getirirsek önümüze çıkan herkesi ezeriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorduk zaten bunu. Okan Hoca mutlaka bu takımın başında geçecek, sıra onun derken ki düşünce de buydu. En azından benimkisi.

      Sil
  3. Medyada "Okan Buruk'un etkisi yok kadro çok kaliteli" söylentileri yayılmaya başlandı. Evet kadro kaliteli ama bu kadroyu idare edip maksimum verimi almak teknik direktör marifetidir. Bu sığ mantığa göre Klopp ve Guardiola da hoca değildir çünkü dünya karması kadrolarla çalışıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kaliteli kadroyu bir arada tutmak, inandırmak mühim nokta. Oyuncu yönetimi üst düzey. 35 yaşındaki Mertens, mevcut oyununu değiştirip, bu kadar eforlu oynamaya başladıysa, dönüp hocaya bakarsın.

      Sil
    2. Icardi her topu şut atan adam oyun kurucu kimliğine büründü. Hadi Mertensi ikna edersin disiplinli adam ama Icardiyi 9,5 numara gibi kullanabilmek yeri geldiğinde 10 numara yapabilmek bunlar hoca başarısı.

      Sil
    3. Ön alanda da çalışkan bir de, çok hareketli. Gerçekten de bu müthiş bir futbolcu yönetimi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir