19 Nisan 2023 Çarşamba

Adekugbe'nin Galatasaray formasıyla en iyi maçı


Adekugbe'nin Galatasaray formasıyla en iyi maçı. Son zamanlarda bir yükselişi olduğu doğru, zirvesi de Alanyaspor maçı. Kolay değil. Deprem felaketi yaşadık, çok kötü psikoloji. Oradan geliyorsun, bir anda kendini şampiyonluk yarışı içinde buluyorsun. Bu psikolojiyi kolay yönetemezsin. Sorunlu bir mevki için geliyorsun, kadro da çok kaliteli. Bu güçlü yapıya ayak uydurmak da kolay olmuyor. Beklemek, sabretmek gerekiyordu bu yüzden.

Kazımcan Karataş'a da güveniyorum bu arada. Galatasaray'ın geleceği olduğunu düşünüyorum. Okan Hoca, sol bek için şu sıralarda biraz daha "denge" diyor. Adekugbe'nin en kötü gününde dahi savunma performansını eleştiremem. Atlet oyuncu, hızlı, geriye iyi koşuyor, 1'e 1'lerde geçilmiyor. Eleştirdiğimiz noktası hücum kısmıydı. Alanyaspor karşısında hücumda da müthiş iş çıkardı. 1 asisti var, 1 de al da at dediği ortası.

Boey'in orta kalitesini eleştiriyorum. O konuda hala gelişim gösteremedi. Adekugbe'nin ise bu maçta kestiği ortalar, Boey'in tüm sezonuna bedel. Demek ki bir orta kalitesi var. Boey'e dokunan teknik adam, Adekugbe'ye de dokunur. Atlet çünkü, hücumu zorluyor. Öne uzun top atıyorsun, onları dahi yakalayabiliyor. Oyuna uyum sağladıkça, bu özellikleri öne çıkıyor. Yeni sezon için şu aşamada yine takımda tutmayı düşünmem de, sezonu da onunla tamamlarım.

Kazımcan Karataş'a oranla daha tecrübeli ve dengeli. Savunması iyi, hücumda da var olmaya başladı. Adekugbe oynarken, Kerem Aktürkoğlu bekine yardım etmiyor diye pek konuşmuyorsun. Oliveira da, Mertens de sık sık sola bakmaya başladı. Adekugbe bu orta kalitesiyle devam ettikçe, asist rakamı da artacak. Rashica'ya gelen kafa topu Icardi'ye gelse sonuç gol. Rashica'ya yaptığı asist akılcı, yerden çok iyi ve zamanlı bir top.

6 yorum:

  1. Benim aklıma Nagatomo geldi direkt. O da kötü başlayıp oynadıkça daha iyiye gitmiş ve şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu. Adekugbe süreci de birebir aynı işliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün de linç ediliyordum. Sivasspor deplasmanı ilk maçıydı, kötü oynamıştı. Bekleyin, az sabredin dedim, tepki almıştım :)

      Sil
  2. Kanada milli takım oyuncusu.Dünya kupası kadrosunda vardı. Sabretmek önemli.Daha da iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonu iyi tamamlasın, şu an beklentim bu :)

      Sil
  3. Böyle oynarsa ve Yabanci da serbest olursa Adekugbe 1 milyona alinir diye dusunuyorum sezon sonu, mucadelesi ve atletizmi degerli tek eksigi acik alan savunmasi o da buyuk takimda oynamamis olmasina bagli saniyorum rakibe cok.rahat orta kestiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle gitmesi lazım önce, sezon sonu bakılır duruma :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir