30 Mart 2023 Perşembe

Tozlanmış parçalı #39; Florin Andone


Varsayalım yazı dizisinde de yazabilirdik aslında. Andone hiç sakatlanmasa neler olabilirdi gibisinden. Falcao gibi bir forvetin olsa da, istikrarı sağlayacak isim Andone'ydi. O gün bakınca görülmüyor da, bugün bakınca da Falcao'ya yönelik pişmanlıklarımız var. Falcao ve Andone'nin sakatlıkları sonrası, o sezona damga vuran forvetimiz Adem Büyük olmuştu. Andone o sakatlıkları yaşamamış olsa, bence damga vuracak isim o olacaktı. Oynadığı 6-7 maçta bunu göstermişti.

Çok iddialı ama temposuz bir takım oluşturulmuştu. Pas oyununa o kadar kafayı taktılar ki, tempodan çok fazla ödün verdiler. Biraz olsun hareketlilik gösteren ve mücadele edebilen futbolcu da kendisini parlatabildi. Ömer Bayram'ın yükselişindeki temel etmenlerden biri bu mesela. Andone de ön alanda çok çalışkan ve hareketli bir forvetti. Adem Büyük de aynı etkiyi gösterdi ve ön plana çıktı. Andone'nin farkı kalitesiydi tabi.

Bitiriciliğin tartışılsa da, üst düzey hareketlilik, ön alanda çalışkanlık, kanatlara deplase olabilme ve topla dikine oynayabilme gibi özellikleri vardı. Sivasspor'a attığı golü hatırlayın mesela, nereden sürdü ve köşeye müthiş bıraktı. Real Madrid maçında da kaçırdığı goller olsa da, iyi bir maç çıkartıyordu. Bu istikrarla devam edebilirdi ve çok daha büyük katkılar verebilirdi. Sezon sonunda da "onu nasıl takımda tutabiliriz" sorusunu sorardık. Kiralıktı ve opsiyon dahi koyamamıştık. Hatta Brighton'ın Ocak ayında onu geri çağırma opsiyonu vardı.

Gaziantep FK maçında sakatlandığı pozisyon da çok alakasız. Buna sinirleniyorum zaten. Taca çıkmak üzere olan topa hamle yapıp, oyunda tutmak isterken sakatlandı. Çok da alakasız bir pozisyon, bırak çıksın taca. Orada büyük bir sakatlık geçirdi ve uzun süre forma giyemedi. Pandemi sonrası için hazırlanıyor, en azından alternatif olur diye düşünürken de, kaybedilen Rizespor deplasmanında kaleci onun üzerine düştü ve sezonu kapatmış oldu. O pozisyonda penaltı çıkmaması da apayrı bir skandal.

Galatasaray sonrası kariyeri ise hiç parlak geçmedi. Keskin düştü ve bugün La Liga 2'de boy göstermekte. Deportivo günlerini hatırlayın, Galatasaray o dönemde de transferi gerçekleştirmek istemiş ama yüksek bir maliyetle karşılaşmıştı. Brighton onu 6 milyon avro'ya transfer etti. Galatasaray'a kiralarken de opsiyon ekletmemişlerdi. Adrian Ilie'yi hatırlatıyordu bana. Benzer etkiyi yaşayacaktık.

10 yorum:

  1. Yazıyı görünce direkt 2019-2020 sezonunun ilk yarısına döndüm. Galatasaray'ın statik oyunculardan kurulu kadrosundan dolayı çok temposuz oynaması ve bırak pozisyon bulmayı atak bile geliştirmekte zorlandığı zamanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O temposuzlukta da, Ömer Bayram çıkıp orta sahada, kimsenin beklemediği ölçüde farkını ortaya koydu. Bence kadro mühendisliğinin özetiydi.

      Sil
  2. (Emre)
    Son yillarda keske biraz daha uzun sure kalsaydi diyebilecegim 3 isim Andone, Lemina ve Sarrachi. Hepsi iyi maclar oynasa da, sakatlik sorunlari az olmadi. bir tek Lemina istikrar yakaladi bizden sonra. Sarrachi ve Andone de daha iyi bir kariyer hak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracchi de sakatlık muzdaripi. Ne zaman iyi iş çıkarsa sakatlandı ve uzun ayrılık yaşadı. Yoksa çok doğru bir kiralamaydı. Lemina'da da aynı sorun vardı, bu yüzden takımda tutmak adına çaba gösterilmedi. Bizden sonra ise o sakatlık durumu düzeldi, ciddi ivme kazandı. Yeni Pogba olmaması da bu sakatlıklar yüzünden. Bize düşmesi de biraz bundandı :)

      Sil
    2. (Emre)
      Yeni bir yazi fikri abi . 'Keske daha uzun kalabilselerdi'. Benden 6-7 isim cikar :)

      Sil
    3. Varsayalım adı altında yapıyorum zaten onu :) ama önerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Amansız pas oyununu ve temposuz takımı hatırlamak dahi istemiyorum:)Andone ise iyi bir forvetti ama maalesef sakatlıklar yakasını bırakmadı. Falcao faciasından sonra ilaç gibi geldi ama kısa sürdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlığı da kronik değil, tamamen saçmalık. Taca giden top, neden o müdahale. Sonra dikiş tutmadı işte, sakatlıklar peşi sıra geldi.

      Sil
  4. Andone madrid maçında yaktı bizi o gün ondan çok falcao ya küfrettim sakatlandın bizi buna mahkum ettin diye o maç hariç aklımda kalan işi yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakmadı, gol kaçar Gol kaçıran tonla isim bulurum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir