12 Mart 2023 Pazar

Zaniolo'nun ilk 11 başlamamasına şaşırsam da, hazır olmaması etkendi


Zaniolo'nun ilk 11 başlamamasına şaşırsam da, hazır olmaması etkendi. Okan Hoca'nın açıklamasının da doğru olduğunu maç içinde gördük. Zaniolo'nun 45 de değil, 15 - 20 dakikalık enerjisi var gibiydi. O 15 dakikada da maçı çözdü. 2. yarı Zaniolo'ya bakıyor derken, hamle neyse ki gecikmedi. Gecikmiş olsa, Kasımpaşa'yı çözmekte zorlanmaya devam ederdik. Mertens'i arıyoruz. O olmadığında, Zaniolo gibi isimler mutlaka sahada olmalı.

Mata tercihi hata. 15 - 20 dakikalık temposunu dahi yetersiz bulurken, onu ilk 11'de başlatmak kayıp yazdı. Sakatlık gibi durumlara sevinilmez de, denk geldi diyelim. Mata / Rashica değişikliği, Galatasaray'ı biraz olsun hareketlendi. O tabloda da, Yunus Akgün forvet arkasında kayboldu gitti. Top dahi tutamadı. Oysa bu tarz kapanan savunmalar karşısında, dar alan becerisine çok ihtiyaç vardı. O da eksi yazdı.

Zaniolo oyuna girdikten sonra, forvetin arkasında değil de, sağ kanatta oynadı. Rashica, beklenmedik şekilde forvetin arkasındaydı. Bu da teknik direktör dokunuşudur, beklemediğim bir hareketti. Zaniolo, sağ kanatta seni hücuma taşıyan isimlerden biri oldu. Topla ilişkisi üst düzey ve merkeze de rahatlıkla kayarken elini rahatlatıyor. Topla daha rahat çıkartıyor seni, hem dikine oynayabiliyor, hem de oyun kurucu özelliği üst düzey. Icardi'yi 1-2 sefer kaçırmayı denedi, orada da uyum gerekiyor. Bunlar zamanla olacak.

Zaniolo o 15 dakikada, Galatasaray'ın hücumda aradığı her şeyi verdi. Sonrasında da seni ön alanda tutan, oyunu soğutan isim oldu. Bazı hareketleri rakibi sinirlendirmeye yönelik. Böylesi de lazım, kusura bakmayın. Oyunun soğuması, temponun düşmesi gereken anlarda da sahnedeydi. Üst düzey bir oyun aklı ve bitiricilik izledik. Kasımpaşa'nın fizikli savunmasına karşı da, Zaniolo'nun varlığı eli biraz olsun rahatlattı. Boey'in Rashica ile uyumunu biliyoruz da, Zaniolo ile de uyumlu görmek sevindirdi.

2 yorum:

  1. Hocam geçen ki Yunus Akgün ile biz de ki Yunus çok farklı. Büyük potansiyel ama bir türlü oldu diyemiyoruz. Barışın verdiği katkı geldiği nokta ortada. Sezon başı da çok fazla şans verdik. Malesef bizim için yedekten öte değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün de son zamanlarda kenardan gelip ciddi katkılar verdi. 11 başlayınca görüntü değişti. Beklemek lazım yine de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir